ALKAN: BİR TAKIM RADİKAL KARARLAR ALACAĞIZ

Başkan Alkan belediyedeki sorunlar için sinyali verdi

GÜNDEM 11.04.2024 18:43:00 0
ALKAN: BİR TAKIM RADİKAL KARARLAR ALACAĞIZ

Belediye Başkanı Reşit Alkan düzenlediği bayramlaşma programında belediye personelleri ve vatandaşlarla bir araya geldi. Burada konuşan Alkan belediyenin kendi içerisinde bazı sorunları olduğunu dile getirerek çalışmaya önce buradan başlayacaklarını vurguladı. Alkan; “Biliyorsunuz burası bir belediye fabrika değil. Bundan sonraki süreçte insanlarımız canla başla işine odaklanacak, işine odaklanmayan ‘ben bu memlekete sekte vururum, çalışmam, nasıl köstek olurum’ hesabını yapanlarla da oturup konuşacağız” dedi.

PERSONELLERLE BAYRAMDA BULUŞTU

Recep Tayyip Erdoğan Kongre ve Kültür Merkezinde düzenlenen bayramlaşma programında Belediye Başkanı Reşit Alkan önemli konulara değindi. Belediyenin kendi içerisindeki sorunları başta olmak üzere asli görevlerinden olan yol ve kaldırımdan memleketi ayağa kaldıracak diğer projelerine kadar hep birlikte çalışacaklarını ifade eden Alkan, bunları başarabilmek içinde bu memleket hepimizin düşüncesiyle hareket edilmesi gerektiğini söyledi. 
Başkan Alkan konuşmasında şunları kaydetti; “Bayramdan sonra hızlı bir şekilde belediyemizdeki sorunların ele alınma noktasında gayretle çalışmak için Pazartesini sabırsızlıkla bekliyoruz. Tabi bu tatil gününde de bir takım görüşmelerimiz var ama esas mesaimiz Pazartesi günü başlayacak. Belli başlı bir sürü sorunların olduğu mahallelerimiz var, biriken sorunlar var, belediyenin kendi içinde sıkıntıları, problemleri var. İnşallah bunların üstesinden geleceğiz.

“BURASI BİR BELEDİYE, FABRİKA DEĞİL”

Sadece şunu söylemek istiyorum, sürdürülebilir bir belediyenin bu memlekete hizmet etmesi için mecbur bir takım radikal kararlar alınacak. Yani bunun bayrama denk gelmesi de ayrı bir mevzu, inşallah bayramdan sonra biz her zaman söylediğimiz gibi yeni iş alanları açacağız, insanlarımız hiçbir zaman için mağdur olmayacak. Fakat biliyorsunuz burası bir belediye fabrika değil bunu kısa ve öz olarak belirteyim. Bundan sonraki süreçte insanlarımız canla başla işine odaklanacak, işine odaklanmayan ‘ben bu memlekete sekte vururum, çalışmam, nasıl köstek olurum’ hesabını yapanlarla da oturup konuşacağız. Ama başından da söyledim biz gece gündüz bu memleket için çalışacağız ve bu memleketi ayağa kaldıracağız. Bu noktadan hareketle herkesin özveriyle, vatandaşımızın bile belediyeye katkı noktasında evinin önünü kendi temizlerse, bu memlekete sevdasını bir şekilde gösterirse bizde üzerimize düşeni yapacağız ve halkımız da bize yardım edecek ki bu memleketi ayağa kaldıralım.

“VERDİĞİMİZ SÖZLERİN ARKASINDAYIZ”

Bir takım sözler verdik, bu sözlerin arkasındayız, bunlarla alakalı mutlaka görüşmelerimizi yapacağız, hayata en kısa zamanda geçireceğiz. Ama önce temizlik noktasında yollarımız, kaldırımlarımız ve her konuda baştan sona bir elden geçirmemiz gerekiyor. Biz yapacağız halkımız da arkamızda durmalı, halkımızla beraber bu işin üstesinden gelmeliyiz. Yeniden çalışan arkadaşlarımızla, güzel bir kadroyla el ele verip bu memleketi ayağa kaldıracağız.  Malum bir deprem yaşadık ama o deprem geçti gitti artık ayağa kalkma zamanı, artık silkelenmemiz gerekiyor. Sabah akşam yaşadıklarımızı tekrarlarsak bu bize hüzün verecek ama bir noktadan da başlamamız gerekiyor, bu memleketin bize ve sizlere ihtiyacı var. El birliğiyle kalkınacağız inşallah.

“ARTIK BU MAKAMA BİR SAYGINLIK GELECEK”

Şunu unutmayın, geçen müdürler toplantısında da söyledim, Reşit Alkan’ın asla bir egosu, gurur ve kibiri yoktur hepsi ayağımın altındadır. Seçim döneminde de söyledim birçok oyunlar oldu ama Allah o oyunları bozdu. Bize canı gönülden destek veren ve vermeyen şuanda 37 bin kişi için konuşuyorum hepsine çok teşekkür ederim. Demokrasinin gereği buydu, başkası olsa biz saygı duyacaktık. Diğer partideki arkadaşlarımızla da bana göre demokratik bir süreçte yarıştık. Onların da kendine göre yöntemleri vardı ama biz projelerimiz anlattık ve bu projeleri yapma noktasında devam edeceğiz. 

Toparlamak gerekirse bu memleket hepimizin, halkımızla, çalışanlarımızla, STK’larla, siyasi partilerle oturacağız görüşü olanları başımızın üstüne koyacağız. Eleştirisel noktalarımız da varsa buyurun gelin eleştirin, kendimizi düzeltelim. Ama bu makama artık bir saygınlık gelecek. Ben kendi şahsıma bir saygı istemiyorum, Besni Belediye Başkanlığına da bundan sonra esnafı da halkı da saygı duyacak. Biz birbirimizi seversek, saygı duyarsak ancak o zaman büyük bir aile oluruz.  Geldiğiniz için hepinize çok teşekkür ederim, bayramınız mübarek olsun nice bayramlara hep birlikte çıkmak dileğiyle Allah’a emanet olun”


Aramızdan Ayrılanlar 03.04.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 20.03.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 17.02.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 31.01.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor