Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

UŞAK VE BESNİ´NİN KARDEŞLİĞİ PERÇİNLENDİ

Besnili hemşerimiz Sanayici iş adamı ve Besni eğitim vakfı Yönetim Kurulu üyesi Bekir Güneşhan 22. Besni Eğitim Bayramı ile ilgili açıklamalarda bulundu. Bu yıl tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgını nedeniyle Besni Eğitim Bayramının fiili ola

GÜNDEM 25.09.2020 11:07:10 0
UŞAK VE BESNİ´NİN KARDEŞLİĞİ PERÇİNLENDİ

Uşak´ta yaşayan Besnili hemşerimiz Bekir Güneşhan, bu yıl 22.´si kutlanan Besni Eğitim Bayramı ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Bayramın önemine değinen Güneşhan şunları kaydetti; ?Ben inanıyorum ki Türkiye´ye örnek bir bayram yapacağız destek veren bütün dostlarıma, arkadaşlarıma emek veren herkese teşekkür ediyorum Sayın Bakanımız ?Bu bayram sadece Besni´nin değil, ülkemizin bayramı olmalı´ demişti bu doğrultuda ilerliyoruz diye düşünüyorum? dedi.

Uşak-Besni kardeşliği konusunda da iki şehrin belediyesinin örnek bir projeyi hayata geçireceğini dile getiren Güneşhan şöyle devam etti; ?Besni Eğitim Vakfı boş durmuyor ben bundan bir hafta önce Besni Belediye Başkanımız ve arkadaşları ekip olarak Uşak´a geldiler burada misafirlerimiz oldular. Uşak belediye Başkanımızla seçildiği günden beri iki üç defa görüştük ve her görüşmemizde partiler üstü yaklaşımla eğitim konusunda yardımcı olmaya çalışıyorlar ve bu anlamda ortaya Türkiye´ye örnek olacak bir tablo çıktı.

Besni Eğitim Vakfı olarak Uşak Belediye Başkanımızdan vakfımızla ilgili yer talebimiz vardı ve kendisi hiçbir zaman olumsuz bakmadı. Nitekim bizim Besni ile Uşak kardeş şehir olduğu için Besni Belediye Başkanımız Uşak´a geldi ve birlikte aldıkları karar Uşak Belediyesi Besni Belediyesi´ne Uşakta bir yer verecek Besni´nin tanıtımı, eğitim, kültür, sanat kültürel anlamda tarihi bir bina vermeyi taahhüt ettiler. Besni Belediyesi´de bir yer verecek. Bahsettiğim şey 6 metrekare bir arsa üzerine bir bina yaparak Uşak Belediyesi´ne tahsis edecekler ve bunların her ikisinin kullanım hakkı Besni Eğitim Vakfı´na ait olacak. Vakıfta Besni´de Uşak´ı temsilen Uşak´ta Besni´yi temsilen ama genel çaplı Atatürk ilke devrimlerine bağlı nesiller yetiştirmek, eğitim üretim sanat kültür gibi alanlarda çalışmalar yapmak, yapılacak binaların içinde kütüphanelerimiz olacak her iki binada da aynısı olacak. Ben Türkiye´ye örnek bir proje olacağına inanıyorum Uşak Belediye Başkanımızı ve Besni Belediye Başkanımızı yürekten kutluyorum çünkü ortaya çok güzel eserler çıkıyor. Biz Besni´de bir önceki yıl aldığımız proje geliri Güneşhan firması olarak yine Besni´de bir taziye evinin açılışını yapacağız.7-8 köyün ortak eğitim gördüğü bir yerde bölge kütüphanesi var. Besni belediyesi ile ortaklaşa projemizde Atatürk´ümüzün Kocatepe´ye çıkışı yaklaşık 12-13 metrelik dev bir eser Güneydoğu da ortaya çıkacak Atatürk´ümüzün heykelini bayramda açacağız? dedi.


Aramızdan Ayrılanlar 20.03.2024
Aramızdan Ayrılanlar 17.02.2024

BESNİ HAKKINDA HERŞEY...

Besni'de Kaybolan Meslekler "KARCILIK"
Besni'de Kaybolan Meslekler "KÖŞGERLİK"
BESNİ ÜZÜMÜ
Besni'de Beddualar Dualar Atasözleri
BESNİ AĞZI
BESNİ'DE AİLE YAPISI
BESNİ'DE KÖPRÜLER
BESNİ'DE DEHLİZLER
BESNİ'DE TARIM
BESNİ'DE ÇEŞMELER
BESNİ SOFRASI
BESN'NİN COĞRAFİK YAPISI
BESNİ DARPHANESİ
BESNİ'DE MEDRESELER
BESNİ'DE KİLİSELER
BESNİ'DE HAMAMLAR
BESNİ'DE CAMİLER