Okuma Yazma Seferberliği Bilgilendirme Toplantısı Yapıldı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan´ın Eşi Emine Erdoğan tarafından başlatılan okuma yazma seferberliği Besni´de başladı. Seferberlik kapsamında İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından köy ve mahallelerdeki okul müdürleri ve muhtarlarla toplantı yapıldı.

EĞİTİM 6.03.2018 09:21:41 0
Okuma Yazma Seferberliği Bilgilendirme Toplantısı Yapıldı

İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Mahmut Akdoğan´ın başkanlığında, Şube Müdürü Ramazan Sertpolat, Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Muhammet Aslan ve Merkez, belde, köy ve mahalle düzeyinde seferberliği yürütecek ve sorumlu olacak köy veya mahalledeki okul müdürü ve  merkez, belde, köy ve mahalle muhtarları ile birleştirilmiş sınıf müdür yetkili öğretmenleri, mahalle/köy muhtarları ile İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü SODES Kültür Salonunda toplantı yapıldı.

Okuryazarlık seferberliğinin toplumun her kesimine indirgeneceğini ifade eden İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Mahmut Akdoğan; ?Ev Ziyaretleri ve alan taraması yapılarak okuma yazma bilmeyenlerin tespit edilecek, tespit edilen listelerin İlçemiz Halk Eğitimi Merkezine gönderilecektir.

Muhtarlar tarafından mahallesinde bulunan okuma, yazma vatandaşların tespit ederek İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile paylaşarak bu vatandaşların okuma yazma kurslarına katılımları sağlanacaktır.

Okuryazarlık Seferberliği kapsamında; okuma yazma bilmeyen vatandaşların 120 saatlik birinci kademe yetişkin okuma yazma kurslarına katılımlarını sağlayarak okuryazar hale getirilmesi ve ilkokul düzeyinde öğrenim görmelerini sağlayacak olan 180 saatlik ikinci kademe okuryazarlık kurslarına yönlendirilmesi, ayrıca açık öğretim ortaokulu, açık lise yoluyla ortaokul ve liseyi bitirerek üniversite eğitimi almalarını sağlamak amaçlanmaktadır.

Kurslar 5 Mart´ta başlayacak, 11 Mayısta Sona erecektir.14 yaş üstü (örgün eğitim dışına çıkmış) tüm vatandaşlarımız ve yabancı uyruklu vatandaşlarımız da okuma yazma kurslarına katılabileceklerdir. Bir kişi dahi olsa okuma yazma kursu açılabilecektir. Başvuruları kimlik ile yapılabileceğini belirterek vatandaşlarımızı daha detaylı bilgi için Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğümüze bekliyor, hepinize katılımlarınızdan dolayı teşekkür ediyorum? dedi.


Aramızdan Ayrılanlar 03.04.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 20.03.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 17.02.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 31.01.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor