Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

Kaymakamlık Turnuvası Başlıyor

Besni Kaymakamlığı, Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğü ile İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından organize edilen Besni Kaymakamlığı 2017 Yılı Centilmenlik Kupası Futbol Turnuvası müracaatları başladı.

SPOR 8.04.2017 09:30:17 0
Kaymakamlık Turnuvası Başlıyor

4 Nisan itibariyle müracaatların alınmaya başlandığı Besni Kaymakamlığı 2017 Yılı Centilmenlik Kupası Futbol Turnuvası için son başvuru tarihi 14 Nisan.

Başvuru yapacak takımların başvuruları İlçe Stadyumundan bizzat yapılırken detaylı bilgi almak isteyenler ise (0416) 318 1778 iletişim adresinden bilgi alabilecekler.

2017 Yılı Besni Kaymakamlığı  Centilmenlik Kupası Futbol Turnuvası için katılım şartları ise şöyle;

Turnuvaya katılacak takımlar kadrolarında en fazla 18 sporcu, bir idareci ve bir antrenör bulundurabilirler. Turnuva başladıktan sonra takım listelerine ekleme yapılmayacaktır.

Turnuvada tüm oyuncuların sağlık raporu ile 18 yaşından küçük ise veli izin belgesi alması zorunludur.

Turnuvaya katılacak takımlar, kadrolarında 2015-2016 ve 2016-2017 futbol sezonlarında (son iki yıl )lisansı vize edilmiş en fazla üç(3) sporcu bulundurabilir.1985 ve daha büyük doğumlular ile 1999 ve daha küçük doğumlu lisanslı oyuncular bu sınırlandırmaya dâhil edilmeyecektir.

Turnuvaya katılacak takımlar kadrolarında aşağıda yazılı özellikteki sporcuları bulundurabilirler.

Besni nüfusuna kayıtlı olan kişiler (Başka ilde ikamet edebilir)

Besni´de ikamet etmekte olan kişiler 

Besni ?de görevli kamu çalışanları

Besni´de faaliyet gösteren özel sektör çalışanları

Besni Meslek Yüksek Okulu ve Besni´de eğitim veren okul öğrencileri  (Bu karar organizasyon komitesinin kararı ile başka şehirlerden ve ilçe dışından transfer yapılmasını engellemek için alınmıştır. Gerek görüldüğü durumlarda ikamet belgesi, öğrenci belgesi vb. gibi belgeler istenilebilecektir)

 Besni İlçe Stadyumunda tam saha olarak oynanacak olan müsabakalarda TFF (Türkiye Futbol Federasyonu  )  futbol oyun kuralları geçerli olup;

Gurup müsabakaları tek devreli lig usulüne göre diğer turlar ise eleme sistemine göre oynatılacaktır. Guruplarında ilk iki sırayı alacak olan takımlar üst tura çıkacaktır. Eleme maçalarında eşitlik halinde uzatma yapılmayacak olup 5 ?er penaltı atışı ile galip belirlenecektir.

Müsabakalar 70 (35 X 2  ) dakika üzerinden oynatılacaktır.  Yarı final ve final maçı 80  (40X2) dakika olacaktır

Turnuva başlamadan önce finale kadar tüm eşleştirmeler yapılacak olup daha sonra herhangi bir değişiklik yapılmayacaktır.(Zorunlu hallerde iki gün önceden haber vermek koşuluyla iki takımında onayıyla müsabaka saatinde değişiklik yapılabilir)

Müsabakalar organizasyon komitesinin belirleyeceği hakemler tarafından yönetilecektir.(Hakem atamaları oluşturulacak alt komite tarafından yapılacaktır. )

Gurup maçalarında puan eşitliği halinde TFF ikili veya üçlü averaj sistemi uygulanacaktır.

Takımlar TFF oyun kurallarında belirtilen tek tip forma ile mücadele edecek olup oyuncuların tekmelik takma zorunluluğu vardır. Her takım kendi maç topunu getirecektir.

Takımlar müsabaka başlamadan en az 20 dakika önce sahada hazır olup esame listelerini görevlilere teslim edeceklerdir. Maçın başlama saatinde sahaya çıkmayan takım 3-0 hükmen yenik sayılacaktır.

Yarıda kalan maçlarla ilgili kararı disiplin komitesi verecektir.

Takımlar tarafından yapılacak olan itirazlar maçın bitiminden sonra iki saat içinde yapılacak olup itiraz sonucunda haklılık durumunda veya itiraza gerek görülmeden tespit edilen kural dışı davranışlarda, söz konusu takım 3-0 hükmen mağlup sayılacak, tekrarı halinde turnuvadan ihraç edilecektir.

Centilmenlik ve sportmenlik dışı davranan oyuncularla ilgili kararı, disiplin komitesi verecektir. Oyundan ihraç edilen (kırmızı kart gören) oyuncular hakem raporuna göre sonraki maçlar için cezalandırılırlar. Direkt kırmızı kartlar en az iki(2) maç ile cezalandırılır. Çift sarı karttan ihraçlar ise bir 1maç ile cezalandırılır. Turnuvada sportmenlik dışı davranan oyuncular sonraki yıllarda yapılacak turnuvalara alınmayacaktır.

11-Turnuvada gerek saha içi gerekse saha dışı (taraftarlar ve seyirciler dâhil) yaşanabilecek her türlü olumsuzlukta 6222 sayılı Sporda Şiddetin ve Düzensizliğin Önlenmesine dair Kanun hükümleri uygulanacaktır.

12-Protokol tribünü ile ilgili tüm düzenlemeler Gençlik hizmetleri ve spor ilçe müdürlüğünce yapılacaktır.

13- Turnuvada gerekli emniyet tedbirleri Besni İlçe Emniyet Müdürlüğü, sağlık tedbirleri ise Besni Sağlık Gurup Başkanlığı birimlerince yapılacaktır.

14-Katılım ücreti 300(Üç yüz) TL olup turnuvada sonunda dereceye giren ilk üç takıma kupa ve madalya verilecek olup, şampiyon olan takım ayrıca ödüllendirilecektir.

Takımlar tüm evraklarını bir dosya halinde İlçe Stadyumunda görevlilere teslim edileceklerdir.

 İstenilen Evraklar

Takım Listesi (lisanslı oyuncular belli olacak)

Kimlik fotokopisi

Sağlık raporu

İki  adet fotoğraf (lisanslandırma için)

 


Aramızdan Ayrılanlar 20.03.2024
Aramızdan Ayrılanlar 17.02.2024

BESNİ HAKKINDA HERŞEY...

Besni'de Kaybolan Meslekler "KARCILIK"
Besni'de Kaybolan Meslekler "KÖŞGERLİK"
BESNİ ÜZÜMÜ
Besni'de Beddualar Dualar Atasözleri
BESNİ AĞZI
BESNİ'DE AİLE YAPISI
BESNİ'DE KÖPRÜLER
BESNİ'DE DEHLİZLER
BESNİ'DE TARIM
BESNİ'DE ÇEŞMELER
BESNİ SOFRASI
BESN'NİN COĞRAFİK YAPISI
BESNİ DARPHANESİ
BESNİ'DE MEDRESELER
BESNİ'DE KİLİSELER
BESNİ'DE HAMAMLAR
BESNİ'DE CAMİLER