Tarihi konaklara 25 milyon 600 bin TL restorasyon desteği

Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından 6 Şubat depremlerinde Adıyaman’da yıkılan tarihi konaklara 25 milyon 600 bin destek sağlandı.

GÜNDEM 4.05.2024 19:29:00 0
Tarihi konaklara 25 milyon 600 bin TL restorasyon desteği

Kahramanmaraş merkezli depremlerin en çok yıkıma neden olduğu Adıyaman’da birçok cami, konak ve tarihi yapılarda yıkıldı. 
Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından desteklenen Keleş Konağı, Talat Efendi Konağı ve Mehmet Efendi Konağı restorasyon çalışmaları devam ederken, Merkezde Ulucami karşısında bulunan Mehmet Ağa Konağı, Besni Kargalı Köyü Vakkas Emiroğlu Konağı ve Durukaynak Köyü İsmet Tanrıverdi Konağı için de çalışmalar başlatıldı. 
“Şehrimizin kültürel ve turistik potansiyelini artıracak önemli bir adımdır”
Kentin tarihi dokusunda büyük bir boşluğu dolduracak olan tarihi konakların yeniden canlandırılmasının, yaşanan deprem sonrası turizm sektörünün yeniden inşasında ve Adıyaman Turizm Ekosisteminin güçlendirilmesinde önemli bir rol oynaması bekleniyor. Çalışmalar hakkında değerlendirmede bulunan Adıyaman İl Kültür ve Turizm Müdürü Abuzer Gelse, Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından tarihi konaklar için 25 milyon 600 bin TL destek sağlandığını aktararak, "Adıyaman'ın tarihi konaklarının restore edilmesi, şehrimizin kültürel ve turistik potansiyelini artıracak önemli bir adımdır.  Bakanlığı'mızın destekleri ile tarihi ve kültürel mirasımızın korunması ve gelecek nesillere aktarılması için çalışmalarımızı sürdüreceğiz"dedi.


Aramızdan Ayrılanlar 03.04.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 20.03.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor