Mersin’de muhteşem gece

GÜNDEM 25.12.2012 16:35:55 0
Mersin’de muhteşem gece

 

Mersin Besnililer Derneğinin Dayanışma ve Kaynaşma gecesi yüzlerce Besnilinin katılımıyla geçtiğimiz Pazartesi günü yapıldı. Yenişehir’deki Mersin Garden Clup’ta yapılan Dayanışma gecesinde Besnililer doyasıya eğlendiler. Bileti 15 TL’den satılan  ‘Gece’ye yoğun ilgi gösterilirken misafirlere Besni’den getirtilen yerli ürünler ikram edildi.
Dayanışma gecesine Besni Belediye Başkanı Fahri Serter, Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna, Mersin SSK müdürü İzzet Ataç, Mersin Emniyet Müdür Yardımcısı Serdar özlü, Adana Besnililer Derneği Başkanı A. Neşet Aytekin, Adana Polis Başmüfettişi Aydın Yıldız, Yenişehir İlçe Milli Eğitim Müdürü Cevdet Arslan, Yenişehir Belediye Başkan Yardımcısı Hayrullah Yücesoy, dernek yöneticileri ve Besnililer katıldı. Gecenin açılış konuşmasını yapan Mersin Besnililer Derneği başkanı Halil Ayneci, Dayanışma ve Kaynaşma gecesi ile Mersin’deki Besnililerin memleket hasretini bir nebze olsun gidermeye çalıştıklarını ve bunun için tüm ikramların Besni’den getirtildiğini söyledi. Besnililerin derneklerine sahip çıkması gerektiğini söyleyen Ayneci, bunun için herkesi Derneğe üye olmaya davet etti. Derneği birlik ve beraberlik açısında büyük öneme sahip olduğunu söyleyen Başkan Ayneci, birlik ve beraberliklerinin güçlenmesi için bu gibi etkinliklere devam edeceklerini söyledi.
Başkanın konuşmasının ardından, Hasan Emre alkışlarla sahneye çıktı. Birbirinden güzel şiirlerini ve hikayelerini paylaşan Hasan Emre gurbetteki Besnililerin başarılarıyla her zaman gurur duyduğunu, bu tür etkinliklere sağlığının izin vermesi durumunda her zaman severek katılacağını ifade etti. Geceye katkı sağlayanlara plaket ve sertifika verildi. Besni Belediye Başkanı Fahri Serter’e, Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna’ya, Sanatçı Latif Doğan’a ve Gazetemiz yazarı Hasan Emre’ye Plaket verildi.
Dayanışma gecesine katkı sağlayarak sponsor olan Besnili hemşerilerimizin sahibi olduğu firmalardan; Onur Mobilya, Jameson, Toprak Gayrimenkul, işitmen İnşaat, Mersin Tüp Bebek Merkezi, Kerem Gümrükleme, Yıldız Kasabı, Örnek Mobilya ve Altın Optik’e teşekkür belgesi verildi.
Törenlerin ardından ulusal ses sanatçımız Latif Doğan sahne aldı. 3 saat sahnede kalan Doğan, hemşerileri arasında bulunmaktan mutluluk duyduğunu söyledi. Bu tür etkinliklerde her zaman Besnililerin emrinde olduğunu söyleyen Latif Doğan, birbirinde güzel türküleriyle saat 11:00’a kadar sahnede kaldı. Gecede, Besni’den getirtilen Peynir, Üzüm, bastık gibi ürünlerin satışıda yapıldı.
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   

Aramızdan Ayrılanlar 03.04.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 20.03.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor