Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

Turizm Haftası Kutlandı

15-22 Nisan tarihleri arasından kutlanan Turizm Haftası Besni Şehit Eren Kupal Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi tarafından düzenlenen etkinliklerle kutlandı.

GÜNDEM 22.04.2017 08:51:53 0
Turizm Haftası Kutlandı

Her yıl 15-22 Nisan tarihleri arasından kutlanan Turizm Haftası kutlamaları kapsamında Besni Şehit Eren Kupal Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde ilçesinde çeşitli etkinlikler düzenlendi.

Saygı duruşu ve istiklal Marşı ile başlayan etkinlikte açılış konuşmasını Okul Müdürü Ali Haydar Tutuş yaptı.

Daha sonra programda günün anlam ve önemini belirten konuşmayı yapan Besni Şehit Eren Kupal Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Konaklama ve Seyahat Hizmetleri Öğretmeni Yaşar Kızılay, geçmiş yıllarda turistlerin sadece yaz turizmi için seyahat ettiklerini ancak günümüzde bu alışkanlıklarını değiştirerek çeşitli turizm faaliyetlerinde bulunduklarını söyledi.

Türkiye´nin turizm sektöründeki istatistiki verilerine de değinen Kızılay,  turizmde hızlı bir gelişme olduğunu belirtti.

Turistik ziyaretler bakımından ziyaret edilen ülkeler sıralamasında da geçmiş yıllara göre yükselme olduğunu ifade eden Kızılay şunları kaydetti; ?Ülkemizin turizm istatistiklerine baktığımızda turizmde hızlı bir gelişmeyi görmekteyiz. Ülkemize 2000 yılında 10 milyon turist gelirken 2011 yılında 30 milyon gelmiş, 2014 yılında ise 37 milyona ulaşmıştır. Yine 2000 yılında 9 milyar dolar olan turizm gelirimiz 2014 yılına gelindiğinde 34 milyar doları görmüştür. 2000 yılında ülkemiz en çok ziyaret edilen ülkeler sıralamasında dünyada 20. Sırada iken 2011 ve 2015 yılları arasında 6. Sıraya yükselmiştir. İfade ettiğim istatistiki veriler ülkemizin turizm sektöründe büyük mesafeler kat ettiğini göstermektedir.

Türkiye, dünyanın bütün ülkelerinden daha zengin turizm kaynaklarına sahiptir. Türkiye, son zamanlarda turizme büyük önem vermiş, ülkemizde turizm hızlı bir gelişme göstermiştir. Fakat yapılanları yeterli görmeyip daha çok çalışmamız gerekir? dedi.

Daha sonra okul öğrencileri tarafından günün anlamına uygun şiirler okundu.

Son olarak Besni Şehit Eren Kupal Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi mehteran takımı sahne alarak çeşitli Osmanlı marşlarını katılımcılar için seslendirdikten sonra program sona erdi.

Besni Şehit Eren Kupal Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde yapılan kutlamaya Belediye Başkanı İbrahim Öztürk, İlçe Jandarma Komutan Vekili Jandarma Kıdemli Başçavuş Arif Bekar, İlçe Milli Eğitim Müdürü Neşet Yazar, Besni Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Metehan Adıgüzel, Besni Ülkü Ocakları Başkanı Mehmet Ballı, Gazetemiz Başyazarı Hasan Emre, STK Temsilcileri, okul müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

 


Anahtar Kelimeler: Turizm Haftası Kutlandı
Aramızdan Ayrılanlar 20.03.2024
Aramızdan Ayrılanlar 17.02.2024

BESNİ HAKKINDA HERŞEY...

Besni'de Kaybolan Meslekler "KARCILIK"
Besni'de Kaybolan Meslekler "KÖŞGERLİK"
BESNİ ÜZÜMÜ
Besni'de Beddualar Dualar Atasözleri
BESNİ AĞZI
BESNİ'DE AİLE YAPISI
BESNİ'DE KÖPRÜLER
BESNİ'DE DEHLİZLER
BESNİ'DE TARIM
BESNİ'DE ÇEŞMELER
BESNİ SOFRASI
BESN'NİN COĞRAFİK YAPISI
BESNİ DARPHANESİ
BESNİ'DE MEDRESELER
BESNİ'DE KİLİSELER
BESNİ'DE HAMAMLAR
BESNİ'DE CAMİLER