BiR KEZ DAHA CANLAR YANMASIN, BU YOLA ÖNLEM ALINSIN..!

BiR KEZ DAHA CANLAR YANMASIN, BU YOLA ÖNLEM ALINSIN..!

GÜNDEM 6.05.2024 18:41:00 0
BiR KEZ DAHA CANLAR YANMASIN, BU YOLA ÖNLEM ALINSIN..!

Besni’nin en önemli mesire alanı Sugözü yeni sezona hazır hale getirildi. Eşsiz manzarası ve içerisindeki akarsuyuyla her yıl binlerce vatandaşı ağırlayan Sugözü, kazaları da beraberinde getiriyor. Mesire alanından çıkışta özellikle batıya gitmek isteyen sürücüler ters yönden giderek kazalara davetiye çıkarıyor. Bu yaz da canlar yanmaması için buna önlem alınması gerekiyor.

SUGÖZÜ YENİ SEZONA HAZIR

Başta Besni olmak üzere çevre il ve ilçelerden her yıl binlerce ziyaretçiyi ağırlayan Sugözü Mesire alanı yeni sezona hazır. Daha önce bakım ve onarımı belediyeye ait olan ancak daha sonra Kaymakamlığa devredilen mesire alanında İlçe Özel İdare Müdürlüğünce bakım, onarım ve temizlik çalışmaları yapıldı.  İlçe Kaymakamı Çağlar Partal da geçtiğimiz haftalarda Sugözü’nü ziyaret ederek son durumunu inceleyip ekiplerden yapılan çalışmalar hakkında bilgiler aldı.  Derin bir vadi içerisinde akan bir suyun etrafında çok sayıda güzelliği ziyaretçilerine sunan Sugözü bu yaz da binlerce vatandaşın nefes aldığı bir mesire alanı olarak hem Besni’ye hem de bölgeye hizmet edecek.

TERS YÖNDEN GİDEN SÜRÜCÜLER KAZAYA DAVETİYE ÇIKARIYOR

Tüm bu güzelliklerin yanı sıra önemli bir sorun da yeniden baş gösterecek gibi gözüküyor. O da mesire alanı çıkışında karşıya geçişte herhangi bir yol bulunmaması… Aileleriyle birlikte binlerce insanın geldiği Sugözü’nde günü geçiren vatandaşlar tekrar evlerine dönmek istediklerinde özellikle batıya gidecekler için karşıya geçiş sadece 15 Temmuz Şehitler Mahallesindeki kavşaktan sağlanabiliyor. Tabi oraya kadar gitmek istemeyen çok sayıda sürücü Eskiköy kavşağına kadar ters yönden gitmeyi tercih ediyor. Bununla birlikte kazaların da kaçınılmaz olduğu bu yol bu yaz da tehlikeyi beraberinde getirecek gibi gözüküyor. Geçmiş yıllarda gerek yaralamalı gerekse de ölümle sonuçlanan çok sayıda kaza ile çok acı örneklerin yaşandığı bu sorunla ilgili yetkililerin yolun en henüz başındayken önlem alması gerekiyor. Öyle ki turizme kazandırılması hedeflenen Sugözü’nün ileride daha çok ziyaretçiye hitap edeceği gerçeği yaşanan acı örneklere bir yenisinin daha eklenmemesi için sorunun çözümünü elzem hale getiriyor. 


Aramızdan Ayrılanlar 03.04.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 20.03.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor