Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

NEREDE BU KÖPRÜLER VİYADÜKLER, YOLLAR?

Karayolları tarafından Besni´de yapımına başlanan başta Aşağı şehirdeki viyadük, Sofraz yol ayrımındaki köprülü kavşak inşaatları durmuş durumda. Gölbaşı yolundaki yol yapım çalışmalarında ise sadece 1-2 makine çalışıyor. Bu yatırımların neden durduğu ya

GÜNDEM 9.06.2018 15:18:25 0
NEREDE BU KÖPRÜLER  VİYADÜKLER, YOLLAR?

Gölbaşı yolunda sadece 2 iş makinesi çalışıyor

Besni ile Burunçayır arasındaki yapımına geçtiğimiz yıl başlanılan 120 milyon lira bütçeli yol çalışması neredeyse durmuş durumda. Tamamlandığında 1,5 km kısalması ve 3 şerit olması planlanan yolda menfez ve köprü çalışmaları geçtiğimiz sonbahar da başlamış, asıl çalışmanın ise 2018 ilkbaharıyla başlayıp yılsonunda tamamlanacağı açıklanmıştı. Ancak, yol da bu yıl kapsamlı bir çalışma başlamadı. Birkaç iş makinası aralıklarla çalışma yapıyor. Yaz ortasına girilmesine rağmen kapsamlı bir çalışmanın ödenek yetersizliğinden dolayı başlamadığı iddia ediliyor.

Viyadük çalışması durdu

Çevre yolunda onlarca ölümlü kazaya çözüm olmak amacıyla yapımına başlanılan viyadüğün de inşaatı durdu.
Temelleri atılan viyadük inşaatında aylardır çalışma yapılmıyor. Çalışmaların neden durduğuna ilişkin bir açıklama olmadığı gibi müteahhit firmanın ne araçları nede işçileri ortalıkta yok.
Viyadük çalışması gibi, Sofraz yol ayrımına yapılacağı daha önce açıklanan köprülü kavşak çalışması da başlamadı. Aylar önce yol ayrımında yapılan genişletme çalışmasının ardından bu güne kadar ortada herhangi bir çalışma yok.

Kaldırımlar kaplumbağa hızında

Öte yandan karayolları tarafından yapılan şehir geçişi ise tam bir çileye dönüştü. Kilit taşı olan yol bölüm bölüm sökülüp asfalt yapılıyor. Ancak, kaldırım çalışmasının adeta kaplumbağa hızında gitmesi en çok da yayaları ve esnafı mağdur ediyor. Aldığımız bilgiye göre sadece bir kaç kişinin çalıştığı, onların da oruçlu olduğu için gündüz yerine gece çalıştığı bu yüzden çalışmaların çok ağır ilerlediği belirtiliyor. Atatürk Caddesi üzerindeki Esnaf haftalardır devam eden kaldırım çalışmasının neden hızlanmadığı soruyor. Toz toprak içinde kaldıklarından yakınan Esnaf, yetkilere çağrıda bulunarak çalışmaların bir an önce bitirilmesini istediler.


Aramızdan Ayrılanlar 20.03.2024
Aramızdan Ayrılanlar 17.02.2024

BESNİ HAKKINDA HERŞEY...

Besni'de Kaybolan Meslekler "KARCILIK"
Besni'de Kaybolan Meslekler "KÖŞGERLİK"
BESNİ ÜZÜMÜ
Besni'de Beddualar Dualar Atasözleri
BESNİ AĞZI
BESNİ'DE AİLE YAPISI
BESNİ'DE KÖPRÜLER
BESNİ'DE DEHLİZLER
BESNİ'DE TARIM
BESNİ'DE ÇEŞMELER
BESNİ SOFRASI
BESN'NİN COĞRAFİK YAPISI
BESNİ DARPHANESİ
BESNİ'DE MEDRESELER
BESNİ'DE KİLİSELER
BESNİ'DE HAMAMLAR
BESNİ'DE CAMİLER