Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

MAÇOĞLU, BESNİ´DE MERCİMEK HASADINA KATILDI

7 ay önce Kesmetepe Belediye Başkanı Ali Yılmaz öncülüğünde kurulan Besnili kadınlar kadın girişimi üretim ve işletme kooperatifi (BESKA) ilk hasadını gerçekleştirdi. Kesmetepe ve Tunceli belediyeleri arasında imzalanan protokol çerçevesinde Besnili kadın

GÜNDEM 27.05.2021 18:46:27 0
MAÇOĞLU, BESNİ´DE MERCİMEK HASADINA KATILDI

BESKA İLK HASADINI GERÇEKLEŞTİRDİ

2020 Yılının Kasım ayında kurulan Besnili kadınlar kadın girişimi üretim ve işletme kooperatifi (BESKA) 7 kurucu üyesiyle başladığı çalışmalarını sürdürüyor. Bu kapsamda Kesmetepe Belediye Başkanı Ali Yılmaz´ın kendine ait tarlasını kooperatifin hizmetine sunmasının ardından ekilen mercimeklerin hasadı gerçekleştirildi. Tunceli Belediye Başkanı Fatih Mehmet Maçoğlu´da köye gelerek kadınlarla birlikte hasada katıldı.

İlk olarak Tavaş Mesire alanını ziyaret eden Başkan Maçoğlu burada kadın kooperatifi üyeleri ve köy halkı ile bir araya geldi. Sohbet havasında geçen ziyarette Başkan Maçoğlu, Tunceli´deki kooperatifin çalışmaları ve kooperatifçiliğin önemi hakkında bilgiler verdi. Daha sonra Kesmetepe Belediye Başkanı Ali Yılmaz ve BESKA üyeleri tarafından Belediye Başkanı Maçoğlu´na el dokuması tablo ve halı hediye edildi.

Buradaki ziyaretlerinin ardından Kesmetepe Belediyesini ziyaret eden Başkan Maçoğlu belediye personelleriyle bir araya gelerek bir süre sohbet etti. Ardından BESKA´nın ilk hasadı olan mercimek tarlasına geçilerek hasat işlemi yapıldı. Başkan Maçoğlu kadınlarla birlikte yaptığı hasadın ardından açıklamalarda bulundu. 

BU ÇALIŞMALARI BÜYÜTMEYE DEVAM EDECEĞİZ

Türkiye´nin bir çok yerinde kooperatifçiliğin yaygınlaşmasına ve üretimin artması gerektiğine dikkat çeken Başkan Maçoğlu; ?Yaklaşık 7-8 ay boyunca Kesmetepe Belediye Başkanımızla birlikte burada nasıl bir çalışma yürütebileceğimize dair bir tartışma yürüttük. Sonrada burada kadın kooperatifimiz ve başkanımızın öncülüğünde mercimek üretimiyle ilgili bir çalışma yürüttüler. Tabi buna benzer başka ürünleri de söz konusu. Bizlerde Dersim Belediyesi olarak Ovacık´ta başlatmış olduğumuz kooperatifle buradaki üretimin bir parçası olduk.

Türkiye´de yirmiye yakın ilde çeşitli yerlerde kurulan kooperatifler oldu. Bu yıl bu kadınların öncülüğünde oluyor. Bu anlamda bu bizim için çok önemli. Biz burada arkadaşlarımızla birlikte hem bu ürünlerin tanıtımını yaparak tüketici arkadaşlarımızla buluşturmak adına buraya geldik. Kooperatifteki arkadaşımız birkaç gün burada kalacak.  Burada başkanımız ve kooperatif ile görüşmelerini sürdürecek. Burada ürettikleri ürünlerin de bizim kooperatifimize satışını yapmaya başlayacağız. Gerek salça, gerek mercimek ve bundan sonraki diğer ürünlerle ilgili biz burada Kesmetepe Belediyesi öncülüğünde kadın kooperatifimizin bir parçası olup elimizden geldiğince birlikte üretmek birlikte yönetmek ve ürettiklerimizi de Türkiye´nin birçok yerinde de sergilemek için buraya geldik. Bu anlamda başkanımıza ve kooperatif üyelerimize teşekkür etmek istiyorum. Bundan sonra tüm ülkede üretimi büyütmek adına birçok yerel yönetimdeki arkadaşlarımız artık elini taşın altına koymaya başladı. Bunu büyütmeye de devam edeceğiz? diye konuştu.

YILMAZ: BAŞKANIMIZ BİZLER HİÇ YALNIZ BIRAKMADI

BESKA´nın kurulduğu günden beri Başkan Maçoğlu´nun hep desteklerini gördüklerini aktaran Kesmepete Belediye Başkanı Ali Yılmaz ise; ?Öncelikle Tunceli Belediye Başkanımıza bize verdikleri desteklerden dolayı teşekkür ediyoruz. Biz kendilerine bu düşüncelerimizi sunduğumuzda bize ilaçsız ve gübresiz üretimin ne kadar değerli olduğunu anlattı. Biz burada bölge olarak ilaca ve gübreye çok ihtiyaç duyuyorduk. Biz buna bir öncülük yaptık ve şuan ki ürettiğimiz ürünlerde ilaç ve gübre kullanmıyoruz. Bundan sonraki çalışmalarımız da buna yönelik olacak. Bu kapsamda bizi hiç yalnız bırakmayan Başkanımız Mehmet Fatih Maçoğlu´na ve beraberinde gelen heyete bir kez daha teşekkür ediyorum? dedi.


Aramızdan Ayrılanlar 20.03.2024
Aramızdan Ayrılanlar 17.02.2024

BESNİ HAKKINDA HERŞEY...

Besni'de Kaybolan Meslekler "KARCILIK"
Besni'de Kaybolan Meslekler "KÖŞGERLİK"
BESNİ ÜZÜMÜ
Besni'de Beddualar Dualar Atasözleri
BESNİ AĞZI
BESNİ'DE AİLE YAPISI
BESNİ'DE KÖPRÜLER
BESNİ'DE DEHLİZLER
BESNİ'DE TARIM
BESNİ'DE ÇEŞMELER
BESNİ SOFRASI
BESN'NİN COĞRAFİK YAPISI
BESNİ DARPHANESİ
BESNİ'DE MEDRESELER
BESNİ'DE KİLİSELER
BESNİ'DE HAMAMLAR
BESNİ'DE CAMİLER