Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

Gaziantep 4 ürününü tescilledi, Darısı Besni Üzümüne

Gaziantep Ticaret Borsasının daha önce tırnaklı pide, Antep fıstık ezmesi, Antep firiği, Antep lahmacunu ve Antep peynirini, tescillenmek üzere askıya çıkartması üzerine şimdi de ?Antep bulguru?, ?Antep kurutmalık patlıcanı?, ?Antep köy kahkesi? ve ?Antep

GÜNDEM 8.09.2017 10:45:40 0
Gaziantep 4 ürününü tescilledi, Darısı Besni Üzümüne

4 ürünlerini daha tescillediler

Gaziantep Ticaret Borsasının daha önce tırnaklı pide, Antep fıstık ezmesi, Antep firiği, Antep lahmacunu ve Antep peynirini, tescillenmek üzere askıya çıkartması üzerine şimdi de ?Antep bulguru?, ?Antep kurutmalık patlıcanı?, ?Antep köy kahkesi? ve ?Antep muskası? için harekete geçti. Dünyaca ünlü Besni üzümünün ise tescilini ne zaman alacağı hala merak konusu..!

Türk Patent ve Marka Kurumu (TÜRKPATENT), Resmi Coğrafi İşaret ve Geleneksel Ürün Adı Bülteninin 12. sayısında coğrafi işaret tescil başvurusu kabul edilen ürünler ve şehirlerini yayımladı.

Gaziantep Ticaret Borsası Başkanı Ahmet Tiryakioğlu, Antep bulguru, Antep kurutmalık patlıcanı, Antep köy kahkesi ve Antep muskasının Gaziantep adına tescillenmek üzere askıya çıkarılan ürünler arasında yer aldığını bildirdi.

Besni Üzümü dünyaca biliniyor

Besni denince akla gelen ilk ürünlerden olan Besni Üzümünün dünyaca bilinmesine rağmen hala patentine kavuşamaması vatandaşların tepkisine neden oluyor. Peygamber üzümünün bin bir türlü emek verilerek Besni Üzümüne dönüşerek sofralarda yerini alan ve dünyanın bir çok ülkesinde de adının ?Besni Üzümü? olarak geçmesine rağmen neden tescilinin alınmadığı merak konusu olmuş durumda?

Gölbaşı´nın da patent başvurusu var

Geçtiğimiz aylarda Belediye Başkanı İbrahim Öztürk Besni üzümünün patentini almak için ciddi bir çalışma yürüttüklerini ifade etmiş ve patent verilmek üzere onay çıktığını dile getirmişti.

Öztürk ayrıca Gölbaşı Belediyesinin de patent müracaatının olduğunu iki şehrinde ayrı ayrı tescil alması için çalışma yürüttüklerini belirtmişti.

Sosyal Medyada Tepkiler

Besni üzümünün patentine kavuşması noktasında birçok Besnili vatandaş sosyal medya hesapları üzerinden dünyanın bir çok ülkesinde kurutulmuş üzümün Besni Üzümü diye bilindiğini belirterek tepki gösterdi. Vatandaşlar bu kadar örneklerin ve tepkilerin göz önüne alınarak Besni Üzümünün patentinin bir an önce alınmasını istedi.

 


Aramızdan Ayrılanlar 20.03.2024
Aramızdan Ayrılanlar 17.02.2024

BESNİ HAKKINDA HERŞEY...

Besni'de Kaybolan Meslekler "KARCILIK"
Besni'de Kaybolan Meslekler "KÖŞGERLİK"
BESNİ ÜZÜMÜ
Besni'de Beddualar Dualar Atasözleri
BESNİ AĞZI
BESNİ'DE AİLE YAPISI
BESNİ'DE KÖPRÜLER
BESNİ'DE DEHLİZLER
BESNİ'DE TARIM
BESNİ'DE ÇEŞMELER
BESNİ SOFRASI
BESN'NİN COĞRAFİK YAPISI
BESNİ DARPHANESİ
BESNİ'DE MEDRESELER
BESNİ'DE KİLİSELER
BESNİ'DE HAMAMLAR
BESNİ'DE CAMİLER