CHP'NİN ADIYAMAN SEÇİM KURULUNA YAPTIĞI İTİRAZ SONUÇLANDI

CHP Belediye Başkan adayı Vakkas Acar’ın Adıyaman Seçim Kuruluna bulunduğu “kısıtlı oy” itirazı reddedildi.

SİYASET 6.04.2024 10:52:00 0
CHP

Geçtiğimiz günlerde düzenlediği basın açıklamasında Besni’de kısıtlı oy kullanıldığı iddiasıyla seçimin iptal edilmesi gerektiğini söyleyen Cumhuriyet Halk Partisi Belediye Başkan adayı Vakkas Acar, konuyla ilgili itirazının Besni seçim kurulunda reddedilmesinin ardından Adıyaman Seçim kuruluna itirazda bulunmuştu.

İTİRAZ REDDEDİLDİ

Acar’ın itirazı Adıyaman Seçim kurulunda da reddedildi. Kuruldan itiraza ilişkin verilen cevapta; “Sandık seçmen listelerinin incelenmesi ile itirazlara konu kısıtlı ve hükümlüler yönünde iddianın bir kişi ile sınırlı olduğu tespit edilmiş olup, bu durumunda seçimin sonucunu etkileyen biri durum olmadığı, diğer tüm iddiaların ise soyut olduğu, somut delil içermediği hususları ile Besni İlçe Seçim Kurulunca alınan kararlarında kurul kararı olduğu ve yerinde olduğu değerlendirildiğinden talep ve itirazın reddine karar vermek gerekmiştir.

Yukarıda açıklanan nedenlerle itirazcı Cumhuriyet Halk Partisi adına itiraz eden Avukat Aslıhan Özçelebi ve Avukat Cantekin Karadeniz’in yerinde olmayan itirazlarının reddine, kararın bir suretinin itirazcılara tebliğine oy birliğiyle karar verilmiştir” denildi.

SON KARARI YSK VERECEK

Daha sonrasında sosyal medya hesabından bir açıklama yayımlayan Belediye Başkan adayı Vakkas Acar ise; “Hukuki sürecin olması gerektiği şekilde devam ettiğini sürecin YSK da görüşülmesi ve karara bağlanacağını bildikleri halde algı yaratıp hala halkın iradesine ve hukukun üstünlüğüne saygı duymayan Ak parti Milletvekilini ve Başkan adayını önce Allah’a sonra Besni halkına havale ediyorum 

Tüm Besni Halkını bu süreci sükûnet içinde takip etmesini rica ediyorum”dedi.

 


Aramızdan Ayrılanlar 03.04.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 20.03.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 17.02.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 31.01.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor