Tarihi günde Muhteşem açılış

Besni yine Tarihi günlerinden birisine daha tanıklık etti. Merhum Mehmet Erdemoğlu´un en büyük hayali ve vasiyeti olan Fakülte törenle açıldı. Törene katılan binlerce Besnili Erdemoğlu ailesine şükranlarını sunarken, İbrahim Erdemoğlu ise ?Gücümüzün yetti

GÜNDEM 29.10.2018 19:23:59 0
Tarihi günde Muhteşem açılış

Mehmet Erdemoğlu Mühendislik Mimarlık Fakültesi tarihi bir törenle hizmete girdi. Cuma günü saat 14.00´da yapılan açılışa, Erdemoğlu ailesi, mülki erkan ve Besni halkı katıldı. Besni dışından da çok sayıda hemşerimiz törene geldi. Havanın rüzgârlı olması ve yağış beklentisi nedeniyle tören Fakülte içinde yapıldı. Besni´deki STK´lar teşekkür ve şükranlarını Fakülte girişine astırdıkları pankartlarla gösterdiler.

Törene Adıyaman Valisi Nurullah Naci Kalkancı, Erdemoğlu Holding Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Erdemoğlu, Erdemoğlu Holding Yönetim Kurulu Başkan Vekili Ali Erdemoğlu ve aile üyeleri, Adıyaman Üniversitesi Rektörü Talha Gönüllü, Samsun 19 Mayıs Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sait Bilgiç, Gaziantep CHP Milletvekili Dr. Bayram Yılmazkaya, Adıyaman CHP Milletvekili Abdurrahman Tutdere, Gaziantep MHP Milletvekili Ali Muhittin Taşdoğan, Besni Kaymakamı Ahmet Gencer, Rize Ardeşen Kaymakamı Emrah Yılmaz, Besni Belediye Başkanı İbrahim Öztürk, Gölbaşı Belediye Başkanı Yusuf Özdemir,  İl Jandarma Komutanı Albay Ercan Atasoy, İl Emniyet Müdürü Metin Alper, BEV Başkanı Ali Balta, Sivil Toplum Kuruluşlarını temsilcileri, Siyasi Parti başkanları, Muhtarlar, daire Müdürleri, vatandaşlar ve öğrenciler katıldı. Yaklaşık 2 bin kişinin katıldığı tören havanı rüzgârlı olması nedeniyle bina içinde yapıldı.

Rahmetli babamızın hayalini gerçekleştirdik

 Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı´nın okunmasıyla başlayan törenin açılış konuşmasını yapan  Erdemoğlu Holding Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Erdemoğlu, merhum babaları Mehmet Erdemoğlu´nun hayalini gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşadıklarını belirterek, bu fakülteyi öğrenciler için bir cazibe merkezi haline getireceklerini söyledi.

Erdemoğlu şöyle konuştu. ?Bugün burada rahmetli babamızın hayalini gerçekleştirdik, bunun açılışını yapıyoruz. Çünkü rahmetli babam Adıyaman Üniversitesi kurulduğu zaman, Adıyaman Üniversitesinin kurulmasını ve Besni´ye de fakülte olmasını rica etmişti. Ve bugün kendilerinin ömrü yetmedi ama bu bizlere nasip oldu. Onun için biz Erdemoğlu Ailesi olarak çok gururluyuz, çok huzurluyuz ve çok mutluyuz. Emeği geçen herkese ayrı ayrı teşekkür ediyorum.

 Gücümüz yettiğince önayak olacağız

 Biz Fakülteyi yapmakla, Fakülteyi kendi haline bırakmayacağız. Buradan bundan sonraki tüm eğitim ve öğretim gören gençlerimiz dahil, hocalarımız dahil, buranın çevre düzenlemesi dahil, buranın ihtiyaçları dahil hepsine ön ayak olacağız gücümüzün yettiği oranda. Sayın rektörümün, sayın valimin ve sayın dekanımın önderliğinde bunu bilmenizi istiyorum.

Fakültemizin ilk yılı olması münasebetiyle öğrencilerimizin teveccühü çok az olmuştur. Ancak biz bunu önümüzdeki yıl çok daha ön noktalara getirebilmek için, Türkiye´nin ulusal basınında reklamını vereceğiz, başıboş bırakmayacağız, burada tüm öğrencilerimizi okul esnasında, okul aralarında ve dönem sonlarında tüm Erdemoğlu Holding şirketlerinde gerek Merinos´ta, gerek SASA´da, gerek Dinarsu´da bunlara staj vereceğiz, bunlara hocalarımızın önderliğinde eğiteceğiz ve Türkiye´nin gelecekte ki iyi nesillerini yetiştirmek için var gücümüzle yardımcı olacağız. Bunu bilmenizi istiyorum.

Hocalarımız için lojman yapılmasını özellikle istiyorum

Bu fakülte bu bölgenin en iyi öğrencilerinin okuduğu fakülte olacak, temennimiz budur, ve bunun için biz iş dünyası fakülte örneğini göstereceğiz ve bunu Türkiye´de bence ilk örnek olarak yapıp inşallah Türkiye genelinde de genişleterek örnek olmayı istiyoruz. Sayın valimden ve sayın rektörümden bir ricam var, bu fakülteye hocalarımızın gelmeleri için yaşam şartlarının, sosyal koşullarının düzenlenmesine yardımcı olmalarını özellikle rica ediyorum. Ödeneklerimiz nedir, bütçemiz ne kadardır bilmiyorum ancak fakültemize hocalarımızın rahat edebileceği şekilde bir lojman yapılmasını özellikle istiyorum. Eksik olan tarafı varsa hocalarımızın rahat etmesi için bize ne görev düşüyorsa bizde yapacağız, buna hazırız bunu bilmenizi istiyorum.

Besnililer olarak bu fakülteye sahip çıkmanızı istiyorum

Fakülteyi yapıp, teslim etmekle işimiz bitmedi, tam tersi işimiz bundan sonra başlıyor. Tüm gençlerimizi burayı en iyi tercih yapılan hale getireceğiz, en iyi eğitimi vereceğiz ve en iyi şekilde bunların hayatı öğrenmesi, firmalarımızda bunlara eğitim vererek dünya insanı olması için ne gerekiyorsa yapacağız. Bunu özellikle bilmenizi istiyorum.

Sizlerden ricam, tüm Besnililer olarak bu fakülteye sahip çıkmanızı istiyorum. Sonuç itibari ile bölgenin aranan, başarılı öğrencilerin yetiştirildiği bir fakülte haline gelmesini istiyoruz, bunu hep birlikte yapacağız inşallah. Emeği geçen tüm arkadaşlarıma çok teşekkür ediyorum, törenimize katıldığınız için Erdemoğlu Ailesi adına saygılar sunuyorum.?

Allah her memlekete bir Erdemoğlu Ailesi versin

 Besni Belediye Başkanı İbrahim Öztürk ise konuşmasında, Erdemoğlu gibi bir Ailenin Besnili olmasından duydukları mutluluğu dile getirerek, "Cenab-ı Allah her memlekete bir Erdemoğlu Ailesi versin. Biz Erdemoğlu Ailesiyle gurur duyuyoruz. Allah onlardan razı olsun, Allah onların tırnaklarına taş değdirmesin. Gücü paylaşmak, ekmeği paylaşmak, kazancı paylaşmak zordur. Rahmetli Mehmet Erdemoğlu amcamızın yetiştirdiği evlatları bugün onun vasiyetini yerine getiriyor" ifadelerini kullandı.

Büyük hedeflere ulaştırmak için azimle çalışacağız

Adıyaman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Talha Gönüllü ise konuşmasında, "Bu yapıya sahiplik ettiğiniz için Erdemoğlu Ailesine teşekkür etmek istiyorum. Adıyaman´ın nadide ilçelerinden olan Besni ilçemizde bugün Türkiye´de her ülkeye nasip olmayacak bir nimete kavuşmanın saadetini tadıyoruz. Her daim minnettar olduğum Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan´ın kurduğu Adıyaman Üniversitesi´ni her alanda gelişim gösterdiğini bir işareti olarak yine müstesna bir bina yapıldı. Mimarlık Fakültesi ilimin beşiği olmakla kalmayacak, aynı zamanda Adıyaman´a katkısı olan bir üretim merkezi haline gelecektir. Mehmet Erdemoğlu Mimarlık Fakültesi binasının ilçemiz için, ilimiz için, tüm Türkiye için hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum. Hep beraber bu güzeli korumak büyük hedeflere ulaştırmak için gayret ve azimle çalışacağız. Öğrenci alımı noktasında Erdemoğlu Ailesine burs katkısı için müteşekkiriz" dedi.

Ne mutlu size ki böyle hayırsever bir aileye sahipsiniz

MHP Gaziantep Milletvekili Muhittin Taştan ise yaptığı konuşmada, birlik ve beraberlik vurgusu yaparak, "Cennet ülkemizin, cennet köşesi olan Besni´den böyle hayırsever bir aile çıkartınız, ne mutlu size. Erdemoğlu Ailesi ilkokul, ortaokul, lise ve son olarakta bulunduğumuz fakülte binası yaptırdı. Ne mutlu sizlere, ne mutlu size ki böyle hayırsever bir aileye sahipsiniz. Ne mutlu onlara ki ülkemizin gelişmesine sanayide katkı verdikleri gibi eğitimde de durmadan katkı veriyorlar. Hayırseverlikle de büyük bir yarışın içerisindeler. Allah onlardan razı olsun. Tüm siyasi görüşler, sivil toplum kuruluşları, Erdemoğlu Ailesine teşekkür ediyor. Bu birlik beraberlik bozulmasın inşallah" ifadelerini kullandı.

Ülkemizdeki eğitimin asıl lokomotifi üniversitelerdir

CHP Gaziantep Milletvekili Bayram Yılmazkaya ise konuşmasında, Mehmet Erdemoğlu´nu rahmetle andığını belirterek, "Mehmet Erdemoğlu ve evlatları kurdukları eserlerle bizlere gurur veriyor, mutluluk veriyor. Gelişen ve değişen dünyanın teknolojik hızına yetişmek adına ülkemizdeki eğitimin asıl lokomotifi üniversitelerdir. Türkiye´nin belirlenen Kalkınma hedeflerine ulaşması üniversitelerimiz sayesinde olacaktır" dedi.

CHP Adıyaman Milletvekili Abdurrahman Tutdere ise Adıyaman için tarihi bir gün yaşandığını dile getirerek, "Bugün Adıyaman için tarihi bir gündür. Tarihten beri bilime ve fenne, matematiğe ev sahipliği yapmış olan bu toprakları yine bu fakültelerle bilimle, fenle tanışıyor. Ne mutlu bu eseri bize kazandıran Erdemoğlu Ailesine. İlim adına kendilerine teşekkür ediyorum. Bugünü anlamlı kılan en önemli unsurlardan bir tanesi de bu binanın mimarlık ve mühendislik fakültesi olmasıdır. Fen bilimleri ülkelerin kalkınmasında çok büyük önemi vardır. Bugün dünya ülkelerine baktığımızda, gelişmiş ülkelere baktığımızda, sanayisi teknolojisi gelişmiş ülkelere baktığımızda, fen ve teknolojiye verilmiş olan desteğin ön plana çıktığını görmekteyiz. Bugün teknoloji ve fen yatırım yapılmış olması bu fakültenin önemini daha da arttırmaktadır" dedi.

Vali´den Erdemoğlu ailesine plaket

Konuşmaların ardından Vali Nurullah Naci Kalkancı, Erdemoğlu Holding Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Erdemoğlu ve Başkanvekili Ali Erdemoğlu´na Mühendislik - Mimarlık Fakültesi başta olmak üzere Besni ilçesine yaptıkları önemli yatırım ve desteklerden dolayı teşekkür plaketi verdi.

İl Müftüsü Mehmet Taşçı tarafından okunan duanın ardından Mehmet Erdemoğlu Mimarlık Fakültesinin açılış kurdelesi kesilerek, Vali Nurullah Naci Kalkancı ve Erdemoğlu Ailesi mensupları tarafından açılış pastası kesildi.

Açılış sonrası Vali Kalkancı ve beraberindeki heyet Fakültenin dersliklerini gezerek, öğrencilerle sohbet etti.

İlk yıl 18 öğrenci tercih etti

Babalarının eğitime katkı sağlama hayalini gerçekleştirerek Besni ilçesine Mimarlık ve Mühendislik Fakültesini yaptıran Erdemoğlu ailesi mensupları, merhum Babaları Merhum Mehmet Erdemoğlu´nun ismini verdikleri Fakülte binası her türlü teknolojik alt yapıyla inşa etti.

Bina, sosyal donatı alanları, kütüphane, laboratuvar gibi öğrenciler için bütün ihtiyaçlar düşünülerek tasarlandı. 90 kişilik öğrenci kontenjanı olan ve ilk yılda 18 öğrencinin tercih ettiği Fakültede okuyan her öğrenciye Erdemoğlu Holding tarafından aylık 1.000 TL´lik karşılıksız burs ve garantili iş imkânı verileceği daha önce açıklanmıştı.


Aramızdan Ayrılanlar 03.04.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 20.03.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 17.02.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 31.01.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 15.01.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 11.01.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor