Naci Görür'den 5 Kent İçin deprem yorumu

Prof. Dr. Naci Görür, Manisa Genç İş İnsanları Derneği (MAGİAD) tarafından organize edilen ve Manisa Kültür Merkezi Lale Salonu'nda gerçekleştirilen "Manisa Depreme Hazır mı?" başlıklı panele konuşmacı olarak katıldı.

GÜNDEM 4.05.2024 11:09:00 0
Naci Görür

Prof. Dr. Naci Görür, Manisa'nın "graben" olarak bilinen çöküntü bölgesi üzerinde yer aldığını belirterek, şehrin aktif fay hatları üzerine inşa edildiğini vurguladı. Görür, "Bu canlı faylar, 7 ve üzeri büyüklükteki depremleri tetikleyebilir. Tektonik bir bölgede yaşıyoruz ve bu yapı içinde depremler kaçınılmazdır. Deprem er ya da geç gerçekleşecektir, bu yüzden depremin ne zaman olacağı üzerine spekülasyon yapmanın anlamı yok," dedi.

Depreme Karşı Dayanıklı Kentler Vurgusu

Görür, geçmiş tecrübelerden öğrenilmesi gerektiğini ve depremlerin ciddiye alınması gerektiğini ifade etti. "Manisa'nın mülk sahipleri ve burada yaşayan herkes, bu toprakların gerçek sahipleri sizlersiniz. Kendi iradenizle mülkünüzü koruyun ve siyasetle zaman kaybetmeyin. Kim olursa olsun, yöneticilerimiz Manisa'yı depreme karşı dayanıklı bir kent yapmalı. Bu yapıldığında, büyük bir depremde bile şehir minimum zararla kurtulabilir," şeklinde konuştu.

Naci Görür illeri sıralayarak uyardı

Naci Görür, 6 Şubat Kahramanmaraş depremlerinin ardından yıkılan evlerin molozlarının yanlış şekilde gömülmesinin ileride farklı sorunlara neden olabileceğini belirtti. Ayrıca, Türkiye'de son günlerde endişe duydukları illeri sıraladı. Tunceli, Bingöl Karlıova, ve Erzincan yörelerinin yanı sıra İzmir'de de bir endişe olduğunu ifade etti. İzmir'deki endişenin sebebi ise İzmir yarımadasını kesen 15 fay hattının özelliklerinin bilinmemesi. Bu fay hatlarının ne zaman deprem üreteceği ve nasıl etkiler yaratacağı hakkında yeterli bilgi olmaması nedeniyle sorun yaşanabileceği vurgulandı.


Anahtar Kelimeler: naci görür'den 5 kent i̇çin deprem yorumu

Aramızdan Ayrılanlar 03.04.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 20.03.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor