Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

MERİNOS ZİRVEYE ?İLMEK? ATTI

Ünü kıtalar arası yayılan, dünyanın halı alıcılarının tedarik üssü Türkiye´nin sektör öncüsü markalarından hemşerimiz Erdemoğlu Ailesinin sahibi olduğu Merinos Halı, pandemi döneminde 100´ü aşkın ülkeye satış yaptı. Şirketin Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Er

GÜNDEM 15.06.2021 08:55:31 0
MERİNOS ZİRVEYE ?İLMEK? ATTI

?ZAMAN SİZE UYMAZ, SİZ ZAMANA AYAK UYDURACAKSINIZ?

1970 yılında ilçemizin hayırsever işadamlarımdan merhum Mehmet Erdemoğlu tarafından sadece iki adet kilim dokuma tezgâhı ile üretim faaliyetlerine başlayan Merinos, 1983´ten itibaren geçtiği halı üretimiyle zamanla dünya markası olmayı başardı. Türkiye´nin 500 büyük sanayi kuruluşundan biri olarak uluslararası markalaşma programı olan Turquality sertifikasını halı sektöründe alan ilk marka unvanına sahip olan Merinos Halı, pandemi dönemine rağmen bu başarısından taviz vermedi. Tüm gelir gruplarına uygun yapısı ve geniş müşteri tabanıyla hedef kitlesini genişleten şirketin 2020´de pandeminin verdiği zorluklara rağmen büyüdüğünü söyleyen Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Erdemoğlu, ?Merinos, 2020 yılında 100´den fazla ülkeye ihracat yapma başarısını göstererek kendini yineleyen değil, geliştiren firma olma hedefini gerçekleştirmiştir. Onursal Başkanımız Mehmet Erdemoğlu´nun ?Zaman size uymaz, siz zamana ayak uyduracaksınız´ sözünden hareketle çabalarımızı hız ile harmanlayarak bu dönemin üstesinden gelmeye çalıştık? diye konuştu.

HER FABRİKANIN SORUMLULUĞU VAR

Pandemi etkilerine karşın nasıl aksiyon aldıklarını söyleyen Erdemoğlu, ?Sektörümüzde kullanılan ham madde ve sarf malzeme fiyatlarının hızlı değişim göstermesi ve bununla beraber dünyada yaşanan lojistik krizi nedeniyle müşterilerin süreklilik ve güvenli tedarik odaklı satın alma planları yapmalarını gerektirdi. Ticareti en kırılgan koşullarda bile sürdürebilmeyi deneyimlemiş olduk. Her sektörde olduğu gibi normalleşmeyi bekliyoruz? şeklinde konuştu. Sahip oldukları sorumlulukların kendilerine ulusal çapta ciddi görevler yüklediğinden bahseden Erdemoğlu, ?Bunlardan en önemlileri istihdama daha fazla katkı sağlamak ve ham madde gereksinimleri konusunda ithalata en az bağımlı olacak şekilde cari açığı azaltarak ülkemize katkı sağlamaktır. Erdemoğlu Holding çatısı altında bulunan bütün şirketlerimiz şu anda yeni yatırımlar yapıyor ve önümüzdeki dönemler, yıllar için bugünden yatırım kararları almış bulunmaktadır. Her fabrikamız bulunduğu sektörde yaşadığımız topraklara olan sorumlulukları gereğiyle istihdamı arttıracak ve cari açığı azaltacak yatırım plan ve hedeflerini hayata geçirmek için tüm gücüyle çalışmaktadır? ifadelerini kullandı.

HALI TEDARİK ÜSSÜ

Türkiye´nin uzun yıllardır halı üretimi konusunda dünyaya ev sahipliği yaptığını ve dünyadaki tüm halı alıcıları için tedarik üssü konumunu her geçen gün güçlendirdiğini söyleyen Erdemoğlu, ?Bu sebeple dünyanın neresinde olursa olsun halı gereksinimi olan bir alıcı mutlaka yönünü ülkemize çevirmek zorunda. Biz ve meslektaşlarımızın uzun yıllardır süre gelen ve devam eden ciddi yatırımlarıyla makine halısında dünyanın en büyük kapasitesine sahip olan ülkeyiz. Sektörümüzdeki paydaşlarla birlikte bunun sürdürülebilirliğine ve iyileştirilmesine odaklanmış durumdayız. Ülkemizin ve üretim tesislerimizin bulunduğu coğrafi konumunun avantajları ihracatımızı artıran en önemli etkenlerdendir. Aynı zamanda hem halı sektöründeki bilgi, birikim ve tecrübe hem de alternatif tedarikçi ve yetişmiş iş gücü sektörümüze başarı yolunda ışık tutmaktadır. Sektörümüzün şu an için en büyük avantajı ülkemizin dünyada halı üretimiyle beraber anılıyor olmasıdır? açıklamalarına yer verdi.

TÜKETİM ALIŞKANLIKLARI DEĞİŞİYOR                          

Teşvik avantajlarını tüm grup şirketlerinde etkin şekilde yönetmeye çalıştıklarını söyleyen Erdemoğlu, ?Doğru teşvik yönetimi, sahip olduğumuz hak ve istisnaları bilmek üretim ve yatırım maliyetine direk etkisi olan sonuçlar doğuruyor. Özellikle, makine yatırımlarında sunulan kolaylıkları tüm güncellemeleriyle anlık takip ediyoruz. Tabi ki tüm sektörlerin beklentisi prosedürlerin ve onay süreçlerinin de minimize edilmesidir, böylece yatırımların bir an önce hayata geçmesi, üretim, ihracat ve istihdam oluşturmasının hızlı şekilde sağlanması en önemli gerekliliktir? dedi. 2021´de yeni normale uyum sağlayacaklarını söyleyen Erdemoğlu, son olarak şöyle konuştu: ?Dünyadaki değişen tüketim alışkanlıklarına göre üretim ve yatırım planlarımızı şekillendireceğiz. Son birkaç yıldır tekstil ve halı pazarında yer edinen geri dönüştürülebilir ürünler için AR-GE çalışmalarımızı yoğunlaştıracak, sürdürülebilirlik konusunda üzerimize düşen vazifeyi en iyi şekilde yapmaya çalışacağız. Dünyanın peşinde koştuğu, en faydalı olduğunu düşündüğümüz bu akımı biz de önemsiyor, üretim ve yatırım planlarını hep bu yönelimle değerlendiriyoruz. Bilindiği üzere bu akım özellikle hazır giyimde tüketicinin tercihlerini belirlemesinde ilk etken durumuna geldi. Çok yakında halı için de pazarın bu yönde şekil alacağını ön görüyoruz. Bu kapsamda geri dönüşüm yatırımımızı birkaç gün önce tamamladık ve üretim tesisimizi devreye aldık. 2021 yılında hedefimiz her sene olduğu gibi tüm şirketlerimizdeki büyümeyi sürdürerek ülkemize fayda sağlamak ve en çok ihracat yapan şirket liderliğini devam ettirmektir? dedi.


Anahtar Kelimeler: MERİNOS ZİRVEYE İLMEK ATTI
Aramızdan Ayrılanlar 20.03.2024
Aramızdan Ayrılanlar 17.02.2024

BESNİ HAKKINDA HERŞEY...

Besni'de Kaybolan Meslekler "KARCILIK"
Besni'de Kaybolan Meslekler "KÖŞGERLİK"
BESNİ ÜZÜMÜ
Besni'de Beddualar Dualar Atasözleri
BESNİ AĞZI
BESNİ'DE AİLE YAPISI
BESNİ'DE KÖPRÜLER
BESNİ'DE DEHLİZLER
BESNİ'DE TARIM
BESNİ'DE ÇEŞMELER
BESNİ SOFRASI
BESN'NİN COĞRAFİK YAPISI
BESNİ DARPHANESİ
BESNİ'DE MEDRESELER
BESNİ'DE KİLİSELER
BESNİ'DE HAMAMLAR
BESNİ'DE CAMİLER