BESNİ’DE 23 NİSAN ETKİNLİKLERLE KUTLANDI

Türkiye Büyük Millet Meclisinin açılışının 104. Yıldönümü ile Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı tüm yurtta olduğu gibi Besni’de düzenlenen çeşitli etkinliklerle kutlandı.

GÜNDEM 23.04.2024 13:08:00 0
BESNİ’DE 23 NİSAN ETKİNLİKLERLE KUTLANDI

23 Nisan sabahı hükümet konağı önünde çelenk sunumuyla başlayan kutlamalar Vakkas Kumral ilkokulunda devam etti. Buradaki program saygı duruşu ve istiklal marşı ile başladı.

Daha sonra günün anlam ve önemine ilişkin konuşan okul müdürü Mehmet Kaya; “Bugün Büyük Önder Atatürk'ün 23 Nisan 1920'de Türk Milletinin geleceği yolunda attığı adımlardan biri olan, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin açılışının 104. Yıl dönümünde Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı kutlamak için toplanmış bulunuyoruz.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı hepimize kutlu olsun. 1. Dünya Savaşı sonunda yaşanan tüm olumsuzluk ve zorluklara rağmen Atatürk, hiçbir zaman ümidini kaybetmemiş, 19 Mayıs 1919 da Samsun'a çıkarak milli başlatmıştır. Samsun'dan Amasya'ya, oradan Erzurum ve Sivas'a geçerek yaptığı kongrelerle Türk Milleti'ni düşmanla mücadeleye, bağımsızlığa, tarih sahnesinde kıyamete dek var olma mücadelesine çağırmıştır. 

Ankara'da 23 Nisan 1920 günü açılan Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde Ulusal egemenliğe ve yeni Türk Devletine ilk adım atılmış. Meclis'te toplanan temsilciler, ülkemizin düşmanlar kurtarılması için çalışmalara başlamışlardır. Meclis, tüm olumsuzluklara rağmen çalışmalarını aksatmadan devam ettirerek Ulusal Kurtuluş Savaşımızı ilgilendiren tüm kararları bu mecliste almışlardır. Türk Milleti Ulusal Egemenlik için, büyük komutanın ardında Kurtuluş kazanmış, bu milletin kıyamete bağımsız yaşayacağını tüm dünyaya duyurmuştur.

23 Nisan" Millet İdaresi’nin yönetimde yer aldığı gündür. 23 Nisan 1920, Türk milletinin iradesini temsil eden Büyük Millet Meclisi'nin açıldığı gündür. 23 Nisan Türk Halkı'nın egemenliğini ilân ettiği gündür. 23 Nisan 1924'te 23 Nisan' gününün bayram olarak kutlanmasına karar verilmiştir. 23 Nisan 1929'da Atatürk bu bayramı çocuklara armağan etmiş ve 23 Nisan ilk defa 1929 yılında Çocuk Bayramı olarak da kutlanmaya başlanmıştır. Bu duygu ve düşüncelerle bizlere bugünleri kazandıran başta Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, şehitlerimizi rahmetle anıyor, siz sevgili çocuklarımızın bayramını kutluyorum. Bayramınız kutlu olsun” dedi.

Konuşmanın ardından okul öğrencilerinin hazırladığı etkinlikler programa katılanların büyük beğenisini topladı. Programa İlçe Kaymakamı Çağlar Partal, Belediye Başkanı Reşit Alkan, İlçe Emniyet Müdürü Alpaslan Arıcılar, İlçe Jandarma Komutanı Barış Kara, Milli Eğitim Müdürü Mehmet Demirel, hayırsever hemşerimiz Vakkas Kumral, kurum ve daire amirleri, siyasi parti başkanları, STK temsilcileri, il genel meclisi üyeleri, belediye meclisi üyeleri, okul müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.


Haber Kaynak : Mehmet Gültekin-Muhabir

Aramızdan Ayrılanlar 03.04.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 20.03.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 17.02.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor