Emeklilerin promosyon ödemeleri bugün başlıyor

Bugün itibarıyla, kamu bankaları tarafından emeklilere yönelik promosyon ödemeleri başlıyor.

FİNANS 28.03.2024 15:22:00 0
Emeklilerin promosyon ödemeleri bugün başlıyor

Yapılan düzenlemeyle birlikte kamu bankaları, emeklilere 8 bin ile 12 bin lira arasında değişen tutarlarda promosyon ödeyecek. Bu promosyonlar için başvurular banka şubelerinden ya da e-devlet üzerinden gerçekleştirilebilmektedir.

Başvuruların devam ettiği süreçte, emeklilerin dikkat etmesi gereken bir diğer nokta ise 3 yıl boyunca ilgili bankayla taahhüt vermeleridir. Ancak, daha avantajlı bir teklif bulmaları durumunda banka değişikliği yapma imkanı bulunmaktadır. Bu durumda, önceki bankadan alınan promosyonun kullanılmayan kısmı iade edilerek yeni bankaya taşınabilir.

Sosyal Güvenlik Başuzmanı İsa Karakaş'a göre, emekli maaşları dosya bazında alınmakta olup, örneğin eşten dolayı dul maaşı alanlar kendi hesaplarından da promosyon alma hakkına sahiptirler. Bu kapsamda, yaklaşık 16 milyon kişinin bu banka promosyon düzenlemesinden faydalanması beklenmektedir.

Ayrıca, dul ve yetim aylığı alan hak sahiplerine en az 5 bin lira promosyon ödemesi yapılacak olup, bu düzenleme ile geniş bir kesimin maddi anlamda rahatlaması hedeflenmektedir.


Aramızdan Ayrılanlar 03.04.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 20.03.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 17.02.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 31.01.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor