İSTANBUL´DAKİ BESNİLİLERİN 50. YILI COŞKUYLA KUTLANDI: ERDEMOĞLU´NDAN BESNİ´YE YENİ YATIRIMLAR MÜJDESİ

28. Besni Üzüm Gecesi ve 50.yıl kutlaması büyük katılımla gerçekleşti. Geceye, Latif Doğan türküleriyle, Hasan Emre şiirleriyle renk katarken, İbrahim Erdemoğlu Besni´ye yapacakları yeni yatırımların müjdesini verdi. Rahmetli babalarının çizgisinden çıkma

GÜNDEM 19.03.2019 17:09:21 0
İSTANBUL´DAKİ BESNİLİLERİN 50. YILI COŞKUYLA KUTLANDI: ERDEMOĞLU´NDAN BESNİ´YE  YENİ YATIRIMLAR MÜJDESİ

"Onlar olmasaydı bugünlere gelemezdik"

28. Besni üzüm gecesi ve İstanbul Besnililer Yardımlaşma Derneğinin 50. yıl kutlaması Büyükçekmece güzel bahçe Restoran´da büyük ve coşkulu katılımla gerçekleştirildi. Sunuculuğunu Radyo programcı ve yapımcı Gül Öner´in yaptığı gecenin açılış konuşmasını yapan dernek başkanı Ahmet Bozmaz şunları söyledi. ?Değerli Besnili hemşerilerim ve kıymetli misafirler, derneğimizin 50. yıl kutlaması ve geleneksel Besni üzüm gecesinin 28. Hoşgeldiniz. Sözlerime başlamadan önce gerek İstanbul Besnililer dayanışma derneği ve gerekse, Besni eğitim vakfı ve diğer tüm Besni derneklerine emeği geçip de vefat edenlere rahmet ve minnetle anmak istiyorum. Hepimiz biliyoruz ki onlar olmasaydı bugünlere gelemezdik.

Ayrıca gecemizin düzenlenmesine katkı yapan başta Erdemoğlu Holding yönetim kurulu başkanı Sayın İbrahim Erdem oğlu olmak üzere Erdemoğlu ailesi İstanbul Besnililer yardımlaşma derneğimizin kurucu başkanı, Av. Şükrü kaleağası, Av. Ali Erdoğan, Av.Ahmet Kemal Ferlengez, Av.İbrahim Kelleci, Ahmet Kılyar, İsmail Yüksel ve bu gece de büyük emek sarf eden, gururumuz ulusal ses sanatçımız Latif Doğan´a Besni eğitim vakfı başkanı Ali Balta, İstanbul Bahçelievler Besnililer yardımlaşma dernek başkanı Sermet Şüküroğlu, Esenler Besnililer yardımlaşma dernek başkanı Mustafa kuş, Küçükköy Besnililer yardımlaşma dernek başkanı Bekir Eman, Besni Aşağı çöplü köyü yardımlaşma derneği başkanı Vakkas Karakuş, İstanbul mevlana ve Yunus Emre´yi sevenler derneği başkanı İsmail Yüksel yok, kardeşi Halil Yüksel, Adana, Mersin, Uşak, İzmir ve Gaziantep´te bulunan Besni dernekleri başkan ve yöneticilerine çok çok teşekkür ediyorum. Bu vesileyle burada bulunan tüm dernek başkanları ve kendi yönetim kurulu arkadaşlarımı sahneye davet ediyorum, gecemize katılan Besni Belediye başkanımız İbrahim Öztürk, Başkan adayı Reşit Alkan, Besni Esnaf Odası başkanı Hayati İşitmen, Besni Şoförler ve Otomobilciler Odası başkanı Mitat Songur ve davetiyemizin ön ve arkasında bulunan tüm sponsorlarımıza, bize daima her konuda destek olan bankacı-ekonomist Şaban Çağıran kardeşime Besnimizin güzide gazetelerinin temsilcisi Numara Ekmekçi ve Seçkin Çoban ve isimlerini unuttuğum kimler varsa hepinize şahsım ve yönetimim adına tekrar hoş geldiniz diyor ayaklarınıza sağlık.? Bozmaz, ?Besnililer olarak bizler yarım asır boyunca yollara düşerek gurbet ellere dağıldık İstanbul, yurdun ve Dünyanın dört bir yanına göç ettik, gurbette birbirimizin desteklerine her daim ihtiyaç duyduk Besni´de bıraktığımız O masum sevgi ve dostluk dayanışma kültürümüzün peşinden koştuk, işte bu noktada dernekler çok büyük görev düşmüştür deneklerde yeri geldi, dostlarımızla buluştuk, yeri geldi bir bardak çay içtik hasret giderdik, hasbihal ettik kucaklaştık, tokalaştık hiç bir zaman dernekten vazgeçmedik ve derneklerimizden kopmadık hepimiz, Besni deyince gerisi teferruattır. Besnililer olarak dostluk ve dayanışmaya dünkünden bugün daha çok ihtiyacımız var, bu durum gelecekte de böyle olacak bu nedenle derneklerimize sahip çıkalım dayanışmamızı hep sürdürelim hatta bu danışma kültürünü gelecek nesillere taşıyarak çocuklarımızın yalnız kalmamalarına katkı sunalım barışı, sevgiyi, kardeşlik ve kültürümüzü gelecek nesillere taşıyalım hep söyleriz ya gerçek olan şudur biz Besnililer çalışkan, dürüst, ahlaklı ve daima bulunduğu topluma katkı sunan liderlik eder, sözlerime son verirken hepinize teşekkür eder saygılar sunarım.

Erdemoğlu: Gençlerimiz için yeni yatırımlarımız olacak

Gecenin sunucusu Gül Öner daha sonra Erdemoğlu Holding yönetim kurulu başkanı İbrahim Erdemoğlunu sahneye davet etti. İbrahim Erdemoğlu konuşmasına katılımcılara teşekkür ederek başladığı konuşmasının devamında şunları söyledi. ?Besni´ye İbrahim Öztürk dönemimde iki milyon ağaç toprakla buluşturulmuş yani dikilmiş kendisi devredecek her kim Belediye başkanlığını kazanırsa bizim yeşil Besni, yeşil vadi ve çevre yeşillendirme düşüncemiz aynı hız ile devam edecek, Biz Erdemoğlu Ailesi olarak Rahmetli babamızın çizdiği çizgiden asla çıkmayız, İnsanımız için eğitim için O yapıları yaptık, Besni´de eğitim altyapısı tamam fakat gençlerimiz olmaz ise yapılanlar hiç olur yapılarla. Gençlerimizi ayrıca birlik sağlamak amaçlı Besni´ye çim sahalı stad yapmayı kapalı ve açık basketbol ve voleybol sahaları yapmayı planlıyoruz.?

Sık sık alkışlarla konuşması kesilen, Erdemoğlu ?Bizim ömrümüz yettiği sürede gençlerle birlikte taraftar olarakta ne gerekiyorsa Allah´ın izni ile yapıyoruz yapacağız? diyerek selam ve sevgiler sunarak konuşmasını sonlandırdı.

Restorana sığmadılar, bir çok Besnili geri döndü

Sunucu program akışını anons etti. Geçmiş gecelerden görüntüleri sine-vizyon ile izleyicilere hatırlattılar. Gazetemiz baş yazarı gazeteci-yazar Hasan Emre, Şair Fikret Kuşçuoğlu sevilen şiirlerini okudular. Saat 21:00´de Ulusal ses sanatçımız Latif Doğan, gecenin ilerleyen saatlerinde Songül Karlı, Yağız, Hülya Bozkaya, Burhan Onur, Kemal Turgut Sahne aldılar ve salona sığmayan coşkulu kalabalığa sevilen türkülerini seslendirdiler. Sanat, Siyaset, İş İnsanı ve STK yöneticileri oluşan 1200 kişilik rezerve yapılmıştı restorana sığmadılar ve çoğu Besnili geri döndü. Gece de sponsorların dışında bayan ve erkek, ayakkabı, çanta, yolluk, paspas gibi eşyalar çekilişi yapıldı. Masalara BEV logolu kutularda, Besni Üzümü ve payam ikramı yapıldı. Katılımcılar Besni Üzüm gecesini düzenleyenlere teşekkür ederek bundan sonraki geceler daha geniş yerlerde hatta mümkünse Küçükköy stadyumunda yapılsın dediler.
Numan EKMEKCİ / İSTANBUL


Aramızdan Ayrılanlar 03.04.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 20.03.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 17.02.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 31.01.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor