Besni Kaymakamlığı futbol turnuvası başlıyor

Besni Kaymakamlığı, 2024 yılı için düzenleyeceği futbol turnuvasına katılım şartlarını açıkladı.

Haber Editörü

Besni Ekspres Haber Merkezi

Besni Kaymakamlığı futbol turnuvası başlıyor

Kaymakamlığı sosyal medya hesabından yapılan duyuruda şu ifadelere yer verildi; 

1- Turnuvaya katılacak takımlar kadrolarında en fazla 18 sporcu, bir idareci ve bir antrenör bulundurabilirler. Turnuva başladıktan sonra takım listelerine ekleme yapılmayacaktır.

2- Turnuvada oynayacak oyuncuların sağlık beyanı ibraz etmesi zorunludur. 18 Yaşından küçükler ise veli izin belgesi ile katılım sağlayabileceklerdir. Turnuvada 2009 doğumlu ve üzeri kişiler oynayabilecektir.

3- Turnuvaya katılacak takımlar, kadrolarında 2023-2024 futbol sezonunda (son bir yıl ) lisansı vize edilmiş en fazla üç (3) sporcu bulundurabileceklerdir. 2006 ve daha küçük doğumlu lisanslı oyuncular bu sınırlandırmaya dahil edilmeyecektir.

4- Turnuvaya katılacak takımlar kadrolarında aşağıda yazılı özellikteki sporcuları bulundurabilirler.

- Besni nüfusuna kayıtlı olan kişiler (Başka ilde ikamet edebilir) .

- Besni’de (merkez, belde ve köyler ) ikamet etmekte olan kişiler. 

- Besni ‘de görevli kamu çalışanları.

- Besni’de faaliyet gösteren özel sektör çalışanları ( SGK kaydı olmak zorunda )

- Besni öğrenim gören Yüksek Öğretim Kurumu öğrencileri…

(Bu karar organizasyon komitesinin kararı ile başka şehirlerden ve ilçe dışından transfer yapılmasını engellemek için alınmıştır. Gerek görüldüğü durumlarda ikamet belgesi, öğrenci belgesi vb. gibi belgeler istenilebilecektir.)

5- Besni İlçe Stadyumunda tam saha olarak oynanacak olan müsabakalarda TFF (Türkiye Futbol Federasyonu) futbol oyun kuralları geçerli olup;

- Gurup müsabakaları tek devreli lig usulüne göre diğer turlar ise eleme sistemine göre oynatılacaktır. Gruplarında ilk iki sırayı alacak olan takımlar üst tura çıkacaktır. Eleme maçalarında eşitlik halinde uzatma yapılmayacak olup 5 ‘er penaltı atışı ile galip belirlenecektir.

- Grup müsabakaları 70 (35 X 2) dakika üzerinden oynatılacaktır. Eleme müsabakaları 90 (45X2) dakika olacaktır.

- Turnuva başlamadan önce finale kadar tüm eşleştirmeler yapılacak olup daha sonra herhangi bir değişiklik yapılmayacaktır.(Zorunlu hallerde iki gün önceden haber vermek koşuluyla iki takımında onayıyla müsabaka saatinde değişiklik yapılabilir)

- Müsabakalar TFF Adıyaman İl Hakem Kurulu tarafından görevlendirilecek hakemler tarafından yönetilecektir.(Hakem atamaları İl Hakem Kurulu tarafından yapılacaktır. )

6- Gurup maçalarında puan eşitliği halinde; 2023 - 2024 eğitim -öğretim yılı okul sporları gençler futbol müsabaka talimatları puanlama sistemi uygulanacaktır.

7- Takımlar TFF oyun kurallarında belirtilen tek tip forma ile mücadele edecek olup oyuncuların tekmelik takma zorunluluğu vardır. Her takım kendi maç topunu getirecektir.

8- Takımlar müsabaka başlamadan en az 20 dakika önce sahada hazır olup esame listelerini görevlilere teslim edeceklerdir. Maçın başlama saatinden itibaren 15 dakika içerisinde sahaya çıkmayan takım 3-0 hükmen yenik sayılacaktır. 

9- Yarıda kalan maçlarla ilgili kararı yürütme komitesi verecektir.

10- Takımlar tarafından yapılacak olan itirazlar maçın bitiminden sonra iki saat içinde yazılı olarak yapılacak olup, itirazlar Yürütme Komitesi tarafından değerlendirilecektir. İtiraz ücreti 1000 TL olup haklılık durumunda ücret iade edilecektir. Aksi durumda ücret iadesi yapılmayacaktır.

11- Centilmenlik ve sportmenlik dışı davranan oyuncularla ilgili kararı, yürütme komitesi verecektir. Oyundan ihraç edilen (kırmızı kart gören) oyuncular hakem raporuna göre sonraki maçlar için cezalandırılırlar. Turnuvada sportmenlik dışı davranan oyuncular sonraki yıllarda yapılacak turnuvalara alınmayacaktır.

12-Turnuvada gerek saha içi gerekse saha dışı (taraftarlar ve seyirciler dahil) yaşanabilecek her türlü olumsuzlukta 6222 sayılı Sporda Şiddetin ve Düzensizliğin Önlenmesine dair Kanun hükümleri uygulanacaktır.

13-Protokol tribünü ile ilgili tüm düzenlemeler Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğünce yapılacaktır.

14- Turnuvada gerekli emniyet tedbirleri Besni İlçe Emniyet Müdürlüğü, sağlık tedbirleri ise Besni İlçe Sağlık Müdürlüğü tarafından alınacaktır.

15-Katılım ücreti 3500 (Üçbinbeşyüz) TL olup turnuvada sonunda dereceye giren ilk üç takıma kupa ve madalya verilecek olup şampiyon olan takım ayrıca ödüllendirilecektir.

16- Takım milli birlik ve beraberliğimizi zedeleyecek , siyasi anlam içeren , alaycı , küçümseyici isimler olamaz. Gerekli durumlarda Yürütme Kurulunun takım isimlerine uygunluk vermeme yetkisi vardır.

17-Takımlar tüm evraklarını bir dosya halinde İlçe Stadyumunda görevlilere teslim edileceklerdir.( Belgeler Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğünden temin edilecektir ). Müracaatlar 22 Mayıs -07 Haziran 2024 tarihleri arasında İlçe Spor Salonuna yapılacaktır.

İstenilen Evraklar 

- Takım Listesi (lisanslı oyuncular belli olacak)

- Kimlik fotokopisi

- Sağlık Beyanı / Veli İzin Belgesi

- Bir Adet Fotoğraf

Sporcu Kart Talep Formu İrtibat Telefonu: 0534 844 496


Aramızdan Ayrılanlar 01.06.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 31.05.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 28.05.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 26.05.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 24.05.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

GÜNDEM 20.05.2024 21:58:00 0