Trafikte ?Öncelik Hayatın, Öncelik Yayanın? uygulaması

İçişleri Bakanlığı tarafından 81 ilde başlatılan ?Yaya Öncelikli Trafik? uygulaması etkinliği Besni´de düzenlendi.

EĞİTİM 9.02.2019 17:52:03 0
Trafikte ?Öncelik Hayatın, Öncelik Yayanın? uygulaması

Besni ilçe Emniyet Müdürlüğü tarafından yaya geçitleri, okul geçitleri ve kavşaklarda yayalara öncelik verme zorunluluğu uygulaması yapıldı.

İçişleri Bakanlığı Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından yaya geçitleri, okul geçitleri ve kavşaklarda yayalara öncelik verme zorunluluğu uygulaması Besni İlçe Emniyet Müdürlüğü belirlediği 12 noktadaki uygulamaya 90 polis katıldı. Kurallara uymayan sürücülere 488 TL, trafik idari para cezası uygulanacağı belirtildi.
Okul önlerinde yapılan uygulamaları Besni İlçe Kaymakamı Ahmet Gencer, Emniyet Müdürü Metin Cebeci, Milli Eğitim Müdürü Mehmet Demirel yakından inceleyerek öğrencilere yaya geçitlerini kullanmaları hakkında bilgiler verdiler. Yapılan uygulamalarda öğrencilere yaya geçitlerini kullanmaları hakkında bilgi veren ilçe Kaymakamı Ahmet Gencer, ?Ana yollarda karşıdan karşıya geçerken çizgiler nasıl kullanılır. Karşıdan karşıya geçerken yaya çizgilerinin olduğu yerlerden geçmeliyiz. Karşıdan karşıya geçerken geçiş üstünlüğü yayalardadır. Normalde trafik kurallarına göre, yaya geçitlerinin olduğu yerlerde yayalar ve öğrenciler karşıdan karşıya geçerken araçların durması gerekiyor. Bugün siz öğrencilerimize bu konuyu aşılamak, vatandaşlarımıza ve sürücülerimize örnek olmak için uygulama yapacağız? dedi.

Okul önlerinde ve 12 noktada yapılan uygulamalarda polisler yayaların karşıdan karşıya geçişlerini sağlarken, sürücülere ise broşürlerle ve sözlü olarak uyarılarda bulunuldu.


Aramızdan Ayrılanlar 03.04.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 20.03.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 17.02.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 31.01.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 15.01.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 11.01.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor