HASAN EMRE


1960 Kuşağı


Bilgi ve teknolojinin getirdiği kolaylıkların yanında hızla değişen yaşam koşulları,özellikle bizim kuşağı iki derede bir arada bıraktı.Şöyle ki yeni nesil ile eski nesil arasında tampon bölge olmanın yanında bir yandan gençliğinde akşama pişireceği pilav için zahire evinden yağı izinsiz alamayan Analarımız diğer taraftan taşıdığı kredi kartınının limitinden sürekli şikayet eden eşlerimiz.
Bu durumu merhum gazeteci dostum Tayfun Talipoğlu şöyle ifade ederdi ;
Salona giriyorum Annem diyor ki oğlum Baban geldi,Hiç istifini bozmayan Candaş (Oğlu) diyor ki Baba hayret bi şeysin ha gelirken bir bardak su getirseydin bari ?
İşte sol yanımızda büyüklerimiz sağ yanımızda gençlerimiz arasında sıkıştık kaldık.Sol yanımızdakiler hızla tükenirken bizler bilgisayar çağına yakın okuma gözlükleri ile adapte olmaya çalışıyoruz.
Büyüklerimize nasıl hürmet etmeyiz ki ?
Onlar değilmiydi ekmek tahtası üzerinde ekmek açtığı yerde sağ ayak başparmağı ile Beşik sallayan ?
En büyüğü 10 yaşında Beş çocuk için kan ter içinde çamaşır yıkayan ve etrafta savrulan çocuklarını mahallede ki kuyulara düşmesin diye kuyularda ´´kıllı Kız´´ var diye çocuğunu korumak için polislik yapanlar ?
Şimdi bazı sohbetlerde o zamanlar çocukların psikolojisini bozuyorlarmış diyenler var ?
Yahu can kurtarmak için başka çare mi vardı ? Hemde Allaha şükür hiçte psikolojimiz falan da bozulmadı.
 
Velhasıl,sözün kısası
Yani Demem o ki ?
 
- Bizler 27 Mayıs 1960 Darbesinin tam ortasına,az sonrasına veya az öncesine doğmuş bebeklerdik.12 Mart 1971 muhtıra ile çocukluğumuz
12 Eylül 1980 darbesi ile gençliğimiz sonlanmış şanssız çocuklardık
- Bizler dağ şehir oynarken bile artist hanesine Cavidan Dora,Mine Soley,Melek Görgün,Aydemir Akbaş yazamayan utangaç çocuklardık..
- Bizler bırak anne,baba,amca-dayılarmızı komşu amcaları bile görüdüğümüzde elimizdeki sigarayı avcumuza söndüren edepli çocuklardık..
- Bizler pazartesi günleri gün ağarmadan köyümüzden bindiğimiz kamyonun üzerinde toz toprak içinde devletin haberi bile olmadan sabah getirdiğimiz bir sini ekmeği eve bırakıp ilk derse yetişmek için koşuşturan çocuklardık..
- Bizler happa hocanın bir göz odasına 4 koca yürek sığdıran, banyosuz ve eğreti tuvaleti bahçede evlerde okumak için çırpınan gayretli çocuklardık..
- Bizler parası olanın değil sadece hakkı olanın üniversite okuduğu adaletli çocuklardık.
GÜNDEM

Tüm araçlara takılması zorunlu olacak!

Milyonlarca araç sahibini yakından ilgilendiren yeni uygulama geliyor. Tüm araçlara zorunlu takılacak. İşte detaylar...

GÜNDEM

Belediye Meclisi’nde İstiklal Marşı okutulmamasına soruşturma açıldı

Belediye Meclisi’nde İstiklal Marşı okutulmamasına soruşturma açıldı

GÜNDEM

Bankada parası olanlar dikkat! Mevduat faizi yüzde 67’yi aştı

Bankacılık sektörünün toplam mevduatı azalırken TL mevduat faizi yüzde 67’yi aştı. Tüketici kredi faizi ise yüzde 83,1’lik faizle geriledi.

GÜNDEM

Tarım ve Orman Bakanı Yumaklı, tarımsal destekleme ödemelerinin çiftçilerin hesaplarına aktarıldığını açıklandı.