Kayıtdışında yeni eylem planı hazırlanıyor

GÜNDEM 29.10.2014 09:22:52 0
Kayıtdışında yeni eylem planı hazırlanıyor

Kayıt dışı ile ilgili yeni eylem planı hazırlıklarını sürdüren Maliye bakanlığı bu konuda yeni atılımlara hazırlanıyor.

Kayıtdışı bir ülkenin en büyük baş belasıdır. Kayıtdışılık ile haksız rekabetler, buna bağlı olarak devlete vergi ödememek gibi bir çok olumsuzlukları bünyesinde barındırmaktadır.

Devlet haksız rekabet yüzünden amaçladığı vergi gelirlerine ulaşamayacak, dolaysıyla devletinde Devlet olmasından kaynaklanan eğitim, güvenlik ve alt yapı sağlık gibi birçok hizmetleri yerine getirmek zorundadır. Haksız rekabet yüzünden bu hizmetleri yeterince finanse edemeyecek, etse de cari açık dediğimiz bütce açık verecek bu açıklar borçlanılarak finanse edilecektir.

Borçlanma ile ihtiyaçların giderilmesi demek zam olarak topluma tekrar yansıyacak sıkıntıyı çeken yine geniş halk kitleleri ve kayıtlı mükellefler olacaktır.

Kayıtdışı meselesi aslında milli bir sorundur. Farkında olmasak ta fatura millete çıkacaktır. Bu nedenle tüm bireyler olarak kayıtdışı ile mücadele etmeliyiz devlete bu konuda da yardımcı olmalıyız.

Maliye bakanlığının üzerinde çalıştığını açıkladığı yeni eylem planının satır başlıkları şöyledir.

 Büyük bir kısmı mikro düzeyde bin 250 reform belirlendiği ve bunlar üzerinde çalışıldığı bu reformların getirisi –götürüsü külfetinin neler olabileceği araştırılmaktadır.

 Özel sektörün önünü açacak tedbirler üzerinde çalışıldığı

 Patent gibi bireysel verilerin korunması hususu

 Enflasyonla mücadelede merkez bankasının elinin güçlendirilmesi çalışması 

 Bütce açığının normal ölçülere düşürülmesi hatta bütçenin önümüzdeki yıllarda fazla vermesi hususunda gerekli tedbirlerin alındığı 

 Maktu vergilerin enflasyon oranında artırılacağı ancak şu anda gelir vergisinde-kurumlar vergisinde ve nede KDV'de herhangi bir artış için çalışmaların olmadığı maliye bakanlığı tarafından bildirilmektedir.     

 Bu eylem planının hayata geçirilmesi kayıtdışılıkla mücadelenin yapılması tüm kayıtlı mükelleflerin ortak arzusudur.


Aramızdan Ayrılanlar 03.04.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 20.03.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 17.02.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor