LGS SONUÇLARI ÖĞRENCİ VE VELİLERİ MAĞDUR ETTİ

30 Temmuz´da açıklanan LGS sonuçları tüm Türkiye´de olduğu gibi ilçemizde de çok sayıda öğrenci ve velisini mağdur etti. Aradan 15 gün geçmesine rağmen Bakanlık tarafından sorunları çözülmeyen mağdur veliler bakanlıktan Besni´de özellikle Yenikent´teki Mu

GÜNDEM 14.08.2018 10:05:42 0
LGS SONUÇLARI ÖĞRENCİ VE VELİLERİ MAĞDUR ETTİ

Besni´de sorunu çözecek mercii yok!

Büyük umutlarla değiştirilen LGS sistemi çok sayıda öğrenci ve veliyi mağdur etti. 30 Temmuz´da açıklanan sonuçların ardından Besni´de onlarca belki de yüzlerce öğrenci ya istemediği okula yerleştirildi ya da hiçbir okula yerleştirilmedi. LGS mağduru aileler Bakanlığa çeşitli vasıtalarla müracaat etmelerine rağmen sorunlarını çözülmediğini söylediler.
Besni´de bu konuda başvuracak herhangi bir yetkili merci bulamadıklarını söyleyen veliler Gazetemize gelerek açıklama yaptılar. LGS´de oluşturulan yerel yerleştireme kılavuzundaki kriterlerin değiştirilmesine rağmen 1. Nakil yerleştirmelerinde kontenjan sorunu nedeniyle öğrencilerinin yine açıkta kaldığını ya da istedikleri okula gidemediklerini savunan öğrenci velileri bakanlıktan Besni´de özellikle Yenikent´teki Mustafa Erdemoğlu Anadolu Lisesi ve 15 Temmuz Şehitler Anadolu Lisesinin kontenjanlarının artırılması talebinde bulundular. Velilerin açıklaması şöyle:

İyi puan almalarına rağmen boşta kalan onlarca öğrenci var

?2018 Liselere Yerleştirme Sınavında çocuklarımız iyi puan almalarına ve ortaöğretim başarı puanları yüksek olmasına rağmen istedikleri herhangi bir liseye yerleşemedikleri gibi hiçbir liseye yerleşemeyen çocuklarımız da var. TEOG kaldırıldıktan sonra yerine getirilen sistem çocuklarımızın istemedikleri bir okula veya bir okul türüne yerleştirmemeyi vaat ediyordu. Ancak bu vaat yerine getirilemedi. Çocuklarımız sınavdan iyi puan almalarına ve orta öğretim puanları yüksek olmasına rağmen istedikleri tercihlerine yerleştirilmediler.
Bunun nedeni ilk kılavuzda yaratılan anlamsız bir kriter olan aynı ortaokulda bulunuşluktur. Bu kriter yüzünden hasbelkader okul değiştiren çocuklarımız Anadolu Liselerine yerleşmesi gerekirken ya boşta kalmış yada istemedikleri okula yerleşmişlerdir.

?Çocuklarımızın hak ettikleri okullarda okumalarını istiyoruz?

İkinci kılavuzda bu kriter kaldırılmış ve ortaöğretim başarı puanı ile öğrenci alınacağı açıklanmış, ancak bu seferde istenilen okullarda kontenjan sorunu oluşmuştur. Bu belirsizlik sürecinin uzaması çocuklarımızı ve bizleri psikolojik olarak sıkıntıya sokmaktadır. Bakanlığımızın vaad ettiği evlerimize yakın okullarda çocuklarımızın hak ettikleri okullarda okuması yönünde çalışmalar yapılmasını bekliyoruz. Bakanlığa ve CİMER´e mağduriyetimizi anlatan dilekçeler yazmamıza rağmen bir sonuç elde edememenin üzüntüsü içerisindeyiz. Bizler çocuklarımızın hak ettikleri okullarda okumalarını istiyoruz. Mağduriyetlerimizin bugüne kadar giderilmemesi nedeniyle kamuoyuna bu açıklamayı yapıyoruz. Tek isteğimiz boşta kalan ve istemediği okula yerleştirilen çocukların mağduriyetlerinin bir an önce giderilmesindir. Besni kamuoyundan ve yetkilerden destek bekliyoruz.?
LGS kılavuzunun 1. Nakil öncesinde kaldırılmasının ardından nakil başvurusunda bulunan öğrenciler dün açıklanan sonuçlarla yine hayal kırıklığına uğradılar. Özellikle Yenikent´teki okulların kontenjanlarının ilk yerleştirme ile dolması boşta kalan ya da istemedikleri okula giden öğrencilerin yeniden bu okullara gidebilmesi için okulların kontenjan arttırmasını zorunlu kılıyor. Veliller Başka illerde aynı durumda olan öğrenciler için İl, ilçe müdürlüklerinin kontenjan artırımında bulunduklarını belirterek aynı uygulamanın Besni´de de yapılmasını beklediklerini söylediler.


Aramızdan Ayrılanlar 03.04.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 20.03.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 17.02.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 31.01.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor