Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

Sandığa Git Oyunu ver Geleceğine Sahip çık

CHP İlçe Başkanı Hakan Kılınç, Türkiye Cumhuriyetini seven tüm vatanseverleri sandığa gitmeye davet etti. Kılınç: ?Bin yıllık Anadolu´nun tüm birikiminin tek bir adamın istikbaline harcanmayacak kadar değerli olduğunun farkında olalım? diyerek tüm vat

SİYASET 14.04.2017 09:07:25 0
Sandığa Git Oyunu ver Geleceğine Sahip çık

?Evet´ diyen de?Hayır´ diyen de

Güzelim vatanımızın bir parçası

 Pazar günü yapılacak Anayasa değişiklik referandum oylaması öncesi CHP Besni İlçe Başkanı Hakan Kılınç, tüm vatandaşları sandığa gitmeye davet etti. Gazetemizi ziyaret ederek, Referandum çalışmaları hakkında açıklamalarda bulunan Kılınç, ?Bu oylamada ?Evet´ diyecek olanın da ?Hayır´ diyecek olanın da bu güzelim vatanımızın bir parçası olduğunu ve yurttaşı olduğunu asla unutmayalım.? dedi. Kılınç, Pazar günü Milletvekili seçmeyeceklerini ifade ederek, ?Yapılacak olan oylama ile gelecekte gençlerimizin, çocuklarımızın hatta torunlarımızın nasıl yönetileceğine karar vereceğiz.? dedi. Başkan Kılınç, ?Bir vatandaş olarak yapılacak olan bu anayasa değişiklik paketinin ülkemizi zayıflatacağından, istikrarı bozacağı ve vatandaşımızı haklarından mahrum bırakacağından dolayı Hayır diyorum.  Çağrım; gelin hep birlikte referandumda ?Hayır´ diyelim.? 

?Şimdiki Anayasa´dan

Daha geri bir Anayasa?

 Kılınç şöyle konuştu: ?Bu hafta sonu (16 Nisan Pazar Günü) yapılacak olan referandum oylamasına ülkemizin geleceğine hep birlikte yön vereceğiz. Bu oylamada Evet diyecek olanın da Hayır diyecek olanın da bu güzelim vatanımızın bir parçası olduğunu ve yurttaşı olduğunu asla unutmayalım.

16 Nisan Pazar Günü yapılacak olan halk oylaması kesinlikle bir parti meselesi değildir. Bu oylama ile bir Cumhurbaşkanı, bir Başbakan veya Milletvekili seçmeyeceğiz. Yapılacak olan oylama ile gelecekte gençlerimizin, çocuklarımızın hatta torunlarımızın nasıl yönetileceğine karar vereceğiz.

Ülkemizin yeni bir Anayasaya elbette ki ihtiyacı vardır ve elzemdir. Ama bunu yaparken mevcudundan daha geri daha ilkel bir Anayasa insanımıza yapılacak en büyük zulümdür.

 ?Bir gurubun meselesi değil

Herkesin ortak kaygısı olmalıdır? 

?Unutmayalım ki; Seçilecek olan Başkan, hem hükümet, hem meclis, hem mahkeme olacak.

Sevgili hemşerilerim, Bizler tüm renklerimizle birlikte güzel bir ülkeyiz. Bizler tüm renklerimizle birlikte güçlü bir ülkeyiz.

Alevisiyle, Sünnisiyle, Türküyle, Kürdüyle, Lazıyla, Çerkeziyle yüzyıllardır bu güzelim topraklarda birlikte yaşadık. Sevincimizi de hüznümüzü de birlikte paylaştık. İçinde bulunduğumuz durum sadece bir parti veya bir gurubun meselesi değil, bütün herkesin ortak kaygısı olmalıdır. Hangi partiye oy vermiş olursak olalım ama bu oylamanın bir parti meselesi olmadığını asla unutmayalım.? 

?Suriye, Irak´ta Cumhuriyet olsaydı

Yüzbinlerce insan ölmeyecekti? 

?Unutmayalım ki, Libya, Suriye, Irak Cumhuriyet rejimiyle yönetilseydi evlerinizde televizyon izlerken gözleriniz dolmayacaktı. Yüzbinlerce insanın ölüm haberlerini duymaya alışmayacaktınız. Bir başka ülkenin Türkiye´nin rejim değişikliği sonrası evlerinde televizyon izlerken aynı duyguları hissetmelerini düşünmek bile can acıtıcı olduğundan kendimize böyle bir sonu hazırlamamak için Hayır diyelim.

Bin yıllık Anadolu´nun dünyaca örnek alınan tüm birikiminin tek bir adamın istikbaline harcanmayacak kadar değerli olduğunun farkında olalım.? 

?Bu paket ülkemizi zayıflatacak?

 ?Bir vatandaş olarak yapılacak olan bu anayasa değişiklik paketinin ülkemizi zayıflatacağından, istikrarı bozacağı ve vatandaşımızı haklarından mahrum bırakacağından dolayı Hayır diyorum.

Çağrım; gelin hep birlikte referandumda Hayır diyelim. Ülkemizin tüm renklerinin kendisini içinde bulduğu, adil, eşitlikçi, özgürlükçü olan ve denge-denetim-fren mekanizmalarının doğru bir biçimde tanımlanacağı anayasamızı hep birlikte yeniden düzenleyelim.

Tüm hemşerilerime sevgi ve saygılarımı sunuyorum. Pazar günü yapılacak olan halk oylamasının ülkemize hayırlı olmasını temenni ediyorum.? 


Aramızdan Ayrılanlar 20.03.2024
Aramızdan Ayrılanlar 17.02.2024

BESNİ HAKKINDA HERŞEY...

Besni'de Kaybolan Meslekler "KARCILIK"
Besni'de Kaybolan Meslekler "KÖŞGERLİK"
BESNİ ÜZÜMÜ
Besni'de Beddualar Dualar Atasözleri
BESNİ AĞZI
BESNİ'DE AİLE YAPISI
BESNİ'DE KÖPRÜLER
BESNİ'DE DEHLİZLER
BESNİ'DE TARIM
BESNİ'DE ÇEŞMELER
BESNİ SOFRASI
BESN'NİN COĞRAFİK YAPISI
BESNİ DARPHANESİ
BESNİ'DE MEDRESELER
BESNİ'DE KİLİSELER
BESNİ'DE HAMAMLAR
BESNİ'DE CAMİLER