Bugün, 28 Mart 2024 Perşembe

Kılınç; ?YSK Halk İradesinin Sandığa Yansımasını Engellemiştir?

Cumhuriyet Halk Partisi Besni İlçe Başkanı Hakan Kılınç, geçtiğimiz Pazar günü yapılan referandumla ilgili olarak YSK´nın aldığı kararı kınadıklarını belirterek; ?Yüksek Seçim Kurulu (YSK) skandal bir kararla halk iradesinin sandığa yansımasını engellemiş

GÜNDEM 22.04.2017 10:20:19 0
Kılınç; ?YSK Halk İradesinin Sandığa Yansımasını Engellemiştir?

YSK´nın kanunda açıkça yazmasına ve daha önce verdiği kararın aksine mühürsüz zarf ve oyların kabul edilmesi yönünde karar vermesinin tam bir skandal olduğunu söyleyen Kılınç, tarihin bu seçimi Mühürsüz Seçim´ olarak yazacağını belirtti.

Cumhuriyet Halk Partisi Besni İlçe Başkanı Hakan Kılınç şöyle devam etti; ?Geçtiğimiz Pazar günü yapılan referandum oylamasında, milletimizin almış olduğu karara saygı duyuyorum. Fakat milletin iradesine şaibe ve gölge düşüren Yüksek Seçim Kurulu´nu kınıyor, istifaya davet ediyorum. Anayasa değişikliği için yapılan halk oylamasında Yüksek Seçim Kurulu (YSK) skandal bir kararla halk iradesinin sandığa yansımasını engellemiştir.

En´am Suresinin 123. ayetinde de belirtildiği gibi, ´Böylece biz, her ülkenin önde gelenlerini - orada hileli - düzenler kursunlar diye - oranın suçlu - günahkârları kıldık. Oysa onlar, hileli - düzeni ancak kendilerine kurarlar da bunun şuuruna varmazlar? dedi.

Bu seçimi tarih ?Mühürsüz Seçim? olarak yazacaktır" 

Kılınç; ?YSK´nın kanunda açıkça yazmasına ve daha önce verdiği kararın aksine mühürsüz zarf ve oyların kabul edilmesi yönünde karar vermesi tam bir skandaldır. Yüksek Seçim Kurulu kanuna aykırı karar alamaz. Aldığı kararlar hem hukuken, hem de siyaseten tartışmalı hale gelmiştir. Bu seçimi tarih ´Mühürsüz Seçim´ olarak yazacaktır" 

Yaklaşık 2 aydır tüm zorluklara ve imkânsızlıklara rağmen, çocukların geleceği için haklı bir yürüyüş mücadelesi verdik. İşimizin zor olduğunu biliyorduk. Çünkü karşımızda devletimizin her olanağını kullanan bir iktidar ve iktidarın yandaş medyası vardı. Köylerde muhtarlar, şehirlerde valiler, ilçelerde ise kaymakamlar hepsi birer hükümet sözcüsü gibi çalıştılar. Son yıllarda yaratılan korku imparatorluğu, baskı, tehdit vs. etkenlerden bir kaçı.

Tüm bu zorluklara rağmen kendi bölgemizde köy, kasaba, belde, merkez ayırt etmeden vatandaşımıza ulaştık ve anayasa değişikliğindeki 18 maddeyi tek tek anlattık. 16 Nisan´da millet sandıkta kararını verdi. Besni genelinde halkımız %68 evetten yana, %32 hayırdan yana, Besni merkezde ise %59 evet, %41 hayır olarak tercihini yaptı.  

Bizler önce söylediğimiz gibi evet diyeninde, hayır diyeninde bu vatanın bir parçası ve yurttaşı olduğunu belirtmiştik. Sandıkta tercihini hayırdan yana kullanan vatandaşlarımıza teşekkür ederim. Türkiye genelinde çıkan %48.5´lik hayır oyunun sadece bir partinin meselesi olmadığının göstergesidir.

Ülkemizin ve Besni´mizin her köşesinde menfaat beklemeden cesurca ve korkusuzca mücadele veren, başta Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu olmak üzere, kadın kollarımıza, gençlik kollarımıza, milletvekillerimize, belediye başkanlarımıza, tüm il ilçe başkanlarımıza ve yönetim kurulu üyelerine, üyelerimize, sandıklarda görev alan tüm yoldaşlarıma ve sandık başına giden tüm vatandaşlarımıza, güvenlik güçlerimize ve basın mensuplarımıza teşekkür ederim. Tarih ilerde bizlerin bu haklı yürüyüşünün ne kadar değerli olduğunu yazacak" diye konuştu.

 


Aramızdan Ayrılanlar 20.03.2024
Aramızdan Ayrılanlar 17.02.2024

BESNİ HAKKINDA HERŞEY...

Besni'de Kaybolan Meslekler "KARCILIK"
Besni'de Kaybolan Meslekler "KÖŞGERLİK"
BESNİ ÜZÜMÜ
Besni'de Beddualar Dualar Atasözleri
BESNİ AĞZI
BESNİ'DE AİLE YAPISI
BESNİ'DE KÖPRÜLER
BESNİ'DE DEHLİZLER
BESNİ'DE TARIM
BESNİ'DE ÇEŞMELER
BESNİ SOFRASI
BESN'NİN COĞRAFİK YAPISI
BESNİ DARPHANESİ
BESNİ'DE MEDRESELER
BESNİ'DE KİLİSELER
BESNİ'DE HAMAMLAR
BESNİ'DE CAMİLER