Bugün, 28 Mart 2024 Perşembe

Kösyanlı Aşiretinin Tanışma Gecesine Büyük İlgi

İhtiyaç sahibi ailelere yardım ve öğrencilerin eğitimine katkı amacıyla kurulan Kösyanlı Aşireti Eğitim ve Yardımlaşma Derneğinin tanışma gecesine ilgi büyük oldu.

GÜNDEM 18.01.2018 11:03:33 0
Kösyanlı Aşiretinin Tanışma Gecesine Büyük İlgi

Geçtiğimiz Aralık ayında ilk kongresini gerçekleştirerek faaliyetlerine başlayan Kösyanlı Aşireti Eğitim ve Yardımlaşma Derneği tarafından tanışma ve kaynaşma gecesi düzenlendi.

Özel bir düğün salonunda yapılan geceye Belediye Başkanı İbrahim Öztürk, CHP İlçe Başkanı Hakan Kılınç, HDP İlçe Başkanı Ali Cirit, kurum ve daire amirleri, Sivil Toplum Kuruluşu temsilcileri, üyeler ve vatandaşlar katıldı.

Gece, geçtiğimiz Çarşamba günü Isparta´da meydana gelen uçak kazasında şehit olan askerler ve tüm şehitler için saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı.

Kemal Akgül; ?Memleketime ne

Yapabilirim düşüncesinin derdindeydim?

Gecede açılış konuşmasını yapan Kösyanlı Aşireti Eğitim ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Kemal Akgül; ?değerli misafirler, yaklaşık 35 yıl İstanbul´da yaşadım. Çocukluğum gurbette geçti. Bu süre zarfında memleketime olan özlemim hiç dinmedi. Artık Besni´de, memleketimde yaşamaya karar verdim. İki yıldır Besni´deyim ve memleketime neler yapabilirim düşüncesiyle arkadaşlarımla tek tek görüşerek dernek kurma kararı aldım.

Bundan sonra ne olacak, neler yapacağız. Değerli arkadaşlar bundan sonra öncelikle yardıma muhtaç birçok gencimiz, çocuklarımız var. Kösyanlı Aşireti olarak bu kardeşlerimizi tespit ederek eğitimlerine katkıda bulunacağız. Yardımlaşma anlamında da bütün yardıma muhtaç ailelerimize yardım eli uzatacağız. Ayrıca derneğimizin yapacağı hizmetler sadece Kösyanlı Aşireti ile kalmayıp tüm Besni halkını kapsamaktadır. Bu vesileyle bu geceye gelerek bizleri onurlandırdığınız için hepinize teşekkürlerimi iletiyorum? diye konuştu.

Öztürk; ?Türkiye´de dernek

Çok ama aktif olan az?

Daha sonra konuşan Belediye Başkanı İbrahim Öztürk ise; ?Türkiye´de dernek, vakıf çok. Ama aktif olan çok az. Amacına uygun bir şekilde heyecanla, gayretle katkı sağlamaya çalışan dernekler çok az. Önce bir heyecanla başlarlar sonra sonunu getirmede sıkıntı yaşarlar. Tabi Kösyanlı Aşireti, bizim önceden bildiğimiz Kösyanlı Köyü şimdi adıyla Akdurak Köyüdür. Ama onunda kendisine bağlı 5 tane mezrası ve yurt dışına kadar uzanmış geniş bir yapısı var. Bunun kıymetini bilmek hepimizin görevidir.

Türkiye üzerine başını Amerika´nın çektiği bir oyun oynanıyor. Bu oyunlar Allah´ın izniyle tutmayacak tabi ki ama tutarsa burada kimin Kösyanlı olduğuna bakmayacaklar. Kimin Alevi ya da Sünni, Kürt ya da Türk olduğuna bakmayacaklar. Sonuçta Türkiye´ye gelen her bir zarar bütün kitleleriyle birlikte hepimize gelecek olan bir zarar olacak. Bunu hepimizin çok ciddi bir şekilde bu anlamda değerlendirmesi lazım. Burada ciddi bir kenetlenme olduğunu gördüm. Bu güç inşallah dışarıda ki hemşerilerimiz de dahil olmak üzere güzel bir birlikteliğe sebep olur? dedi.

Konuşmaların ardından sahne alan yerel ve mahalli sanatçılar seslendirdikleri birbirinden güzel eserlerle geceye katılanlara güzel bir gece yaşattı.


Aramızdan Ayrılanlar 20.03.2024
Aramızdan Ayrılanlar 17.02.2024

BESNİ HAKKINDA HERŞEY...

Besni'de Kaybolan Meslekler "KARCILIK"
Besni'de Kaybolan Meslekler "KÖŞGERLİK"
BESNİ ÜZÜMÜ
Besni'de Beddualar Dualar Atasözleri
BESNİ AĞZI
BESNİ'DE AİLE YAPISI
BESNİ'DE KÖPRÜLER
BESNİ'DE DEHLİZLER
BESNİ'DE TARIM
BESNİ'DE ÇEŞMELER
BESNİ SOFRASI
BESN'NİN COĞRAFİK YAPISI
BESNİ DARPHANESİ
BESNİ'DE MEDRESELER
BESNİ'DE KİLİSELER
BESNİ'DE HAMAMLAR
BESNİ'DE CAMİLER