Salıcı´ya CHP´de kritik görev...

CHP İstanbul Milletvekili Besnili Hemşerimiz Oğuz Kaan Salıcı Genel Başkan Yardımcılığına getirildi.

SİYASET 14.08.2018 11:27:55 0
Salıcı´ya CHP´de kritik görev...

Oğuz Kaan Salıcı, Genel Başkan Yardımcılığı görevine getirildi. Parti içi Muhalif gurubun Kurultay taleplerinin ardından Yönetimde değişime giden Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Teşkilatları Oğuz Kaan Salıcı´ya emanet etti. Salıcı, Parti Örgütü ve Örgüt Yönetimlerinden sorumlu Genel Başkan Yardımcısı oldu.

CHP´DE MERKEZ YÖNETİM KURULU YENİLENDİ!

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığındaki Merkez Yönetim Kurulu,  Parti Meclisi´nde görev değişiklikleri oldu.  Ekonomi politikaları- Parti sözcüsü Faik Öztrak, oldu. 

CHP  Merkez Yönetim Kurulu, Parti Meclisi´nde yer alan isimler şu şekilde: "AR-GE Bilim yönetim ve kültür platformu Fethi Açıkel, Basınla ilişkiler ve kurumsal iletişim Tuncay Özkan, Bilgi ve İletişim Teknolojileri Onursal Adıgüzel, Dış İlişkiler Ünal Çeviköz, Doğa Hakları Gülizar Biçer Karaca, Eğitim Politikaları Yıldırım Kaya, Ekonomi Politikaları- Parti Sözcüsü Faik Öztrak, Gençlik Politikaları Yunus Emre, Halkla İlişkiler Gamze Akkuş İlgezdi, Hukuk Politikaları Muharrem Erkek, İdari ve Mali İşler Bülent Kuşoğlu, İnsan Hakları Gökçe Gökçen, İşçi Sendikaları- Meslek Kuruluşları ve Sivil Toplum Örgütleri Veli Ağbaba, İşveren Sendikaları/ Kuruluşları- Esnaf Odaları ve Sosyal Politikalar Aykut Erdoğdu, Kadın Politikaları Lale Karabıyık, Parti Örgütü ve Örgüt Yönetimleri Oğuz Kaan Salıcı, Tarım Politiları ve Tarım Örgütleri Orhan Sarıbal, Yerel Yönetim Politikaları Seyit Torun, Genel Sekreter M.Akif Hamzaçebi. " 

OĞUZ KAAN SALICI KİMDİR?

Oğuz Kaan Salıcı, Gaziantep´te 16 Ocak 1972´de doğdu. Salıcı aslen Adıyaman Besnilidir. Babası devlet memuru, annesi ev hanımıdır. Hayatının büyük bir bölümünü Türkiye´nin farklı şehirlerinde bulunarak geçirdi. Çok iyi düzeyde İngilizce bilir. Evli ve 1 çocuk babasıdır.

Eğitim hayatına ilk olarak 1978´de Adıyaman Cumhuriyet İlkokulunda başladı. Ortaokula 1983´te Elazığ Anadolu Lisesi´nde devam etti. Lise eğitimini babasının tayini nedeniyle Eskişehir Anadolu Lisesi´nde tamamladı. Boğaziçi Üniversitesi, Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler bölümünü bitirdi.

Sosyal Demokrat Üniversiteler Platformu´nun ve Demokrasi için Gençlik Platformu´nun kuruluşuna üniversite yıllarında öğrenciyken katıldı. Sosyal Demokrasi Vakfı(SODEV) kurucusu ve Türkiye Sosyal Ekonomik Siyasi Araştırmalar Vakfı (TÜSES) üyesidir.

15 Eylül 2011 yılında CHP İstanbul İl Başkanı olarak atandı. Mayıs 2012´de İstanbul İl Kongresinde İl Başkanı seçildi. İl Başkanlığından Milletvekili adayı olmak için istifa etti.

İstanbul 1.Bölge´den önseçimle milletvekili adayı oldu. 07 Haziran, 01 Kasım 2015 ve 24 Haziran 2018 seçimlerinde 25., 26. ve 27. Dönem Milletvekili seçildi. Dışişleri Komisyonu Üyesidir. Türkiye-ABD ve KAMBOÇYA Parlamentolar arası dostluk grubu üyesidir.

 


Anahtar Kelimeler: Salıcı kritik görev

Aramızdan Ayrılanlar 03.04.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 20.03.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 17.02.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 31.01.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 15.01.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 11.01.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor