Genç Çiftçilere 90 tane Büyükbaş Hayvan Desteği

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından uygulanan Genç Çiftçi Projesi kapsamında 18 Çiftçiye Hayvan desteğinde bulunuldu.

GÜNDEM 21.12.2018 17:10:54 0
Genç Çiftçilere 90 tane  Büyükbaş Hayvan Desteği

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından 3 yıldan beri uygulanmakta olan Genç Çiftçi Projesi kapsamında Besni´de bulunan 18 genç çiftçiye 5´er adet büyükbaş hayvan desteğinde bulunuldu.

İlçe Tarım ve Orman Müdürü Mehmet Kösekul yaptığı açıklamada ?Bakanlığımız tarafından 3 yıldan bu yana uygulanmakta olan Genç Çiftçi Projesi kapsamında köyde oturan, 18-40 yaş arasında, sosyal güvencesi olmayan genç çiftçilerimizin büyükbaş hayvanlarının dağıtımını yaptık. İlçemiz köylerinde ikamet eden 18 genç çiftçimize toplamda 540 Bin TL değerinde kişi başına 5 adet hayvan verilerek bu gençlerimizin köylerinde, doğdukları yerde hayvancılık yapmalarına olanak sağlanmış oldu.

Hayvan hak edişi olan gençlerin memnuniyeti ve konu uzmanı veteriner hekim arkadaşlarımızın tetkikleri neticesinde, geçmiş yıllarda ki hayvan seçiminde yaşanan aksaklıkların bu yıl olmadığı anlaşılmaktadır. Bu eksikliklerin giderilerek vatandaşlarımızın daha kaliteli hayvan alımına vesile olan başta il müdürümüz Adil Alan olmak üzere bakanlığımız yetkilileri ve emeği geçen teknik personel arkadaşlarımıza çiftçiler adına teşekkür ediyoruz. Kendi ahırımıza koymayacağımız hayvanı vatandaşın, köylünün ahırına koymamak gerek diye düşünüyoruz. İnşallah daha da iyi olur, hayırlara vesile olur. Bol ve bereketli bir üretim olması temennisi ile? dedi.


Aramızdan Ayrılanlar 03.04.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 20.03.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 17.02.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 31.01.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor