Kılınç: ?Gün Cumhuriyeti Koruma günüdür?

CHP Besni teşkilatının 2016 yılını değerlendirdiği toplantısında başkan Hakan Kılınç 2017´nin çok zor geçeceğini söyleyerek, partililere birlik ve beraberlik çağrısı yaptı.

SİYASET 18.01.2017 17:20:32 1
Kılınç: ?Gün Cumhuriyeti Koruma günüdür?

CHP Besni teşkilatının 2016 yılını değerlendirdiği toplantısında başkan Hakan Kılınç 2017´nin çok zor geçeceğini söyleyerek, partililere birlik ve beraberlik çağrısı yaptı. ?Gün, sen veya ben olma günü değil. Gün, birlik olma günüdür. Gün, Gazi M. Kemal Atatürk´ün bizlere emaneti olan cumhuriyeti koruma günüdür. Yaşasın cumhuriyet, yaşasın demokrasi, yaşasın hukukun üstünlüğü, yaşasın tam bağımsız Türkiye.?

Eski başkanlar unutulmadı

Cumhuriyet Halk Partisi Besni İlçe Başkanlığı ilk kez partililerin de katılımıyla yıllık değerlendirme ve danışma toplantısı gerçekleştirildi. İl ve ilçelerden parti yöneticilerinin de katıldığı toplantıda partiye hizmet etmiş eski yöneticilere plaket verilirken, hayatını kaybetmiş partililer de anıldı.

CHP Parti binasında yapılan toplantıya Adıyaman İl Başkan Vekili Memet Kaplan ve Yönetimi, Merkez ilçe Başkanı Hanifi Çavuş, Gölbaşı İlçe Başkanı İlhami Uluğ, Adıyaman il Genel Meclisi Üyesi Mahmut Nedim Evli, Milletvekili adayları Zeynep Saya, Fatma Ulubey, Deniz Çakmak ve Sıddık Şahin, Adıyaman HALK-LİS Merkez Gençlik Kolları, Besni Eski İlçe Başkanları, Köseceli Eski Belediye Başkanı Aydın Ünal, Kesmetepe Belediye Başkanı Vakkas Acar, Şambayat Belediye Başkanı Necdet Arıcı, Yaylakonak Belediye Başkanı Hasan Karakaya ve partililer katıldı.

?Mücadeleye devam edeceğiz?

Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve Şehitler için 1 dakikalık saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başlayan toplantıda CHP Besni ilçe Başkanlığının 2016 yılı faaliyetleri slaytla anlatıldı.

Daha sonra açılış konuşmasını yapan CHP Besni İlçe Başkanı Hakan Kılınç; ?Yüreği ve kalbi, cumhuriyetle, demokrasiyle ve devrim ateşiyle tutuşan tüm yoldaşlarımı sevgi ve saygıyla selamlıyorum.

2016 yılı içerisinde aramızdan ayrılarak ebediyete uğurladığımız değerli yoldaşlarımız Hüseyin Keleş, Ahmet Gözübüyük, Deniz Taşçı, Sadettin Karaboğa ve Duran Bayhan´ı rahmet ve saygıyla anıyorum.

1 yıldır onurlu, şerefli bu görevi ben ve arkadaşlarım gururla yürütmekteyiz. Bir yıl içerisinde acısıyla, tatlısıyla mücadelemizi hep birlikte verdik ve vermeye de devam edeceğiz.

?Bizler hep birlikte güçlüyüz?

Hepimizin ortak mücadelesi partimizin bayrağını daha yukarılara taşımak. Unutmayalım ki bizler gelip geçiciyiz. Öncesinde sevgili eski başkanlarımız, şimdi bizler, yarın yeni arkadaşlarımız devralacaktır. Hepimizin tabi ki eksiklikleri olmuştur ve olacaktır da. Ama önemli olan bu eksik veya yanlışlıkları birbirimizi kırmadan, incitmeden bu çatı altında düzeltmektir. Birbirimizi sevmeliyiz, birbirimize saygı duymalıyız. Unutmayalım ki! Bizler hep birlikte güçlüyüz? dedi.

Besni´ye ve partisine hizmet etmekten mutluluk duyduğunu ifade eden Kılınç açıklamalarına şöyle devam etti; ?Besni doğduğum yer değil, ama doyduğum yer. Çocuklarımı büyüttüğüm, acımı ve sevincimi paylaştığım, havasını kokladığım, insanlarını sevdiğim güzel şirin ilçemdir Besni. O yüzdendir ki, Besni´mize ve partimize hizmet etmekten ve burada yaşamaktan dolayı çok mutluyum? ifadelerini kullandı.

 ?Acıya da sevince de ortak olduk?

İlçe Başkanlığı yaptığı 1 yıllık süre içerisinde yaptığı çalışmalara değinen Kılınç konuşmasını şöyle sürdürdü; ?2016 yılında ilçemizde yapılan tüm etkinliklere, resmi ve dini bayramlara, toplantılara katılarak partimizi temsil ettik. İlçemizde düğün ve taziyelerde bulunarak vatandaşımızın acısına ve sevincine ortak olduk. Ülkemizde son yıllarda yaşanan cinsel istismarlarda dolayı Ensar vakfı olayında ilçe örgütü olarak suç duyurusunda bulunduk. Öncülüğümüzde başlatmış olduğumuz ?Yerel Esnafına Sahip Çık ?destek kampanyamıza ilçemizdeki tüm STK´ları katarak destek mitinginde esnafımızın yanın da olduk. İlçemizde üniversite alanında yaşanan taş ocağı sorununda ilçemiz STK´ları tarafından düzenlenen mitinge partililerimizle birlikte katılarak üniversitemize sahip çıktık.

?Sorunları dile getirdik çözüm önerileri sunduk?

Kadın Kollarımız 8 Mart Dünya Kadınlar Gününde ve 8 Mayıs Anneler Gününde yapmış oldukları etkinliklerle çalışmalarımıza renk kattılar. Yeniden yapılanmaya gittiğimiz Gençlik Kollarımız ve yeni kurduğumuz Besni HALK-LİS örgütümüz gücümüze güç kattılar.

Yapmış olduğumuz toplantılarımızda ele aldığımız Besni´mizin sorunlarını hem yerel hem ulusal basında sürekli dile getirdik ve çözüm önerilerini de sunmaya çalıştık. Gün oldu köylerimizin sorunlarına koştuk, gün oldu ilçemizin sorunlarını dile getirdik, gün oldu ilimizin sorunlarını, gün oldu ülkemizin sorunlarını dile getirdik. Yani her zaman halkımızın yanında yer alarak onların sorununu kendi sorunumuzmuş gibi çözmenin mücadelesini verdik.  Hepimizin ortak paydası Besni´mize hizmet sloganıyla çıktığımız yolda, ilçemiz merkez muhtarlarıyla bir araya gelerek ilçemizin temel sorunlarını, eksikliklerini ve yapılması gerekenleri rapor şeklinde yetkili mercilere sunduk.

?Sosyal projelerimiz artarak devam edecek?

Yönetim olarak sosyal projelerimiz kapsamında, Ramazan Ayı içerisinde Beşiktaş Belediyemizin göndermiş olduğu yardım paketlerini ihtiyacı olan 40 ailemize ulaştırdık. Besni´mizde yaşayan 3 engelli kardeşimize tekerlekli sandalye hediye ettik. Eğitime destek projemizde, 350 öğrencimize üniversiteye hazırlık LYS Matematik yardımcı kitabı dağıttık. ?Orda Bir Okul Var Uzaklarda, O Okul Bizim Okulumuz? adlı proje kapsamında köy okullarında okuyan çocuklarımıza, 400 adet okul çantası, 500 adet hikâye kitabı, 150 adet kalemlik ve kırtasiye malzemeleri dağıttık. Yine aynı proje içerisinde 3 köy anasınıfına oyuncak ve oyun aleti desteğinde bulunduk. İlçemizde TEOG´da başarılı olan 30 öğrencimize giyim ve ayakkabı hediye ederek sevinçlerine ortak olduk. 2. Dönemde bu desteklerimiz artarak devam edecektir. Bizlere bu projelerimizde katkı sunan tüm yoldaşlarımıza tekrar huzurlarınızda teşekkür ediyorum.

?Yeni yılda daha çok saha çalışmalarına yön vereceğiz?

İlçemizin takımı olan Besni Spor´umuza da hem maddi hem manevi destek vererek yanlarında olduğumuzu hissettirdik. 10 Ocak´ta gazetecilerimizi, 8 Martta kadınlarımızı, 1 Mayıs´ta işçilerimizi, 8 Mayısta annelerimizi unutmadık, yanlarında olduk.

Ülkemizde yaşanan 15 Temmuz darbesinde, Cumhuriyet tarihi boyunca hem sivil diktaya hem de darbeye karşı olan partimiz, darbe girişiminin başladığı andan itibaren karşı duruşunu bir kez daha tüm Türkiye´ye göstermiştir. Bizlerde ilçemizde yapılan darbe mitinglerinde ve nöbetlerinde halkımızın yanında bulunarak, miting konuşmasında konuşma yaparak darbeye karşı duruşumuzu gösterdik. 

Sizlere 2016 yılı içerisinde yapmış olduğumuz çalışmaların bazılarını dile getirdim. 2017 yılında sizlerin de desteğiyle çalışmalarımızı daha da artırarak eksik kalan yanlarımızı tamamlayacağız. Yeni yılda ağırlığımız daha çok saha çalışmalarına yön vereceğiz? şeklinde konuştu.

?2017 yılında bizleri zorlu bir süreç beklemektedir?

2017 yılında daha zorlu bir süreçle karşı karşıya olduklarını belirten Kılınç konuşmasına şöyle devam etti; ?2017 yılında bizleri daha zorlu bir süreç beklemektedir. Özellikle son yıllarda artan terör olayları ve beraberinde getirdiği sorunlar göz önünde. Maalesef ülkemizde hem iç hem dış siyaset yapılan yanlış politikalar yüzünden iflas etmiştir. Ülkemizin her hafta bir yerinde bombalar patlarken, her gün şehit cenazeleri gelirken ve masum insanlar ölürken hem iç hem dış siyasette bu kadar sorunlar varken hala başkanlık denilmesi üzüntü vericidir.

Ekonomi bitmiş, çiftçi perişan, esnaf kan ağlıyor, iş adamı tefeci batağında, işsizlik her gün artıyor,  aile içi şiddet ve boşanmalar artmış, cinsel istismarlar çoğalmış ama ne yazık ki hala birileri ülkenin başka sorunu yokmuş gibi yandaş medyası ile algı yaratıp başkanlık peşinde.

?Teklif ile tek adamlık rejimi istenmektedir?

Güzel ülkemin önceliği başkanlık değildir. Öncelik yaşayan her vatandaşımızın huzurunu ve refahını sağlamak olmalıdır. Hem içte hem dışta barışı sağlamak olmalıdır. Yaşanan ekonomik sıkıntıları gidermek olmalıdır. Bu ve bunun gibi bir sürü sıkıntılar varken yeni anayasa teklifiyle birlikte tek adamlık rejimi istenmektedir.

Yeni anayasa teklifi ile birlikte istenilen başkanlık sistemi bütün yetkilerin bir kişinin elinde toplanmasına izin veriyor. Hâlbuki dünya da uygulanan başkanlık ve yarı başkanlık sistemlerinde birbirini denetleyen mekanizmalar vardır. Yasama, yürütme ve yargı birbirinden tamamen ayrıdır. Yani bu sistem açıkça tek adam rejimini sunmaktadır. Yapılmak istenen rejim değişikliğidir. Bu değişiklikle birlikte yetkisi ve etkisi sıfırlanmış, fesih tehdidi altında aciz bir meclis yaratılmakta. Daha dün 15 Temmuz´da demokrasiye sarılmayı ne çabuk unuttuk.

?Atatürk´e dahi bu yetki verilmemiştir?

Yani özetle, istenilen bu anayasayla bir diktatör yaratırız. Her şeye dokunan ama kendisine dokunulamayan bir diktatör ortaya çıkar.

Unutmayalım ki tarihimizde Gazi Mustafa Kemal Atatürk´e dahi bu yetki verilmemiştir. Atatürk bütün milli mücadeleyi ve devrimleri milletin meclisi ile yapmıştır.

Son olarak, bizlere yani Türkiye´nin sigortası olan CHP´lilere çok büyük sorumluluklar düşüyor. Olası bir referandum öncesinde halkımızı aydınlatmalıyız. Partimizin başkanlık sistemine neden hayır dediğini, ülkemizin neden Cumhuriyet rejimine ihtiyaç duyduğunu ve tek adam yönetimine gidecek olan başkanlık sisteminin hiçbir sosyal ve ekonomik sorun çözmeyeceğini, geçirilmek istenen anayasanın ülkemize yaratacağı sıkıntıları, ev ev, kapı kapı dolaşarak anlatmalıyız. Çocuklarımız için, güzel yarınlarımız için mücadelemizde asla vazgeçmemeliyiz? dedi.

?Gün, kişisel hesaplar günü değil?

Günün birlik ve beraberlik günü olduğunu söyleyen Kılınç; ?Gün, kişisel hesaplar günü değil. Gün, sen veya ben olma günü değil. Gün, birlik olma günüdür. Gün, Gazi M. Kemal Atatürk´ün bizlere emaneti olan cumhuriyeti koruma günüdür. Yaşasın cumhuriyet, yaşasın demokrasi, yaşasın hukukun üstünlüğü, yaşasın tam bağımsız Türkiye? dedi.

Daha sonra konuşan CHP Adıyaman İl Başkanvekili Mehmet Kaplan ise; ?Ne yazık ki ülkemizin içinde bulunduğu kaos ekonomik bunalımın sebebi, mevcut iktidar ve tek adam zihniyetinin sebep olduğu hepimizin malumudur.

İktidar, ülkemizin demokrasi nöbetçisi olan CHP´yi her türlü siyasi oyunlarla, yasama yetkisini keyfine göre kullanarak bertaraf etme çabası içindedir.

Gün birlik ve dayanışma günüdür. Artık kişisel beklentilerimizi bir tarafa bırakıp sımsıkı sarılma, kenetlenme günüdür.

Adıyaman siyaset tarihine baktığımızda, daha yakın bir geçmişe kadar en büyük parti iken bugün nasıl üçüncü sıraya geldiğimizin muhasebesini yapma günüdür. Bunun sebebini başka siyasi partilerde ve çevirdikleri entrikalarda aramaya gerek yok. Kızarak gurur yaparak, ben yoksam hepsi olmasın mantığıyla hareket edilerek partimiz bu duruma getirilmiştir. Unutmayalım ki birlik ruhunu kaybeden toplumlar her şeyini kaybederler? dedi.

Eski Başkanlara Plaket

Yapılan konuşmaların sonra geçmiş dönemlerde Besni İlçe Başkanlığı yapanlar ile partiye katkı sunanlara plaket verildi. Aydın Doğan, Av. Mehmet Uçar, Av. Kürşat Aykanat, Kadir Taş, Aydın Ünal, Hüseyin Keleş (oğluna verildi) Vakkas Acar, Nejdet Arıcı ve Halil Tatlı Emre´ye plaket verilmesinin ardından toplantı basına kapalı olarak devam etti.


Aramızdan Ayrılanlar 03.04.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 20.03.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 17.02.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 31.01.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor