ORDA BİR KÖY VAR HALİ İÇLER ACISI..!

Besni´nin en büyük köylerinden biri olan İznik´in alt yapı sıkıntısı yüzünden köylü, özellikle yaz aylarında hastalıklarla burun buruna yaşıyor. Kanalizasyonun olmadığı, içme suyu hattının ise yüzeyin birkaç karış altında geçtiği köyde, evsel suların soka

GÜNDEM 8.09.2017 10:36:37 0
ORDA BİR KÖY VAR HALİ İÇLER ACISI..!

?Köy pisliğin içinde yüzüyor?

Besni´nin en büyük köylerinden biri olan İznik´in alt yapı sıkıntısı yüzünden köylü, özellikle yaz aylarında hastalıklarla burun buruna yaşıyor. Kanalizasyonun olmadığı, içme suyu hattının ise yüzeyin birkaç karış altında geçtiği köyde, evsel suların sokaklara akması yüzünden halk yıllardır, pis kokular, sinekler ve hastalıklarla boğuşuyor. Köy halkı; ?Yavaş yavaş ölüyoruz buna dur diyecek kimse yok mu?? diyerek yetkililere çağrıda bulundular.

Besni´ye bağlı yaklaşık bin nüfuslu İznik Köyünde köy halkı 1994 yılında verilen içme suyu şebekesinin işlevselliğini yitirmesi, evsel su atıklarının ise sokaklara akması nedeniyle köy içerisine akan bu suyun mikrop saçtığını köyün yaşanmaz bir hale geldiğini belirterek yetkililere yardım çağrısında bulundular.

Gazetemizi ziyaret ederek şikâyetini bildiren Köy muhtarı Hasan Yılmaz köyün pislik içerisinde yüzdüğünü belirterek şunları söyledi; ?2009 yılından beri köyün muhtarıyım. O yıldan beri bize diyorlar ki sizin köyün alt yapısı Tarım Bakanlığı bünyesine girmiş. Aradan 5 yıl geçti köy hala pisliğin içinde yüzüyor. Kokudan sinekten yatamıyoruz. Bunu artık Tarım Bakanlığı mı yapıyor, başka bir yetkili merci mi yapıyor kim yapıyorsa gelsin yapsın artık? dedi.

?Sabaha kadar kokudan uyuyamıyoruz?

Köy muhtarı Yılmaz şöyle devam etti; ?Çok mağdur durumdayız. Kokudan, sinekten gece yatamıyoruz. Sabaha kadar defalarca uyanıyoruz. Köyde hayvancılıkla uğraşanlarda var. Onlarda hayvanlarını köyün içerisinden geçiriyor. Birde bu alt yapı sorunuyla birlikte köy yaşanılmaz bir hale geldi.

Bizim köyümüzün alt yapısı 1994 yılında döşendi. Aradan geçen yıllarla alt yapı işlevselliğini yitirdi. Su boruları sürekli patlıyor. Üstelik patlayan boruların üzerinden hayvanlar gelip geçtiği için hayvanların pisliğinin de suya karışma ihmali çok yüksek? diye konuştu.

?Yetkili mercilere birçok kez müracaat ettim?

Sorunun giderilmesi için yetkili mercilere birçok kez müracaat ettiğini ifade eden Yılmaz; ?Okula giden çocuklarımız var, pisliğin, çamurun içinde gidip geliyorlar. Kaymakamlığa da, valiliğe de Köylere Hizmet Götürme Birliğine de müracaat ettim. Her yere sesimi duyurdum ancak para etmiyor? dedi.

?Yavaş yavaş ölüyoruz?

Geçtiğimiz günlerde köyleri gezen AK Parti Adıyaman Milletvekillerine de durumu bildirdiğini söyleyen muhtar Yılmaz cevap olarak ihalesinin yapıldığını ancak buna da inancının olmadığını ifade ederek şöyle devam etti; ?köyümüze gelen Milletvekillerine de durumu söyledim, ihalesinin yapıldığını söylediler ama şahsi olarak buna inanmıyorum. Kanal vurulacak olabilir çünkü direk diktiler ama bunun kanalizasyonla bir alakası yok biz alt yapı istiyoruz? ifadelerini kullandı.

Sosyal medya hesapları üzerinden sesini duyurmaya çalışan köy halkı ise; ?Yavaş yavaş ölüyoruz buna dur diyecek kimse yok mu?? diyerek yetkililere çağrıda bulundular.


Anahtar Kelimeler: ORDA HALİ İÇLER ACISI

Aramızdan Ayrılanlar 03.04.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 20.03.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 17.02.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 31.01.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor