Kaza değil, cinayet tek çare EDS sistemi

Şambayat´ta önceki gün meydana gelen kazada 2 kardeş yaşamını yitirdi. Elim kaza, Şambayat geçişinde bu tür ölümlü, yaralamalı kazaların neden sık sık meydana geldiği sorusunu akla getirdi. Transit geçiş güzergahında bulunan Şambayat´a kurulacak bir EDS s

GÜNDEM 5.12.2017 17:31:10 0
Kaza değil, cinayet tek çare EDS sistemi

Ay geçmiyor ki yeni bir kaza olmasın!

Şambayat´ta meydana gelen kazada Şambayatlı 2 kişinin yaşamını yitirmesi, transit geçiş güzergahında bulunan Belde halkında da tepkilere neden oldu. Belde içinde ve giriş çıkışlarında ay geçmiyor ki yeni bir kaza olmasın! Son kazada da 2 kardeş yaşamını yitirdi. Kamyonet ile açık kasa transitin kafa kafaya çarpışması sonucu 2 kişi öldü, 4 kişi yaralandı. Adıyaman´dan Şambayat Beldesine doğru ilerlemekte olan Salih Çoban idaresinde ki 02 DY 320 plakalı kamyonet ile karşı yönden gelmekte olan Yusuf Felek idaresinde ki 02 KE 102 plakalı açık kasa transit kafa kafaya çarpıştı. Kazada kamyonette bulunan İbrahim ve Hüseyin Çoban kardeşler olay yerinde hayatını kaybederken, araç sürücüleri ve araçlarda bulunan Mehmet Felek ve Suriye uyruklu Mustafa Hamo yaralandı.

Bu kazalar nasıl önlenecek?

Günde binlerce aracın geçtiği belde de yapılan Üst geçit ve Trafik ışığı yaya ya çarpma kazalarını düşürse de aşırı hız gibi çeşitli nedenlerden son 1 yıl içinde onlarca kişinin yaralandığı 3 kişinin öldüğü çok sayıda kaza meydana geldi. Peki çözüm nedir? Bu kazalar nasıl önlenecek? Hem can kaybına hem de mal kaybına neden olan bu kazaları önlemek için yetkililer neden adım atmıyor? Gölbaşı ilçesine 2 yıl önce kurulan EDS sistemi hız ve ışık kontrolü yaparak kaza ve kural hatalarını neredeyse sıfıra indirdi. Hal böyle iken aynı sistem Şambayat Beldesine kurulamaz mı? Günlük binlerce aracın-çoğu ağır vasıta- geçtiği Beldede kaza sorununu çözecek EDS (Elektronik Denetleme Sistemi) sorunun tek çözüm kaynağı olarak görülüyor.

?Kazaların başlıca sebebi hız ve mucur?

Şambayat Belediye Başkanı Nejdet Arıcı ise sık sık meydana gelen kazaların önlenmesi için EDS sistemi kurulmasını istedi. Arıcı, ?Şambayatımızda daha fazla kazaların olmaması için EDS olması gerekiyor. Uçurum olan yerlere bariyer konulmasını istiyoruz. Şambayat içinde araçlar çok hızlı geçiyor ve kazalara sebep oluyorlar. Ayrıca Karayollarının döktüğü mucur büyük tehlike yaratıyor. Karayolları kış ayında asfalt döküyor. Soğuk ve don yüzünden dökülen mucurlar dağılıyor, araçlar hızlı geçince de sıçrayan mucur sürücüleri panikletiyor. Çok sayıda kaza mucur ve hız yüzünden meydana geliyor. Bunu önleyecek olan ise EDS sistemidir.? dedi.

?Soygunlara karşı Mobese istiyoruz?

Ayrıca Şambayat Beldesinde çok sayıda hırsızlık ve soygun olaylarının meydana geldiğini belirten Arıcı, ?Yol güzergahı olduğu için başka illerden gelen hırsızlar Petrol ve işyerlerini soyup kaçıyorlar. Bölgede bir tane kamera olmadığı için soyguncular tespit edilemiyor. Bunun için de Mobese kurulmasını talep ediyoruz.? dedi. EDS sistemleri Gölbaşında olduğu gibi Karayolları Genel Müdürlüğü, Emniyet müdürlüğü ve Belediyelerin ortak projesiyle hayata geçiriliyor. EDS kurulan Şambayat gibi transit yol üzerinde bulunan beldelerde trafik kazaları minimuma iniyor.


Aramızdan Ayrılanlar 03.04.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 20.03.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 17.02.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 31.01.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor