Okul-İşletme İşbirliği Protokolleri İmzalandı

Besni´de bulunan dört işletme ile İlçe Kaymakamı Ahmet Gencer´in katılımı ile Mesleki Eğitimde Okul-İşletme İşbirliği Protokolleri imza töreni gerçekleştirildi.

EĞİTİM 14.04.2018 15:22:50 0
Okul-İşletme İşbirliği Protokolleri İmzalandı

Besni Osman İsot Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Okul İşletme İşbirliği kapsamında 2016 yılında İsotlar Grup ile Motorlu Araçlar Teknolojisi alanında yapılan iş garantili staj protokolüne ilçe sektöründe köklü firmalar ile imzalanan dört yeni protokolü de ekleyerek, sektöre daha nitelikli ara eleman kazandırmak amacıyla yapılan çalışmalara bir yenisini daha ekledi.

Elektrik Elektronik, Tesisat ve İklimlendirme, Metal Teknolojisi ve Makine Teknolojisi olmak üzere toplam 4 bölüme yönelik olarak Okul-İşletme işbirliği protokolleri İmzalandı.  İlçe Kaymakamı Ahmet Gencer´in de katıldığı imza töreninde Garnizon Komutanı Hakan Yonarkol, Belediye Başkanı İbrahim Öztürk, Cumhuriyet Başsavcısı Emre Vurmaz, İlçe Milli Eğitim Müdürü Neşet Yazar ve işletme yetkilileri katıldı.

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Besni Osman İsot Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Nevzat Avşar; ?İmzalanan protokollerle, Besni Osman İsot Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde bulunan Elektrik Elektronik Teknolojisi, Tesisat Teknolojisi ve İklimlendirme, Makine Teknolojisi ve Metal Teknoloji Atölyelerinin, yeni teknolojiye dayalı donanım anlamında desteklenmesi, öğrencilerinin sektörün istediği yeterliklerine sahip sorumlu, nitelikli eleman gücünü yeni teknik ve yöntemlere dayalı olarak yetiştirilmesi amaçlanmakta.

Bu kapsamda, Polat Doğalgaz Mühendislik, Türkmen Kardeşler Metal Doğrama, Yıldız Elektrik, Ün-al Torna Atölyesi ile Okul ? İşletme İşbirliği Protokolleri imzalandı. İşletme Yetkilileri Mustafa Polat, Recep Türkmen, Yusuf Tabakçı ve Hacıali Kaygusuz, Okul Müdürümüz Nevzat Avşar, İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Neşet Yazar ve İlçe Kaymakamımız Ahmet Gencer tarafından imzalanan protokoller kapsamında; işletmeler alanın öğretmen ve öğrencilerinin ilgili meslek alanındaki güncel uygulama ve yeniliklere dair deneyimlerini paylaşması, Okulumuz öğrencilerinin 12. sınıftaki zorunlu beceri eğitimlerini yapmalarına öncelik verilmesi ve mezuniyetleri sonrasında işletmenin bünyesinde ihtiyaç bulunması halinde istihdamlarına öncelik verilmesi sağlanacak? dedi.


Aramızdan Ayrılanlar 03.04.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 20.03.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 17.02.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 31.01.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 15.01.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 11.01.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor