MAAŞ ALAMADIKLARINI İDDİA EDEN MEGA İŞÇİLERİ EYLEMLERİNE DEVAM EDİYOR

Besni OSB’de faaliyetlerine devam eden Mega Polietilen fabrikasındaki işçiler yaklaşık 4 aydır maaş alamadıklarını iddia ederek başlattığı eylemlerini fabrika önünde sürdürüyor.

GÜNDEM 16.04.2024 12:37:00 0
MAAŞ ALAMADIKLARINI İDDİA EDEN  MEGA İŞÇİLERİ EYLEMLERİNE DEVAM EDİYOR

“SON 2-3 AYDIR PARA TAMAMEN KESİLDİ”

Yaşadıkları süreci gazetemize anlatan işçiler aylardır maaş alamadıklarını dile getirerek mağdur olduklarını söyledi. 

İşçilerden Bilgin Meriç; “Zaten 7-8 aydır paralar düzensiz yatıyordu. Bu düzensizliği biz idare ediyorduk. Buna bütün arkadaşlarda şahit zaten. Son 2-3 aydır da para tamamen kesildi. Hakkımızı istediğimizde de buradaki çoğu arkadaşların devamsızlıktan işten çıkışını verdiler. Hakkını arayan dışarıda grev yapan adama çıkış veriyorlar. Tazminatta yok, tamam benim çıkışımı verdin o zaman paramı hesabıma yatır bende çekip gideyim. Bir adamı işe alıyorlar deneme süresi diye, bu adam 3 ay sigortasız çalıştı, sonrada İŞKUR’dan 6 ay bedava çalıştır. Ben iki yıllık bir adamım, iki yılda benim bir yıllık tazminatım var ondan da vazgeçmişim. Durum bundan ibaret” dedi.

“KİMSE YIKIP DÖKMEK İSTEMİYOR KENDİ ALIN TERİNİ ALIP GİTMEK İSTİYOR”

Daha sonra konuşan işçilerden Yunus Kabilay ise; “Bizde durumun bu noktaya gelmesini istemezdik. Herhangi bir uzlaşma ekibi yoktur. Uzlaşmaya geldiklerinde tehditvari artı hakaret boyutlarında cevaplar veriliyor. Bu kadar insan ne bayramı geçirebildi, ne Ramazan’ı geçirebildi, ne evine bir erzak alabildi ne de çocuklarına bir bayramlık alabildi. Biz bunları dile getirdiğimizde ‘o sizin sorununuz gidin ev sahibinize bizim maaş verdiğimiz günleri söyleyin 15-20 gün geç vereceğiz’ diyorlar. Ev sahibi evden çıkarıyor diyoruz ‘o hangi vicdansızmış 20 gün geç verildi diye evden mi çıkarılırmış’ diyorlar. Yani bu kadar emek sarf edilmiş, alış teri dökülmüş, içeride kimse yıkıp dökmek istemiyor kendi alın terini alıp gitmek istiyor, buradan kurtulmak istiyorlar artık. 

“BİZ ALIN TERİMİZİ İSTİYORUZ”

Ama cevap olarak uzlaşıcı bir cevap yok. Herkes bireysel olarak tehdit ediliyor burada. Sendika başkanımız kendileriyle görüşmek istedi, ağza alınmayacak üsluplarla tehdit dolu mesajlar verildi. Sendikalı olmak bizim en doğal hakkımız buna kimse müdahale edemez, sorgulayamaz, yetkisi de yoktur. Neymiş burası küçük yermiş çok tehditler geliyor insanlara. Yakında bana da gelir, gelsin hiç umurumda değil, ben burada hakkımı arıyorum. Bu kadar insan 400 kişi varsa aileleriyle birlikte 1500 kişi. Niçin bu kadar mağdur ediliyor, niye bir talep gelmiyor içeriden niye görüşmeye gelinmiyor. Biz hukuksuz bir şey yapmıyoruz herkes burada gerekeni görüyor zaten, hani artık dile gelinsin ne yapalım burada kendimizi mi öldürelim, kendimizi mi yakalım paramızı almak için. Biz alın terimizi istiyoruz, kimseden sadaka istemiyoruz” şeklinde konuştu.

“TEHDİT EDİLDİĞİMİZE DAİR ELİMİZDE BELGELER VAR”

Son olarak konuşan işçilerden İbrahim Kurt ise; “Burada Aralık ayının 15’inden beri bir maaş alan arkadaşlar var. Son bir senedir düzensiz maaş ödemesinden dolayı arkadaşlar örgütlendi ve sendikaya üye oldu. Şuan patron Serkan ve Hakan Özhan’ın tehditleri ses kayıtları hepsi bizde var. Özürlü çocuğum var özürlü çocuğuma küfretti. Şuan yapılacak tüm tehditler yapıldı. İki üç maaşımız içeride var. Allah’tan seçim oldu. Bazı siyasi partiler burada para verdi elemanlar öyle evine ekmek götürdü. Ramazan’da evine ekmek alamayan arkadaşlarımız var burada. Ama patronumuz onu demiyor. Biz burada direndiğimiz zaman ‘vatan hainimiziniz’ diye sözler sarf ediyor çocuklarımızla bizi tehdit ediyor. Bizi tehdit ettiğine dair elimizde belgelerde var” diye konuştu.


Aramızdan Ayrılanlar 03.04.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 20.03.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 17.02.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 31.01.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor