Tornacılığı Bıraktı Sahaf Oldu

Adıyaman´da, 53 yaşındaki Mahmut Kara, kitap sevgisiyle tornacılığı bırakarak sahaf oldu.

GÜNDEM 25.07.2017 16:55:09 0
Tornacılığı Bıraktı Sahaf Oldu

Adıyaman´da, 53 yaşındaki Mahmut Kara, kitap sevgisiyle tornacılığı bırakarak sahaf oldu.

Emekli olduktan sonra tornacılık mesleğini bırakan İlkokulu 3´üncü sınıftan terk eden 2 çocuk babası Mahmut Kara, kitap sevgisi kendisini sahaf olmaya yöneltti.

Babasından kitap okuduğu için çok dayak yediğini ama kitap okuma sevgisinden vazgeçmediğini anlatan Mahmut Kara, ?Esas mesleğim emekli olduğum mesleğim tornacılık, bir sanattır o da heykeltıraş nasıl bir şekil veriyorsa, tornacı da demire istediği şekli verir. Çocukluktan beri bir kitap sevgisi vardı içimde, kitap okumayı çocukluğumdan beri severim" dedi.

 Babam Kitapları Yakardı

 Babasının okumasını istemediğini aktaran Kara, "70´li yılların başından beri bizim eve günlük gazete girerdi. Hala da öyle sevgiden dersine çalışmıyorsun da kitap okuyorsun diye çok dayak yedim. O zamanki çizgi roman türleri çok dayak yedim, kitaplarımı çok alıp yırttı, sobaya attı, yaktı ama bende kitap sevgisi o öyle yaptıkça daha çok büyüdü." ifadelerini kullandı.

 100 Bin Kitabım Var

 Şuan 100 bin kitabının olduğunu bildiren Kara, şöyle devam etti; ?Beyazıt´ta kitap satıyordum. 2001´de yerimiz kaldırılınca, dükkân da tutamayınca tekrar tornacılığa döndüm. Ondan sonra 8 sene çalıştım, emekli oldum, geldim. Adıyaman´a bu dükkânı açtım. İlk açtığım zaman 10 bin civarında kitabım vardı, şuan yaklaşık 100 bin kitap vardır. Bir şeyi merak edersen, nerden öğreneceksin, nereden bileceksin. Mecburen kitaplar sana yol gösterecek, neyi merak ediyorsan o sana veriyor.

Bizde demek merak var, öğrenmek için okuyoruz. Okumazsan, kitabı sevmesen bu işi yapamazsın, ben burayı açtığımda hiçbir tane sahaf yoktu, benden sonra 3 tane açıldı. Ama 3´üde kapattı, onların derdi paraydı, benim derdim sadece kitap, onun için ben hala ayaktayım. Ama onların hepsi de kapattı. Şuan tek bu işi severek yapmazsan, kitabı sevmesen, para dersen, zaten yapamazsın. Bu işte maddi yönden pek bir şey arttıramazsın, sadece kitabın artar.

Başkasına daha ucuza veriyoruz, bir kitap en azından 4-5, belki 10 kişi okuyor ve çok kişi okumuş oluyor ve en azından inanıyorum ki katkım olmuştur. Okuma oranı ilk geldiğinden bu yana sanki biraz yükseldi. Çocukluğumda okuduğum çizgi romanlarında sayarsak bilmiyorum ama 5 bini bulmuştur"


Aramızdan Ayrılanlar 03.04.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 20.03.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 17.02.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 31.01.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 15.01.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 11.01.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor