HÜKÜMET ADIYAMAN´A VERDİĞİ SÖZÜ TUTMADI

CHP Adıyaman Milletvekili Abdurrahman Tutdere, 24 Haziran´da milletvekili seçildiğinden itibaren TBMM gündemine taşıdığı konuları dile getirdi. Hükümetin Adıyaman için verdiği sözleri tutmadığını ifade eden Milletvekili Tutdere; ?Adıyaman ilimiz, sadece b

GÜNDEM 21.01.2020 08:50:16 1
HÜKÜMET ADIYAMAN´A VERDİĞİ SÖZÜ TUTMADI

?HER FIRSATTA ADIYAMAN´I KONUŞTUM?

Milletvekili Tutdere, Perre Haber Ajansı muhabirine yaptığı açıklamada, Adıyaman´ın sorunlarını ve bugüne kadar Türkiye Büyük Millet Meclisine (TBMM) taşıdığı konuları anlattı.
Cumhuriyet Halk Partisinden (CHP) 24 Haziran´da seçildiklerinden bu yana özellikle Adıyaman adına parlamentoda çok ciddi bir performansla kentin sorunlarını gündeme getirdiklerini, takipçisi olduklarını ve çözümü noktasında bakanlıklar nezdinde, gerekli kurumlar nezdinde her türlü girişimi bu güne kadar yaptıkların, bundan sonrada yapmaya devam edeceklerini kaydetti.
Tutdere, "2019 yılına baktığımızda TBMM milletvekillerinin çalışma performansına baktığımızda bizim orada ortaya koyduğumuz, çalışma performansı, tüm çıplaklığıyla ortaya çıkmaktadır. Her fırsatta Adıyaman´ı konuştum, her fırsatta milletin kürsüsünde milletin sorunlarını dile getirdik. Yeri geldi hastane oldu, yeri geldi sulama projeleri oldu, yeri geldi çiftçinin sorunu oldu, yeri geldi köylünün sorunu oldu, çalışanın sorunu oldu biz bütün bu sorunları 2019 yılında ve öncesinde elimizden geldiğince dile getirdik. TBMM´de bu sorunların çözülmesi noktasında takipçisi olduk. 2020 yılında da aynı kararlılıkla milletimizden almış olduğumuz bu yetkileri en iyi şekilde kullanmak adına elimizden gelen en iyi çabayı ve gayreti göstereceğiz, bundan sonrada göstereceğiz ilimizin sorunları büyük, daha çok çalışmamız gerekiyor. 2020 yılında Adıyaman başta sulama projeleri olmak üzere, tütün sorunu ve diğer sorunlarının çözümü konusunda elimizden gelen gayreti her türlü göstereceğiz." dedi.

?SARMALIK TÜTÜNE, 3 YILDAN 6 YILA HAPİS
YASASI TEMMUZ AYINDA YÜRÜRLÜĞE GİRECEK?

Özellikle sarmalık tütün ile ilgili sorunların devam etiğini ifade eden Tutdere, şunları kaydetti; ?Geçen hafta Malatya ilinde kolluk kuvvetleri tarafından tütün satan dükkanlara operasyonlar yapıldı. Çiftçilerin tütünlerine el konuldu ve şuanda çok ciddi bir mağduriyet yaşıyorlar. Bizlere telefonla ulaşanlar oldu, biz bu konuda Malatya Valiliğiyle iletişime geçtik. Gerekli mücadeleyi ortaya koyduk ancak burada yapılması gereken bir şey var. Bu konuda yasal değişiklik mutlaka yapılması gerekiyor, bununda çözüm yeri tabi ki de TBMM´dir.
Geçen dönem Temmuz ayında yürürlüğe girmesi gerek yasanın 2 yıl ertelenmesi noktasında kanun teklifi verdik, diğer siyasi parti gruplarıyla görüşmeler yaptık ve bunun neticesinde iktidar partisinin de ikna olmasıyla bu 1 yıl ertelendi. Bu yılın Temmuz ayında yasa yeniden yürürlüğe girecek yani sarmalık tütüne 3 yıldan, 6 yıla hapis getiren yasa Temmuz ayında yürürlüğe girecek dolayısıyla Adıyaman´ın da önünde çok kısa bir süre kaldı. Bu 7 aylık süre içerisinde iş işten geçmeden Adıyaman´daki sivil toplum örgütleriyle, siyasi partileriyle bir araya gelip bu sorunun çözümü konusunda hükümet üzerinde baskı oluşturulması lazım.

?ADIYAMAN´IMIZIN SORUNLARINI BAKANLARIMIZIN YÜZÜNE SÖYLEDİK?

Tutdere, tütün sorununun demokratik yollarla her türlü gayret ve çaba gösterildiğinde nihai bir şekilde çözümünü sağlamış olacaklarını vurgulayarak, "Bu konuda hükümet, Adıyaman´a verdiği sözleri tutmadı, daha önceki Adıyaman´da ki tütün eylemlerinden sonra Ankara´ya giden heyetlerin içerisinde bizde vardık ve dönemin maliye bakanı Naci Ağbal başta olmak üzere hükümet yetkilileri, özellikle hem yasal çalışma yapacaklarını hem de kooperatiflere bu ürünün satılması, pazarlanması yönündeki diğer engelleri kaldırması için çalışma yapacaklarını vergi konusunda çiftçiye yardımcı olacaklarını söylemişlerdi. Ancak gelinen noktada bu konuda gerekli bir çalışmanın yapılmadığını görmekteyiz.
Biz tabi mecliste bulunduğumuz süre içerisinde yine tütün sorunun çözümü konusunda çok ciddi bir çalışma ortaya koyduk, gündeme getirdik, mecliste konuştuk ve ilgili bakanlıklara soru yönergeleri verdik ancak bu güne kadar, bütçe görüşmelerinde hem iç işleri bakanına hem de tarım bakanına söz alarak saatlerce bekleyip sadece Adıyaman´ın bu sorununu onlara ifade etmek için, gayret gösterdik ve gece geç saatlerde olsa söz alıp bunları bakanlarımızın yüzüne söyledik? şeklinde kaydetti.
Adıyaman´a ziyarette bulunan bakanların ve tütün ile ilgili hiç kimsenin sesinin çıkmadığına işaret eden Tutdere, "Yani bu sorunu görmezden geliyor iktidar. İktidarın bu sorunu görmezden gelmesi gelecek adına ürkütücü, gelecek adına bizimde bu sorunu iktidarın gündemine mutlaka taşımamız gerekiyor. Burada sizlere de çok iş düşüyor, basına, sivil toplum örgütlerine iş düşüyor. İnşallah önümüzde ki süreçte dayanışma içerisinde olarak, bu sorunun çözümü noktasında iktidarı zorlayacağız? dedi.

?YENİ TESİSLERİN, FABRİKALARIN AÇILDIĞI BİR YER OLSUN ARTIK?

İktidara ve Adıyaman kamuoyuna bir çağrıda bulunmak istediğini belirten Tutdere, 2019 yılının bir kayıp yılı olduğunu 2020 yılının da Adıyaman´ı hak ettiği hizmetlere kavuşturması noktasında gerekli hassasiyetin gösterilmesini beklediklerini dile getirdi.
Tutdere, "Adıyaman ilimiz sadece bakanlıkların uğradığı çay içtiği bir yerden öteye projelerin konuşulduğu, tartışıldığı, yeni açılımların yapıldığı, yeni tesislerin, fabrikaların açıldığı bir yer olsun artık. Adıyaman´ın işsizliğine, yoksulluğuna kahve köşelerinde büyük bir umutla bekleyen gençlerin işsizlik sorunlarına bir çözüm bulmalarını istiyoruz? diye konuştu.

?İKTİDARIYLA, MUHALEFETİYLE EL ELE VERELİM?

Bütün Adıyaman kamuoyuna çağrıda bulunan Milletvekili Tutdere, ?İktidarıyla, muhalefetiyle el ele verelim Adıyaman´ımızı, sorunlarının çözümü noktasında bir gayret gösterelim. Adıyaman´ımızı, ilimizi gelecek güzel günlere, günlerde buluşturmak adına mücadele etmemiz gerekiyor. Bu konuda da bizlerde sahip çıkmalarını bekliyoruz çünkü muhalefetinde gerekli çalışmaları yapabilmesi için kamuoyu desteği de gerekmektedir. Halkımız bize sahiplendiği sürece ki, sahipleniyorlar ben bundan büyük bir memnuniyet görüyorum. Halktan aldığımız bu cesaretle bu kararlılıkla bizde bu önümüzdeki süreçte daha güzel işler yapacağız? dedi.


Aramızdan Ayrılanlar 03.04.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 20.03.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 17.02.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 31.01.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor