DEPREMZEDELER YENiKENT’iN REZERV ALAN iLAN EDiLMESiNi iSTiYOR..!

Besni 6 Şubat Yardımlaşma ve Dayanışma Derneğinden Yerinde Dönüşüm çalışmalarıyla ilgili açıklama.

16.04.2024 14:43:00 0
DEPREMZEDELER YENiKENT’iN REZERV  ALAN iLAN EDiLMESiNi iSTiYOR..!

Besni 6 Şubat Mağdurları Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, Adıyaman’da Emlak Konut eliyle yapılan yerinde dönüşüm çalışmalarının Besni’de de yapılmasını istiyor. Bu kapsamda Yenikent’in rezerv alanı ilan edilerek Emlak Konut’un buraya da gelmesini isteyen depremzedeler konuyla ilgili Belediye Başkanı Reşit Alkan’a çağrıda bulundu.

EMLAK KONUT ADIYAMAN’I İHYA EDECEK

6 Şubat 2023’te yaşanan büyük deprem felaketinin üzerinden bir yılı aşkın zaman geçti. Deprem bölgesi çoğu yerde evlerini dönüştürmek isteyen depremzedeler için yerinde dönüşüm çalışmaları başladı. Nitekim Adıyaman’da da köklü geçmişi, bilgi ve tecrübesi bulunan devlet teşekküllü Emlak Konut firması rezerv alanı ilan edilen Atatürk Bulvarı üzerinde yerinde dönüşüm çalışmalarını sürdürüyor. Emlak Konut’un devletin verdiği hibe ve kredi desteğinin haricinde herhangi bir ücret almadan yerinde dönüşüm çalışmalarını yapmasının Adıyaman’ın yeniden inşa sürecine büyük katkı sunduğunu dile getiren Besni 6 Şubat Mağdurları Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Tarık Önder, bu köklü firmanın Besni’ye de gelmesi gerektiğini ifade etti.

ADIYAMAN’DAKİ DEPREMZEDELER EMLAK KONUTUN GÜVENCESİ ALTINDA

Konuyla ilgili konuşan Dernek Başkanı Önder; “Öncelikle asrın felaketinde kaybettiğimiz canlarımıza Allah’tan rahmet dilemek istiyorum. Malum olduğu üzere büyük deprem felaketinin üzerinden bir yılı aşkın bir süre geçti. Bu süreçte yeniden ayağa kalkmamız anlamında bir takım çalışmalar yürütülmeye devam ediyor. Bunların en önemli olanlarından bir tanesi de Yerinde Dönüşüm çalışmaları. Hala sarsıntıların devam ettiği bölgemizde depremzedeler güvenli evlerine kavuşmanın hayalini yaşıyor. Bu kapsamda ilimiz Adıyaman’da devlet teşekkülü bulunan Emlak Konut gibi köklü bir firmanın bu çalışmaları yürütmesi oradaki depremzedelerin yüreklerine su serpiyor” şeklinde konuştu.

YENİKENT REZERV ALAN İLAN EDİLMELİ, BU KÖKLÜ FİRMA BESNİ’YE GELMELİ

Önder şöyle devam etti; “Bu anlamda Besnili depremzedeler olarak bizlerde yetkililerimizden Yenikent bölgesinin rezerv alan ilan edilerek bu köklü firmayı Besni’ye de getirmesini talep ediyoruz. Son aylarda yaşadığımız seçim süreci nedeniyle bu konuyu pek gündeme getirmesek de artık ilçemiz yeni belediye başkanına kavuştu. En kısa sürede ilçemizin ayağa kalkması için önemli olan bu çalışmanın başlamasını istiyoruz. Yine bu konuda yeni belediye başkanımız sayın Reşit Alkan’ın da desteklerini talep ediyoruz. Kendilerinin de projeleri arasında yer alan yerinde dönüşüm çalışmalarına bu şekilde öncülük etmesi ilçemizin geleceği için milat olacaktır. Emlak Konut firmasının Besni’ye gelmesi buradaki depremzedelere en azından güvenli bir gelecek için umut verecektir” 


Haber Kaynak : Murat Orhan-Muhabir

Aramızdan Ayrılanlar 03.04.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 20.03.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 17.02.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 31.01.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor