Milletvekili Boynukara; ?Dünyanın içinde Bulunduğu krizi kullanmamız lazım?

AK Parti Adıyaman Milletvekili Adnan Boynukara, dünyanın bir kriz yaşadığını ifade ederek ?Dünyanın bu krizinden kurtulma şansımız var, bu krizi en az zararla atlatma şansımız bunu kullanmamız lazım diye düşünüyoruz? dedi.

SİYASET 7.04.2017 17:40:12 0
Milletvekili Boynukara; ?Dünyanın içinde Bulunduğu krizi kullanmamız lazım?

Besni Memur-Sen ve Eğitim Bir-Sen tarafından düzenlenen ?Darbeci ve Vesayetçi Anayasadan Sivil Anayasaya? konulu konferansta konuşan AK Parti Adıyaman Milletvekili Adnan Boynukara, dünyanın hemen her bölgesinde küresel krizlerin yaşandığını söyledi.

AK Parti Adıyaman Milletvekili Boynukara şunları kaydetti; ? Aslında gerekçemiz gayet basit. Yani AK Parti her hangi bir şeye ihtiyacı yoktu, günlerce oturdu keyfine baktı, sonra bir gün uyandı bu anayasayı değiştireyim demedi. Bu başkanlık sistemine ilişkin tartışma nerden baksanız 50 yıldan daha fazla Türkiye´nin gündeminde olan bir tartışma. 1960 darbesinden hemen sonra bu konunun gündeme geldiğini biliyoruz. Çok farklı siyasi görüşlerdeki liderlerin bu meseleyi takip ettiğini, gündeme getirdiğini biliyoruz. Ancak bugün bu değişikliğin neden ortaya koyulduğunu net bir şekilde ortaya koymak lazım. Bize göre beş temel gerekçe vardır. Bu gerekçelerden bir tanesi dış faktörlerden kaynaklıdır. Geri kalan dördü ise iç faktör dediğimiz iç faktörlerden kaynaklıdır.

Dünyanın her yerinde bir kriz atmosferi var ve dünyanın bu şekilde gitmesi mümkün değildir. Bir sistem kurulması ve değişim ihtiyacı acil ihtiyaç olarak ortada duruyor. Türkiye bunu 2008 yılından beri dile getiriyor. Özellikle Sayın Cumhurbaşkanımız dünyanın bu çarpık işleyişini ve Birleşmiş Milletlerdeki çarpıklığını yapısını defalarca dile getirdiler. Dünya 5 büyüktür diye sloganlaştırdığı kavramsal çerçevenin arkasında yatan ana gerekçe budur. Biz dünyanın bu krizden çıkışını daha kamuoyu önünde olmasını talep ediyorduk. Bunun içinde Birleşmiş Milletlerin yapısında başlayacak bir yeni organizasyonla bu krizin derinleşmeden önlenme olasılığının olduğunu düşünüyorduk. Fakat dünyaya egemen olan ana unsurlar buna yanaşmadılar ve bu kriz giderek derinleşiyor. O zaman bizim sormamız gereken soru şu, biz ne yapmalıyız? Dünyanın böyle gitmeyeceği açık. Dünyanın bir noktadan sonra yeni bir denklem kuracağı da açık. O zaman biz kendi iç sorunlarımızı çözerek masaya oturmakta büyük fayda var. Çünkü biz zaten ayaklarında pranga olan bir ülke pozisyonundayız. Bu prangalardan kurtulmamız gerekiyor.

Bu referandumda sunulan yönetim sistemindeki değişikliği bizim açımızdan, dünyadaki o küresel unsurlar kendi krizleriyle boğuşurken biz meselemizi bitirip masaya oturup onların gelmesini beklemeliyiz. Onlar geldiğinde evet, nerde kalmıştık deyip işe başlamalıyız. Çünkü düne kadar onlar masada oturuyorlardı biz sürekli geç kalıyorduk. Masaya geldiğimizde de evet, nerde kalmıştık deyip bizi hesaba çekiyorlardı. İlk defa bizim önde olma şansımız var. Dünyanın bu krizinden kurtulma şansımız var, bu krizi en az zararla atlatma şansımız bunu kullanmamız lazım diye düşünüyoruz? dedi.


Aramızdan Ayrılanlar 03.04.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 20.03.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 17.02.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 31.01.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor