Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

?Hizmet için Besni´yi Kahta´ya bağlayın!?

15 yıldır Besni´nin Devlet yatırımlarından hak ettiği payı alamadığını savunan CHP ilçe Başkanı Hakan Kılınç, ilçeyi yatırımların oluk oluk gittiği Kahta´ya bağlayın çağrısında bulundu. Sürekli sorunların masaya yatırılıp müjdeler verildiğini ancak icraat

SİYASET 4.07.2017 12:44:32 1
?Hizmet için Besni´yi Kahta´ya bağlayın!?

15 yıldır Besni´nin Devlet yatırımlarından hak ettiği payı alamadığını savunan CHP ilçe Başkanı Hakan Kılınç, ilçeyi yatırımların oluk oluk gittiği Kahta´ya bağlayın çağrısında bulundu. Sürekli sorunların masaya yatırılıp müjdeler verildiğini ancak icraat göremediklerini belirten Kılınç, ?Bu da Besni´nin kaderi olsa gerek? dedi. Besni´nin sorunlarının dağ gibi büyüdüğünü belirten Kılınç, siyasileri göreve çağırdı.

?Laf var, müjde var ama icraat yok?

Cumhuriyet Halk Partisi ilçe başkanı Hakan Kılınç gündeme ilişkin gazetemize yaptığı açıklamada 15 yıldır devlet yatırımları konusunda Besni´nin sürekli geriye gittiğini söyleyerek, ?Hizmet alabilmek için Kahtalı mı olmamız gerek, öyleyse Besni´yi de Kahta´ya bağlayın? çağrısında bulundu. Besni´de AKP´ye 15 yıldır büyük oy çıkmasına rağmen ilçenin karşılığını alamadığını ifade eden Kılınç, Bayramdan önce iktidar milletvekillerinin de katıldığı yatırımların masaya yatırıldığı toplantıya atıfta bulunarak, ?Ne hikmetse sürekli sorunlar masaya yatırılıp müjdeler veriliyor, fakat icraat yok? diyerek tepki gösterdi.

Bunun Besni´nin kaderi olduğunu söyleyen Kılınç, Hükümetin ve belediyenin yapamadığı çok alanda ki hizmeti dışarıda yaşayan Besnili işadamlarının yaptığını söyledi.

?Sahipsiz memleket kalk ayağa artık?

Yerel yönetimlerden ve genel yönetimden gerekli hizmetleri alamadığını belirten Kılınç, ?Ancak, ne hikmetse sürekli sorunlar masaya yatırılıp müjdeler veriliyor, fakat icraat yok, bu da Besni´nin kaderi olsa gerek. Geçmişte Adıyaman´ın her konuda gözdesi olan şirin ilçemiz ne yazıktır ki son 15 yılda hep geriye gitti. Son 15 yılda AKP iktidarına büyük oranda oy veren ilçemiz, ne yazık karşılığını alamamıştır. Gerek yerel yönetim, gerek genel yönetimde gerekli hizmetleri alamayan ilçemiz, Erdemoğlu ailesi sayesinde kasaba olmaktan kurtuluyor. Hükümetin ve belediyenin yapamadığı çok alanda ki hizmeti Erdemoğlu ailesi ve dışarıda yaşayan Besnili işadamları yapmaktadır. Kendilerine buradan tekrar sonsuz teşekkürlerimi iletiyorum. İyi ki sizler varsınız.?

?Asfalt, kavşak denildi ama hala bir çivi çakılmadı?

?Fıstığıyla, pamuğuyla, üzümüyle, bademiyle meşhur olan ilçemizde ne yazık ki bu tür ürünlerin işleneceği, paketleneceği bir tesis yok. Yatırım teşviği yok. Ama Kahta ilçemize Badem ve fıstık işleme tesisi yapılmaktadır.

3 yıldır adı konulan ancak bir türlü ilerlemeyen Erkenek İçme suyu hattı Besni´yi temiz sudan mahrum bırakmıştır. Sürekli ileri bir tarihe ertelenmektedir. Gölbaşı-Adıyaman güzergahı arasında olmamıza rağmen hızlı tren Kahta ya kadar projelenmiştir. Gölbaşı-Besni yolu yıllardır hala aynı durumda ve kazalara sebep olmaktadır. İlçemizin giriş ana arterleri hala bir kasaba ve köy görüntüsünden çıkamamıştır. Asfalt denildi, köprülü kavşak denildi ama ne yazık ki hala bir çivi çakılmadı.?

?OSB´nin alt ve üst yapıda sıkıntıları devam ediyor?

?Geçmişte Keysun ovasıyla övündüğümüz, sulu tarımıyla diğer bölgelere kafa tutan çiftçilerimizin perişanlığı ortada. Yüksek yakıt ve elektrik maliyetinden dolayı bankalara yani faize mahkûm edilmiş durumda.

Geçmişte hem ilimize hem diğer ilçelerimize örnek olan sanayisi yani dokuma atölyeleri, iplik fabrika ve atölyeleri, ayakkabı fabrikası gibi işletmeler ne yazık ki teşvik veya diğer nedenlerden dolayı eriyip gitmiştir. Mevcut organize bölgesi de Merinos fabrika dışında tek tük işletmeler ile ayakta kalmaya devam ediyor. Kaç yıldır faaliyette olmasına rağmen defalarca uyarmamıza rağmen OSB alt ve üst yapı da sıkıntılar devam etmektedir.?

?´Eğitim şehri´nde derslik sıkıntısı devam etmektedir?

?Asırlara dayanan ticaret merkezi olan ilçemizde esnaflarımızın durumu ortada. Yüksek SSK ve Bağkur primlerini ödeyemeyen, yanlış yerel siyaset den dolayı her köşede mantar gibi çoğalan ulusal marketler sayesinde birer birer kepenk vurmaktadırlar. Bu ulusal marketler ne yazık ki ilçemizden günlük yaklaşık 200-250 bin TL´yi ilçemiz dışına çıkarmaktadırlar. Üstelik bu marketler sadece bakkal veya marketleri etkilemektedir. Tüm esnaflarımızı zor durumda bırakmaktadır.

Dünya da tek kutlanan ve gururla bahsettiğimiz eğitim bayramı ünvanına sahip olan ilçemizde hayırsever iş adamlarımızın dışında devletin yapmış olduğu bir kaç haricinde eğitime okul kazandırılmamıştır. Eğitim şehri olan ilçemizde ne yazık ki derslik sıkıntısı devam etmektedir.?

?Sorunlarımız dağ gibi büyüyor siyasileri göreve çağırıyorum?

?Yeşil alanlarımız sınırlı sayıda olmasına rağmen, binalarımızda ki artışlar devam etmektedir. İlçemizde saymakla bitiremeyeceğimiz sorunlarımız dağ gibi büyümektedir.15 yıldır iktidarın ilçemize gerekli hizmeti yapmadığı açıkça görülmektedir. İlçemizde 2 dönemini yapan belediyemizde ilçemizi, ne yazık ki iktidarın nimetlerinden ve hizmetlerinden mahrum bırakmıştır.15 yıllık süreçte hastane ve emniyet müdürlüğü dışında eseri olmayan siyasileri göreve çağırıyorum.?

?Vatandaşımızın yüzüne nasıl bakıyorsunuz??

?Her türlü hizmeti, yatırımı Kahta´ya götüren siyasilere soruyorum?

Ne yüzle Besni ye geliyorsunuz? Hizmet almamızın yolu eğer Kahtalı olmaksa Besni´yi de Kahta´ya bağlayın!

Veya Burada ki AKP siyasilerine soruyorum? Vatandaşımızın yüzüne nasıl bakıyorsunuz?

Artık bırakın şu sürgün, atama, tayin işlerini. Hizmet gelmesi için de milletvekilimizin olmasını beklememiz mi gerek. İktidarın 4 milletvekili ne iş yapar. Kâhta il olma yolunda ilerlerken Besni kasaba olma yolunda hızla gerilemektedir. Unutmayalım ki başka Besni yok.?

 


Aramızdan Ayrılanlar 20.03.2024
Aramızdan Ayrılanlar 17.02.2024

BESNİ HAKKINDA HERŞEY...

Besni'de Kaybolan Meslekler "KARCILIK"
Besni'de Kaybolan Meslekler "KÖŞGERLİK"
BESNİ ÜZÜMÜ
Besni'de Beddualar Dualar Atasözleri
BESNİ AĞZI
BESNİ'DE AİLE YAPISI
BESNİ'DE KÖPRÜLER
BESNİ'DE DEHLİZLER
BESNİ'DE TARIM
BESNİ'DE ÇEŞMELER
BESNİ SOFRASI
BESN'NİN COĞRAFİK YAPISI
BESNİ DARPHANESİ
BESNİ'DE MEDRESELER
BESNİ'DE KİLİSELER
BESNİ'DE HAMAMLAR
BESNİ'DE CAMİLER