Mehmet Erdemoğlu Taziye Evi açıldı

Erdemoğlu Ailesi tarafından Merhum Mehmet Erdemoğlu adına Adıyaman Karapınar Mahallesinde yaptırılan Taziye Evi açılışında konuşan İbrahim Erdemoğlu, ?Gücümüzün yettiği imkânlarımızın el verdiği oranda ülkemize ilçemize ilimize devletimize ve milletimize

GÜNDEM 5.10.2018 20:16:15 0
Mehmet Erdemoğlu Taziye Evi açıldı

Bölgedeki en büyük Taziye Evi

Merhum Bilge insan Mehmet Erdemoğlu´nun adını taşıyan Adıyaman Karapınar Mahallesindeki Taziye evi törenle açıldı. Erdemoğlu Aile üyeleri, Mülki erkân ve Adıyaman halkının katıldığı törenle hizmete giren Taziye Evi bu alanda bölgedeki büyük bir açığı kapattı. 2 Milyon Liraya mal olan Taziye Evi Bölgedeki en büyük Taziye Evi özelliğini taşıyor.

Adıyaman Karapınar Mahallesindeki Mehmet Erdemoğlu Taziye Evinin açılışına Adıyaman Valisi Nurullah Naci Kalkancı, Erdemoğlu Holding Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Erdemoğlu, Erdemoğlu Holding Yönetim Kurulu Başkan Vekili Ali Erdemoğlu, MAHER Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Erdemoğlu, Mustafa Erman, MHP Gaziantep Milletvekili Ali Muhittin Taşdoğan, CHP Adıyaman Milletvekili Abdurrahman Tutdere, Adıyaman Belediye Başkanı Hüsrev Kutlu, Besni Kaymakamı Ahmet Gencer, Adıyaman Garnizon Komutanı Albay Davut Kulalar, Adıyaman Emniyet Müdürü Metin Alper, Besni Belediye Başkanı İbrahim Öztürk, Siyasi Parti Başkanları, Sivil Toplum Kuruluşlarının temsilcileri ve Adıyaman halkı katıldı.

?Milletimize faydalı olmaya çalışıyoruz?

Törende açılış konuşmasın yapan Erdemoğlu Holding Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Erdemoğlu, güçleri yettikçe, imkanları el verdikçe bu tür sosyal projeleri hayata geçireceklerini belirterek şöyle konuştu. ?Rahmetli Babamızın bize bir emri bir sözü vardı. Hiçbir şey ama hiçbir şey sizin değildir diye emretmişti. Ne mal ne mülk ne diğer şeyler, hiç bir şey. Hepimiz burada emanetçiyiz derdi. Ve hepimize bunun gerekliliğini yapmayı bize emrederdi. Hatta buradaki sözünde de vardı. ?Servetin sınır yoktur, mükafatı vardır´ diye bize emretmiştir. Bizlerde onun açtığı bu yolda gücümüzün yettiği imkânlarımızın el verdiği oranda ülkemize ilçemize ilimize devletimize ve milletimize faydalı olmaya çalışıyoruz. Yaşadığımız müddetçe inanın buna bu babamızın emrini sonuna kadar yerine getireceğiz. Bunu bilmenizi istiyorum.?

2 Milyon Liraya mal oldu

Besni´de yaptırdıkları Taziye Evi Planına sadık kalınarak yaptırılan Taziye evinin 2500 m2 arsa üzerine 750 m2 kapalı alanı olacak şekilde inşa edildiğini söyleyen Erdemoğlu, Bölgedeki hatta Türkiye´deki en büyük Taziye Evlerinden biri olduğunu ifade ederek, ?Burada açtığımız Taziye Evimizi Belediye Başkanımız 2500 m2. Arazi tahsis etti. Burada 750 m2. Kapalı alanı ile diyebilirim ki Türkiye´deki, bölgedeki en güzel ve en büyük Taziye Evi diyebilirim. Bunun yaklaşık bedeli 2 milyon Liraya mal olmuştur. Adıyaman İlimize yapmış olduğumuz Taziye Evinin hayırlı olmasını diliyorum. Hepinize Erdemoğlu Ailesi adına şükranlarımı sunuyorum teşekkür ediyorum? diyerek konuşmasını tamamladı.

?Erdemoğlu ailesinin eli Adıyaman´a kadar uzadı?

?Biz Adıyaman´daki en güzel arsamızı verdik, onlar da en güzel Taziye Evini yaptılar.? diyen Adıyaman Belediye Başkanı Hüsrev Kutlu, ?Allah yaptıkları hayırları kabul etsin. Mehmet Erdemoğlu amcamız hem kendisi hem de evlatlarını çok güzel yetiştirmiş.? dedi. Kutlu şöyle konuştu: ?Güzel bir günde bir araya geldik. Şimdiye kadar Besni´ye Gaziantep´e hatta Bursa´ya kadar yatırımlarını gördüğüm Erdemoğlu ailesinin ilk defa dalları Adıyaman´a kadar uzadı. Erdemoğlu ailesinin dalı nereye uzarsa gitgide orayı çevreliyor. Bir çiçekle bahar olmuyor. Besni´de çok büyük yatırımları var. Buradaki bu yatırım da bir dal uzantısı inşallah, burada gelişip büyüyecek. Bir yandan mutluyum böyle bir eseri ihtiyaç olan bir mahallemize hep birlikte kazandırmış olduk. Biz Adıyaman´daki en güzel arsamızı verdik, onlar da en güzel Taziye Evini yaptılar. Ama sıkıntı şurada, biz bunun dışında 12 tane daha taziye evi yaptırıyoruz. Şimdi burayı gördükten sonra öbürlerini beğenmeyecekler. Bizimki niye böyle değil diyecekler ama Erdemoğlu farkının da olması lazım. Bizde zaten Belediye olarak Erdemoğlu ailesiyle yarışmıyoruz. Allah yaptıkları hayırları kabul etsin.

?Erdemoğlu çok kazansın ki, daha çok hayır yapsınlar?

?Mehmet Erdemoğlu amcamız hem kendisi hem de evlatlarını çok güzel yetiştirmiş. Gördüğüm kadarıyla onlar verdikçe cenabı Allah´ta yerini dolduruyor. 2 milyonluk harcamanın da yerini 40 milyon olarak cenabı Allah doldursun inşallah. Ne kadar çok kazanırlarsa o kadar çok yatırım yapıyorlar. Ne kadar çok kazanırlarsa o kadar çok yatırım yapıyorlar. O yüzden dua edelim Erdemoğlu çok kazansın, Merinos çok kazansın, onlarda daha çok hayır hasenat yapsınlar? dedi. Bu taziye evinin diğerlerinden bir farkı olduğunu vurgulayan Başkan Kutlu, Ailenin taziye evinin arkasın bir lojman yaptırıp görevli verdiğin ve Taziye evinin her türlü temizlik bakım gibi işlerini de kendilerinin üstlendiğini söyledi. Kutlu diğer taziye evlerinde bu işleri Belediyenin yaptığını ifade etti.

?Erdemoğlu hayır hasenat konusunda Besni´ye sığmıyor?

Konuşmasının başında Merhum Erdemoğlu ve şehitler için dua eden Adıyaman Valisi Nurullah Naci Kalkancı, ?Geçtiğimiz hafta Besni Eğitim Bayramında Cami hayırları olmuştu oraya intikal edemedik. Önümüzdeki birkaç hafta sonra Besni´de fakültenin açılışını yapacağız. Görünen o ki az önce Belediye Başkanımız da ifade etti Erdemoğlu ailesi hayır hasenat konusunda artık Besni´ye sığmıyor. Adıyaman´a, ilçelerine, zaten Gaziantep´te bir sürü yatırımları hayır hasenatları olmuş. Ben inanıyorum ki bunlar kendileriyle de kendilerinde sonra da dedelerinin vasiyetleri doğrultusunda devam edecektir.? 

 ?Merhum Erdemoğlu´nun sözlerini Öğrencilere okutmakta fayda var?

?Burada rahmetli Erdemoğlu´nun resminin altındaki sözlerini de ben Milli Eğitim Müdürümüze çağrı yapıyorum. Osmangazi´ye vasiyet gibi şeydir o. Onu böyle öğrencilere hiç değilse birer kağıda sayfa şeklinde okutmakta fayda var. Her insana lazım olan öğütler var orada sadece işadamlarına değil. Hayırlı olması beklenen hayırlı olması istenen kendisine ailesine, milletine devletine, vatanına dinine diyanetine vasiyeti bildirmekte, düstur edinmesinde fayda görüyorum.?

Konuşmaların ardından Ali Erdemoğlu, İbrahim Erdemoğlu ve Mahmut Erdemoğlu´na Adıyaman Belediye Başkanı Hüsrev Kutlu tarafından Plaket verildi.

Daha sonra Katılımcılar tarafından Taziye Evinin kurdelasının kesilmesinin ardından tören sona erdi.

 

 

 


Aramızdan Ayrılanlar 03.04.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 20.03.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 17.02.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 31.01.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 15.01.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 11.01.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor