Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

İşte Adıyaman´daki Organ Bağışçı Sayısı

Adıyaman İl Sağlık Müdürü Erdoğan Öz, ildeki organ ve doku bağışçı sayısının bin 610 olduğunu açıkladı.

GÜNDEM 7.11.2017 09:39:02 0
İşte Adıyaman´daki Organ Bağışçı Sayısı

Adıyaman İl Sağlık Müdürü Erdoğan Öz, ildeki organ ve doku bağışçı sayısının bin 610 olduğunu açıkladı.

Öz, 3-9 Kasım Organ ve Doku Bağışı Haftası nedeniyle bir açıklama yayımladı. Açıklamasında organ bağışı ve organ nakli sayılarının yetersizliğine dikkat çeken Öz, ?Son dönemde organ yetmezliği nedeniyle, tedavi görmekte olan birçok hasta organ beklerken hayatını kaybediyor. Organ yetmezliği önemli bir sağlık sorunu olarak gündemdeki yerini korumaktadır. Organ bağışı ve nakli sayılarının arttırılması öncelikli hedeflerimiz arasındadır. Sağlık Bakanlığı kayıtlarına göre, Türkiye´de organ nakli bekleyen 28 bin 148 hasta bulunmaktadır. Bunların 21 bin 540 ise böbrek nakli bekleyen hastalarımız oluşturmaktadır? dedi.

?Bağışlanan her organ

Filizlenen bir hayattır?

3-9 Kasım Organ ve Doku Bağış Haftası´nın Adıyaman´da etkin, verimli ve halka ulaşabilen faaliyetlerle değerlendirileceğini ifade eden Öz,  sloganın ?Bağışlanan her organ filizlenen bir hayattır´ olduğunu ifade etti. Öz, ?Bu faaliyetlerde amacımız halkımızın ve sağlık personelinin konu ile ilgili bilgi ve bilinç düzeyi ile gönüllü bağışçı sayısının arttırılmasıdır. Hastanelerimiz, Toplum Sağlığı Merkezleri ile Aile Sağlığı Merkezleri ve toplu yaşanılan mekânlarda halkın görebileceği uygun yerlerde afişler asılarak buralarda kurulan stantlarda gönüllü vatandaşlarımızdan organ ve doku bağışı alınmaktadır. Başta sağlık personeli olmak üzere halka yönelik bilgilendirme faaliyetlerimiz sağlık personellerimizce hafta boyunca yapılacaktır? şeklinde konuştu.

Adıyaman´da 2012 yılından itibaren yapılan faaliyet ve etkinlikler neticesinde organ ve doku bağışçı sayısı da Öz tarafından açıklandı. Transplantsyon, Diyaliz ve İzleme Sistemleri´ndeki kayıtlara göre bu rakam Adıyaman´da bin 610´a yükseltildi. Öz, ?Amacımız bu sayının daha da yükseltilerek organ ve doku nakli bekleyen hastalarımıza en kısa zamanda organ ve doku naklinin gerçekleştirilmesinin sağlanmasına katkıda bulunmaktır. Tüm halkımızı daha duyarlı olmaya ve organ ve doku bağışı yapmaya davet ediyoruz.? İfadelerini kullandı. 


Aramızdan Ayrılanlar 20.03.2024
Aramızdan Ayrılanlar 17.02.2024

BESNİ HAKKINDA HERŞEY...

Besni'de Kaybolan Meslekler "KARCILIK"
Besni'de Kaybolan Meslekler "KÖŞGERLİK"
BESNİ ÜZÜMÜ
Besni'de Beddualar Dualar Atasözleri
BESNİ AĞZI
BESNİ'DE AİLE YAPISI
BESNİ'DE KÖPRÜLER
BESNİ'DE DEHLİZLER
BESNİ'DE TARIM
BESNİ'DE ÇEŞMELER
BESNİ SOFRASI
BESN'NİN COĞRAFİK YAPISI
BESNİ DARPHANESİ
BESNİ'DE MEDRESELER
BESNİ'DE KİLİSELER
BESNİ'DE HAMAMLAR
BESNİ'DE CAMİLER