Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

İbni Sina M.T.A.L´den Sivil Savunma Tatbikatı

28 Şubat tarihinde kutlanan Sivil Savunma Haftası nedeniyle Besni İbn-i Sina Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde itfaiye ekipleri tarafından seminer verilerek tatbikat yapıldı.

GÜNDEM 4.03.2017 09:09:30 0
İbni Sina M.T.A.L´den Sivil Savunma Tatbikatı

Her yıl 28 Şubat tarihinde kutlanan Sivil Savunma Haftası dolayısıyla Besni İbni Sina Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde Besni Belediyesi itfaiye ekipleri öğrencilere yangın, olağan üstü doğal afetler hakkında seminer verdi.

Besni Belediyesi itfaiye Müdürlüğü personeli Dursun Satıcı tarafından verilen seminerde öğrencilere yangının çıkma nedenleri, yangının aşamaları ve söndürme yöntemleri konularında bilgiler verildi.

Daha sonra Besni Belediyesi İtfaiye ekipleri tarafından siren çalınarak sınıflarında hazır bulunan öğrencilerin kontrollü bir şekilde dışarıya çıkması sağlandı.

Okulun ikinci katında mahsur kalan bir öğrencide itfaiye ekipleri tarafından kurtarılarak hazır bekletilen 112 Sağlık ekiplerince ambulansa alındı.

Yapılan seminer ve tatbikat hakkında açıklama yapan okul Müdür Mustafa Ocakçı; ?Tatbikat öncesinde okulumuz öğrencilerine Besni Belediyesi İtfaiye Amirliği personeli tarafından gerekli sunumlar yapılmıştır.  Etkinlik çerçevesinde kurtarma amaçlı okul öğrencilerinden bazıları İtfaiye Amirliği tarafından yere açılan brandaya atlamak suretiyle kurtarılmışlardır.

Ayrıca okul bahçesinde uygulamalı olarak yangına müdahale çalışması yapıldı.

Besni İbni Sina Mesleki ve teknik Anadolu Lisesi olarak Sivil Savunma Haftası nedeniyle okulumuzda bu faaliyetleri gerçekleştirmede bizlere yardımcı olan Besni Belediyesi İtfaiye Amirliği personeline ve Besni Devlet Hastanesi 112 Acil ekibine de teşekkür ederiz? dedi. 


Aramızdan Ayrılanlar 20.03.2024
Aramızdan Ayrılanlar 17.02.2024

BESNİ HAKKINDA HERŞEY...

Besni'de Kaybolan Meslekler "KARCILIK"
Besni'de Kaybolan Meslekler "KÖŞGERLİK"
BESNİ ÜZÜMÜ
Besni'de Beddualar Dualar Atasözleri
BESNİ AĞZI
BESNİ'DE AİLE YAPISI
BESNİ'DE KÖPRÜLER
BESNİ'DE DEHLİZLER
BESNİ'DE TARIM
BESNİ'DE ÇEŞMELER
BESNİ SOFRASI
BESN'NİN COĞRAFİK YAPISI
BESNİ DARPHANESİ
BESNİ'DE MEDRESELER
BESNİ'DE KİLİSELER
BESNİ'DE HAMAMLAR
BESNİ'DE CAMİLER